به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کی نژاد - رئیس هیئت عالی جذب هیئت علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور روز گذشته در نشست سراسری هیئتهای اجرایی جذب دانشگاههای دولتی در سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان تنها مرجع سیاستگذاری علمی و فرهنگی کشور، نحوه جذب هیئت علمی در کشور را با هدف پاسخگویی به مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه نهضت نرم افزاری و تحول نظام آموزشی و دستیابی به سند چشم انداز 20 ساله در حوزه علم و فناوری و تبیین و عملیاتی کردن دیدگاه اسلام در مورد علم و عالم و رفع نیازها و توسعه همه جانبه کشور با توجه به موقعیت و توان علمی کشور مورد بازنگری قرار داد.
وی گفت: با توجه به شرایط جدید کشور و بسترهایی که برای جهش علمی کشور فراهم شده، شورای عالی انقلاب فرهنگی راهبردهای قبلی در زمینه جذب هیئت علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را بازنگری کرد و با یک آینده نگری طراحیهای لازم برای حرکت از وضع فعلی به سمت وضع مطلوب را انجام داد وساختار جدیدی برای جذب هیئت علمی طراحی کرد.
دکتر کی نژاد تاکید کرد: ساختار جذب هیئت علمی با یک کلان نگری طراحی شده است و تلاش شده که سلیقه ها حذف شود و با تغییر مسئول دستگاه، جذب هیئت علمی دچار بی ثباتی و فراز و نشیب نشود و در هر تعویض و تغییر، برنامه ها در چارچوب سیاستها ثابت بماند.
وی ادامه داد: برای همین منظور سه نفر عضو حقیقی در هیئت های اجرایی جذب تعیین شدند تا برنامه جذب هیئت علمی روند متعالی را داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این شیوه دو بار در سال فراخوان عمومی برای جذب هیئت علمی پیش بینی، امور جذب هیئت علمی تقویم و جذب هیئت علمی به دانشگاهها واگذار شده است.
وی تصریح کرد: در ساختار جدید جذب، ما در مسائل اجرایی اصلا نمی خواهیم ورود پیدا کنیم بلکه خود دانشگاهها اقدام به جذب می کنند.
دکتر کی نژاد با اشاره به اینکه در این شیوه یکپارچگی در جذب هیئت علمی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای دولتی و غیر دولتی ایجاد خواهد شد اظهار امیدواری کرد: از بین تحصیل کردگان داخل و خارج کشور بهترینها به عنوان هیئت علمی جذب خواهند شد.
رئیس هیئت عالی جذب هیئت علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور تاکید کرد: انتخاب اصلح بین متقاضیان توسط دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی باید اولویت اول باشد و چنانچه امکان جذب با تشخیص یک دانشگاه و مرکز تحقیقاتی برای متقاضی جذب هیئت علمی ممکن نشد این فرد در مراکز دولتی و غیر دولتی دیگر مشغول شده و حتی اگر این هم مقدور نشد شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای تحقیقاتی تشکیل می شوند.
دکتر کی نژاد گفت: اگر فردی برای جذب، درخواستی به یک دانشگاه داد و در آن دانشگاه یا مرکز امکان جذب نبود، توسط هیئت مرکزی جذب درخواست متقاضی به سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ارجاع می شود و تقاضایش در آنجا بررسی می شود و متقاضی از محل جذب دوم زمانی مطلع می شود که تمام مراحل طی شده باشد. البته در صورت نیاز مبرم، دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی می توانند طی مراحل جذب، متقاضی را در صورت داشتن شرایط لازم به صورت قراردادی - حق التدریس استفاده نمایند تا دانشگاه به هیچ وجه متقاضی را که شرایط اصلح را دارد از دست ندهد.
دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر این آیین نامه خوب پیاده شود علاوه بر اینکه ما تولید کننده علم خواهیم بود ایران مرجع علمی دنیا می شود و ما صادر کننده سفیران علمی می شویم. به هر حال ما نمی خواهیم علم وارداتی داشته باشیم بلکه می خواهیم صادر کننده علم باشیم.
وی از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی خواست با توجه به اینکه این آیین نامه و فرمهای آن در حال آزمایش است عین آن را رعایت کنند و از اعمال سلیقه خودداری کنند.
دکتر کی نژاد پیش بینی کرد چنانچه عین آیین نامه اجرا شود علاوه بر ماندگاری نیروهای متخصص در کشور، نیروهای متخصص دیگر کشورها را هم در نهضت تولید علم تحت تاثیر قرار دهد؛ به این معنا که در این جریان سازی اگر متخصصان دیگر کشورها احساس کنند که در کشور ما به علم و عالم بها داده می شود، جذب می شوند.
رئیس هیئت عالی جذب هیئت علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور گفت: ما سعی می کنیم کلیه امور را الکترونیکی کنیم و وزارت علوم هم در این زمینه به ما قول سه ماهه داده است. البته ما خود نظارتی را توصیه می کنیم؛ ولی نرم افزار نظارتی را نیز طراحی خواهیم کرد. برای اینکه نرم افزار خوبی برای مراحل جذب و نظارت طراحی شود از دانشگاهها و هیئت مرکزی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تقاضا داریم از صورت جلسات و همچنین پیشنهاداتی که داده می شود نسخه ای به دفتر هیئت عالی جذب واقع در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کنند.
رئیس شورای تخصصی تحول و نوسازی نظام آموزشی و نهضت تولید علم شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان در مورد اسناد فناوریهای برتر نیز گفت: اسناد فناوریهای برتر که نقش مهمی در رشد و توسعه کشور به کمک دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دارند یا تصویب شده اند و یا در حال تدوین و تصویب هستند.
وی افزود: در چند سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدد برآمد تا در مورد فناوریهای برتری که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند و در برنامه چهارم توسعه نیز بر تهیه اسناد آن تاکید شده است اسناد آنها را تهیه و تصویب کند و برای همین منظور کمیسیونی با عنوان کمیسیون علمی پژوهشی جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم در شورای عالی انقلاب فرهنگی با عضویت دست اندرکاران حوزه علم و فناوری و مدیران ارشد سابق و کنونی کشور در این حوزه و صاحبنظران تشکیل شد و اسناد حوزه فناوریهای برتر را پیگیری کرد.
کی نژاد خاطرنشان کرد: از 6 فناوری برتری که در برنامه چهارم توسعه بر آن تاکید شده است؛ سیاستها و راهبردهای 2 فناوری نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی به تصویب رسیده است. 2 سند جامع فناوری هوا و فضا و فناوری اطلاعات برای تصویب در دستور کار شورای عالی قرار دارد. سند زیست محیطی کشور در شورای تخصصی به تصویب رسیده و به محض دریافت اسناد پشتیبان آن به شورای عالی ارائه خواهد شد. در بین فناوریهای برتر، سند علوم شناختی تنها سندی است که در دست مطالعه و تدوین است که ان شاء الله بعد از تدوین و تصویب در شورای تخصصی برای تصویب نهایی به شورای عالی ارائه خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد: اجرای این سند با استفاده از توان علمی کشور، زمینه جهش علمی و فناوری کشور را فراهم کند و مجموعه این اقدامات و فعالیتها موجب رشد و تعالی کشور و دستیابی به تمدن اسلامی بشود.