رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از سطح فرهنگ نظارت‌پذیری در جامعه گفت: فرهنگ نظارت‌پذیری در جامعه ما پایین است حال آنکه دنیا به بحث نظارت توجه فوق‌العاده‌ای دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام پورمحمدی در جمع ائمه جماعات و روحانیون شهرهای بابل، قائمشهر، ساری و جویبار استان مازندران با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی جوانان، زنان و مردم با اخلاص و مؤمن است که همواره با حضور مؤثرشان باعث تثبیت نظام و خنثی ‌شدن توطئه‌های دشمنان شده‌اند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از فرهنگ نظارت‌پذیری در جامعه گفت: فرهنگ نظارت‌پذیری پایین است و دنیا به بحث نظارت توجه فوق‌العاده دارد و به رسانه‌ها (صرف‌نظر از کارکردهای دیگری که دارند) به خاطر کارکرد نظارتیشان توجه ویژه می‌کنند.

حجت‌الاسلام پورمحمدی امر به معروف و نهی از منکر را یکی از مصادیق نظارت در جامعه برشمرد و تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر برای همه اقشار جامعه علی‌الخصوص صاحبان مکنت و توان و قدرت و نفوذ است و از شما روحانیون انتظار می‌رود که این فرهنگ را در جامعه ترویج کنید.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور بخشی از مشکلات کشور را ناظر به مسایل فرهنگی عام دانست و گفت: جنس مشکلات فرهنگی از جنس مدیریتی و بگیر و ببندها نیست.

وی ادامه داد: مقوله بی‌انضباطی اجتماعی و به‌بیان دقیق‌تر بی‌توجهی به فرهنگ قانون‌گرایی تبدیل به آسیب کشور شده است و مشکل بی‌قانونی ریشه اکثر مشکلات امروز کشور است.

حجت‌الاسلام پورمحمدی مشکلات ترافیکی را نمونه‌ای از بی‌احترامی به مقررات و قانون عنوان کرد و گفت: مشکلات ترافیکی پیامدهای بسیار منفی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد و این تنها یک نمونه است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر فرهنگ‌سازی به منظور احترام به قانون و مقررات جامعه تأکید کرد و اظهار داشت: این کاری نیست که فقط دولت یا سازمان بازرسی کل کشور به آن اقدام کند بلکه عزم عمومی می‌خواهد و شما روحانیون باید در هر میز و جلسه‌ای آن را تبیین و تشریح کنید.

وی به‌عنوان مثال به مصرف زیاد گاز و بنزین در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف گاز و بنزین در کشور بین 3 تا 5 برابر مصرف جهانی است و اگر فقط یک سوم در مصرف سوخت صرفه‌جویی شود به اندازه کل بودجه عمرانی کشور صرفه‌جویی می‌شود.

حجت‌الاسلام پورمحمدی با بیان این ‌که صرفه‌جویی در مصرف سوخت دور از دسترس نیست افزود: نمونه این کار را در بحث سهمیه‌بندی بنزین شاهد بودیم.

وی گفت: مردم سختیها را تحمل می‌کنند اما تبعیضها و بی‌عدالتیها را هرگز تحمل نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام پورمحمدی ترویج فرهنگ صرفه‌جویی را خدمتی بزرگ به اقتصاد کشور دانست و اظهار داشت: این در نهایت به حفظ منافع ملی و جلوگیری از هدررفتن سرمایه‌های نظام می‌شود. وی خاطرنشان کرد: حفظ عزت و تداوم نظام باید محور تمام فعالیتها باشد.