به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، در حالی که در سالهای قبل از انقلاب اسلامی ایران، کردستان فاقد هر گونه دانشگاه و مرکز آموزش عالی بود، امروز و بعد از گذشته 30 سال از پیروزی انقلاب چندین دانشگاه در مقاطع مختلف تحصیلی در این استان تاسیس شده است.
قبل از پیروزی انقلاب تنها یک دانشکده کوچک در کردستان وجود داشت
تنها مرکز آموزش عالی در کردستان که قبل از انقلاب تاسیس شد دانشکده ای کوچک و تحت پوشش دانشگاه رازی کرمانشاه بود اما امروز و بعد از گذشت 30 سال با نام دانشگاه کردستان و به عنوان یکی از برترین مراکز آموزش عالی کشور مشغول خدمت رسانی به دانشجویان است.
علاوه بر دانشگاه کردستان، در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه جامع علمی و کاربردی و آموزشکده های فنی و مهندسی در استان راه اندازی و تاسیس شده اند.
رئیس دانشگاه کردستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: دانشگاه کردستان در سال 1353 تاسیس و تنها در یک رشته دبیری ریاضی دانشجو پذیرش می کرد و در سال 1356 پس از پیوستن به دانشگاه رازی کرمانشاه به صورت یکی از پردیسهای آن دانشگاه با عنوان دانشکده تربیت معلم سنندج، علاوه بر رشته دبیری ریاضی در رشتههای شیمی و زبان انگلیسی به فعالیتهای آموزشی خود ادامه داد.
غلامحسین کریمی دوستان خاطرنشان کرد: اما در راستای تلاشهای صورت گرفته و با اخذ مجوز وزارت آموزش عالی در سال 1370 به عنوان یک واحد آموزشی مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.
بیش از شش هزار و 700 نفر در دانشگاه کردستان تحصیل می کنند
رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: در حال حاضر این دانشگاه دارای پنج دانشکده در 80 رشته تحصیلی است و بیش از هفت هزار و 600 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی بیان داشت: در این دانشگاه دانشکدههای ادبیات و علوم انسانی، کشاورزی، مهندسی و منابع طبیعی وجود دارند و در رشتههای مختلف مربوطه دانشجو پذیرش میکنند.
کریمی دوستان گفت: در حال حاضر 80 رشته تحصیلی در دانشگاه کردستان تدریس می شود که از این تعداد، دو رشته مربوط به دوره دکتری، 32 رشته در مقطع کارشناسی ارشد، چهل رشته در دوره کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و شش رشته در مقطع کاردانی است.
رئیس دانشگاه کردستان اظهار داشت: تعداد اعضای هیئت علمی این دانشگاه در حال حاضر 210 نفر است در حالی که این تعداد در آغاز تاسیس دانشگاه نزدیک به 20 نفر بود.
وی عنوان کرد: زیربنای فضاهای رفاهی و کمک آموزشی این دانشگاه در حال حاضر نزدیک به 54 هزار متر مربع است و در سال آینده 13 هزار و 260 متر مربع به آن اضافه میشود.
کریمی دوستان گفت: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده تعداد دانشجویان دانشگاه کردستان تا سال 1393 به بیش از 12 هزار نفر خواهد رسید.
تحصیل یک هزار و 600 دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کردستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز در رابطه با احداث دانشگاه علوم پزشکی در این استان اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی کردستان با 19 رشته و بیش از یک هزار 600 دانشجو در حال فعالیت است در حالی که قبل از انقلاب اسلامی هیچ واحد آموزشی در حوزه بهداشت و درمان در استان وجود نداشت.
طیب قدیمی افزود: تعداد 160 نفر به عنوان اعضای هیئت علمی در این واحد دانشگاهی فعالیت می کنند و تعداد چهار دانشکده وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان پذیرش و تربیت دانشجو را بر عهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اکنون در رتبه دانشگاه های برتر کشوری است و همیشه در رقابتهای مختلف علمی و پزشکی مقامهای برتر را به خود اختصاص داده است.
210 هزار نفر از دانشگاه آزاد سنندج فارغ التحصیل شده اند
در کنار احداث دانشگاه کردستان و علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستانهای مختلف استان کردستان نیز در طول 10 سال گذشته توسعه یافته و هم اکنون چهار واحد دانشگاه آزاد در شهرستانهای سنندج، بیجار، سقز و مریوان فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج در این رابطه اظهار داشت: هم اکنون بیش از 10 هزار دانشجو در قالب 116 رشته در دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان های مختلف استان مشغول به تحصیل هستند.
شاهین فکور افزود: 250 نفر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بوده و از سال 62 تاکنون 210 هزار نفر دانش آموخته توسط دانشگاه آزاد در استان تربیت شده اند.
تمامی شهرستان های استان کردستان دارای دانشگاه پیام نور هستند
توسعه دانشگاه پیام نور در استان کردستان نیز در طول پنج سال گذشته وارد فاز جدیدی شده به نحوی که در حال حاضر تمامی مراکز شهرستانی استان دارای واحد دانشگاهی پیام نور هستند.
تعداد دانشجویان دانشگاه پیام نور استان کردستان در سال تحصیلی جاری به بیش از 21 هزار نفر افزایش یافته است
سه هزار تکنسین در آموزشکده های کردستان تحصیل می کنند
آموزشکده فنی مهندسی شهید یزدان پناه سنندج در دو بخش پسران و دختران نیز از جمله دیگر مراکز علمی استان است که هم اکنون بیش از سه هزار نفر به عنوان تکنسین در آن به تحصیل اشتغال دارند.
در کنار این مهم دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز در استان تاسیس شده و هم اکنون پنج واحد وابسته به این مرکز در شهرستان های مختلف کردستان تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرده است.