مشهد - خبرگزاری مهر: استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران گفت: انقلاب اسلامی ایران رفتار و ایده ها را دگرگون ساخت.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد خوش چهره ظهر امروز در همایش زیر ساختهای تئوریک و عینی نظام جمهوری اسلامی در پرتو سه دهه تلاش افزود: انقلاب اسلامی ایران در شرایطی تحقق یافت که تمامی تحلیل گران، مبارزان و شخصیتهای داخلی و خارجی را غافلگیر کرد به طوری که بعد از انقلاب اسلامی تمام دستگاههای جاسوسی و بین المللی زیر سئوال رفتند. 

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به این نکته که انقلاب اسلامی به حقیقت انفجار نور بود گفت:این  انقلاب با عنایت خداوند رهبری امام حمینی در شرایطی بوقوع پیوست که هر اقدام رژیم شاه برضد خود او به انجام رسیدو تشخیص این ضدیت توسط هیچ کس قابل پیش بینی نبود.

وی در ادامه به اصل 43، 44 و 31 قانون اساسی پرداخته و اظهار داشت: در فرایند توسعه جامعه نباید طبقاتی باشد و اشکال نابرابری باید کاهش یابد .

خوش چهره افزود: در یکی از این اصول نیز توصیه به نیازهای اساسی می شود که دولت و نظام باید به آنها توجه کنند.

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران عنوان کرد: نیازهای اساسی تامین سرپناه، امنیت، غذا، پوشاک ، فرصتهای آموزشی و بهداشت جزو الزامات است که توصیه به این نیازها در آموزه های دینی نیز آمده است.

وی در رابطه با مبحث پیشرفت و توسعه با بیان این مطلب که برخی لازمه پیشرفت را ثروت و سرمایه، نیروی انسانی و یا علم می دانند، گفت: امام راحل هنرمندانه الگویی را در این زمینه ارائه دادند که آن سرمایه مردمی است که در قالب سطح مشارکت مردم ظهور یافته که آن نیز مستلزم باور و اعتقاد مردمی است که در نتیجه قبول ، عقلانیت ، صداقت، عدالت در یک نظام بوجود می آید و امام از این طریق و با این روش هنرمندانه مردم را به فطرت پاک الهی رجوع داده و توانست در پرتو آن وحدت و انسجام را تجلی دهد.

وی با بیان این مطلب که امروز دنیا نیز به این اصل پی برده است عنوان کرد: امروز صاحبنظران معتقدند بحران اعتماد سبب مشکلات اقتصادی در غرب شده است.

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: ما امروز باید توجه داشته باشیم که فعل و انفعالات  و جریانات سیاسی در کشور  سرمایه مردمی را پایین نیاورند و اگر احیانا درجایی این مشارکت مردمی را کم دیدیم باید به دنبال آسیب شناسی آن برویم.

وی با بیان این مطلب که رسانه ملی باید در این زمینه دقت نماید گفت: اینکه رسانه ملی باعث افزایش امید شود خوب است اما توجیه برخی از اختلالات در دستور کارش نباشد و امید بخشی به مفهوم انحراف در آن نباشد تا این رسانه جایگاه خود را از دست ندهد و سبب کاهش سرمایه مردمی نشود.