یک فعال صلح آلمانی با تاکید بر اینکه کشورهای عراق و افغانستان باید بدون دخالت بیگانگان و خارجی ها سرنوشت خود را تعیین کنند، خواستار عقب نشینی ناتو از این کشورها و پایان دادن رویکرد تجاوز و اشغالگری کشورها از طرف اعضای این ائتلاف نظامی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "کلایس اشرر"  Claus Schreer یک فعال صلح  آلمانی و سخنگوی اتحادیه مخالفین کنفرانس امنیتی مونیخ در گفتگو با روزنامه اتریشی "استاندارد"  در راستای دلایل مخالفت با تشکیل چنین مجمعی اظهار داشت : این یک اجلاس جنگی است. در این اجلاس جنگ برای عملیات نظامی دولتهای عضو ناتو تبلیغ می شود.

وی افزود : طبیعتا در این اجلاس تصمیمات نظامی که در نشست آینده ناتو در آوریل بررسی می شود گرفته خواهد شد. در ضمن حدود 25 تا 30 کشور که دارنده بزرگترین شرکتهای تسلیحاتی در دنیا هستند در این اجلاس شرکت دارند.

این فعال صلح آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد : این اجلاس یک مجمع برای بحث دراین باره که چگونه می توان یک نظم اقتصاد جهانی یا یک جهان صلح آمیز خلق کرد نیست. این ناتو است که باید چنین کنفرانسهایی را برگزار کند که در آن همچنین نمایندگان جنبش های طرفدار صلح حضور داشته باشند.

وی درباره ابراز امیدواری "وولفگانگ اشینگر" رئیس جدید کنفرانس امنیتی سالانه مونیخ مبنی بر توجه به مسئله خلع سلاحهای هسته ای در این کنفرانس اظهار داشت : من شک دارم که واقعا چنین رویکردی در این اجلاس ایجاد شود. قدرتمندترین ائتلاف نظامی دنیا سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) است . در درجه اول باید این ائتلاف نظامی خلع سلاح هسته ای شود. اکثر سلاحهای هسته ای را آمریکا دارا است.

اشرر در ادامه با اشاره به تاکید غرب در جلوگیری از دستیابی برخی کشورها به سلاح اتمی اظهار داشت :  در درجه اول باید دولتهایی که بیشترین سلاح هسته ای را دارا هستند خلع سلاح شوند. کشورهایی مانند ایران هنوز هیچ سلاح اتمی ندارند و هیچ کس را با این سلاحها تهدید نمی کنند.

وی در ادامه درباره تغییر رویکرد آمریکا با روی کار آمدن اوباما اظهار داشت : چنین انتظاری را به خصوص اروپاییها دارند. به عنوان مثال آنها امیدوارند که آمریکا از تکرویهای خود دست برداشته و با دولتهای اروپایی هماهنگ عمل کند. اما این موضوعات خیلی اوضاع را تغییر نمی دهد. تا زمانی که اعضای ناتو در راه انداختن جنگهای مشترک با هم متحد هستند چه تغییری در بهبود وضعیت مردم دنیا ایجاد می شود؟

وی افزود : تا زمانی که این جنگهای مشترک از طرف ناتو به راه انداخته می شود من هیچ پیشرفتی در امور نخواهم دید.

وی در پاسخ به این پرسش که از نظر شما پیشرفت چیست اظهار داشت : پیشرفت زمانی وجود دارد که هیچ جنگ تجاوزکارانه ای دیگر به راه انداخته نشود. تمامی این جنگ ها، یوگسلاوی در سال 1999، افغانستان در سال 2001 و جنگ عراق در سال 2003 تجاوزگریهای مغایر با حقوق بشر بودند. باید تهدید از طریق خشونت و جنگ و سلاحهای اتمی کنار گذاشته شود و باید رویکرد خلع سلاحهای اتمی در پیش گرفته شود.

این فعال صلح آلمانی همچنین با تاکید بر اینکه ناتو دو سوم هزینه های نظامی دنیا را متحمل می شود اظهار داشت : اعضای ناتو باید در اولین قدم از افغانستان عقب نشینی کرده و به اشغالگریها در عراق و افغانستان پایان دهند. مردم این کشورها خود باید تصمیم بگیرند که چگونه می خواهند زندگی کنند و سرنوشتشان را باید خود بدون دخالت خارجی ها و حضور نظامی ناتو تعیین کنند.