معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نرخ رشد مقالات علمی در دانشگاه های دولتی در مجموع درحدود 30 درصد بوده در حالی این نرخ رشد در دانشگاه آزاد 55 درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فریدون رهنمای رودپشتی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: با توجه به آن که توجه به زیرساخت های پژوهشی به عنوان سیاست و راهبرد مدنظر دانشگاه آزاد است پنج درصد شهریه واحدهای دانشگاه آزاد به عنوان بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: در سال 81 بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی تنها 12 میلیارد تومان بود اما امروز این رقم به 70 میلیارد تومان افزایش یافته است. در طول این سال ها روند رشد بودجه پژوهشی 6 برابر شده اما عملکرد پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از موارد تا هزار درصد افزایش یافته است.

این مقام مسئول در دانشگاه آزاد اضافه کرد: نرخ رشد جذب بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد در سه سال گذشته به ترتیب 54 درصد، 61 درصد و 70 درصد رشد داشته است.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اظهار داشت: در حال حاضر 32 مرکز تحقیقاتی، پژوهشکده و مرکز رشد در واحدهای دانشگاهی در حال فعالیت هستند. همچنین 61 درخواست تاسیس مرکز تحقیقاتی نیز در دست بررسی و احداث است.

رهنما تاکید کرد: به جهت حمایت از ایده های کارآفرینانه و تجاری سازی آنها هم اکنون  9 مرکز رشد واحدهای فناوری در واحدهای دانشگاهی واجد شرایط تاسیس و 6 مرکز نیز در شرف راه اندازی است. بر همین اساس در یک برنامه پنج ساله تعداد این مراکز به 40 واحد توسعه خواهد یافت.

وی با اشاره به تعداد مجلات علمی پژوهشی دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون دارای 20 مجله علمی مصوب است که از میان آن ها 79 مجله دارای رتبه علمی پژوهشی، پنج مجله دارای رتبه علمی ترویجی و یک مجله دارای رتبه ISI است. تنها مجله ISI دانشگاه توانسته است در 13 کشور خاورمیانه با 25 ارجاع، عنوان پر ارجاع ترین مجله در این رشته را به خود اختصاص دهد.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد افزود: متاسفانه روند ارائه مجوز به نشریات ما و ارزیابی آنها در کمیسیون ارزیابی نشریات وزارتخانه های علوم و بهداشت بسیار کند انجام می شود که ما انتظار داریم یا این روند تسریع شود و یا این که استقلال کمیسیون ارزیابی نشریات علمی دانشگاه آزاد که کمتر از کمیسیون های این دو وزارتخانه نیست، را بپذیرند.

وی ادامه داد: تعداد مقالات ISI دانشگاه آزاد با رشد متوسط 80 درصد در سال، از 88 مقاله در سال 81 به حدود 3 هزار مقاله در سال 87 رسیده است.

رهنما از راه اندازی کتابخانه دیجیتال در بیشتر واحدهای دانشگاه آزاد خبر داد و اظهار داشت: کتابخانه دیجیتالی دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اولویت استفاده در واحدهای دارای رشته کارشناسی ارشد و دکتری راه اندازی شده است. تا به امروز 90 واحد دانشگاهی مشتمل بر واحدهای جامع و بسیار بزرگ به کتابخانه دیجیتالی دانشگاه آزاد اسلامی متصل شده اند و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال 2009 میلادی این تعداد به 100 واحد افزایش خواهد یافت.

این مقام مسئول اضافه کرد: برای اتصال هر واحد دانشگاهی به کتابخانه دیجیتالی 100 میلیون تومان هزینه دارد و این امکان برای اتصال تمامی واحدهای دانشگاه آزاد وجود ندارد. این کتابخانه دیجیتالی به 10 بانک اطلاعاتی مهم دنیا، 900 بانک اطلاعاتی تخصصی، 15 هزار مجله الکترونیکی، هزار کتاب و دو میلیون و 200 هزار پایان نامه دسترسی دارد.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد انجام اختراعات در دانشگاه آزاد را یکی از مهمترین دستاوردهای این دانشگاه عنوان کرد و ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی در سال 86 تنها 431 اختراع به ثبت رسیده بود که امروز این تعداد به بیش از 500  اختراع افزایش یافته است. همچنین این دانشگاه تاکنون موفق به انجام چهار هزار و 173 طرح تحقیقاتی و پنج هزار و 305 طرح دیگر شده است.

وی به برپایی کرسی های نظریه پردازی در دانشگاه آزاد اشاره و خاطر نشان کرد: در راستای تحقق به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر برپایی کرسی های نقد، نوآوری و نظریه پردازی در دانشگاه ها، دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری پنج کرسی از 40 طرح نامه ارائه شده به دبیرخانه های کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله نهادهای پیشرو در این امر محسوب می شود.

رهنما گفت: از دیگر اقدامات دانشگاه آزاد ایجاد فرصت های مطالعاتی و افزایش زمان آن تا یکسال، حمایت از اعضای هیئت علمی حتی برای افرادی که خارج از دانشگاه آزاد هستند و طرحی به نام دانشگاه آزاد دارند و پرداخت حق التالیف و حق التشویق به کسانی که کتاب خود را به نام دانشگاه آزاد به چاپ برسانند از جمله تسهیلاتی است که معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد برای ایجاد انگیزه در میان پژوهشگران کشور و دانشگاه در نظر گرفته است.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اظهار داشت: دانشگاه آزاد در سال 75 تنها هشت کتاب تالیفی داشت در حالی که امروز هزار و 660 کتاب تالیفی و 390 کتاب ترجمه ای دارد. نرخ رشد کتاب های تالیفی در دانشگاه آزاد سالانه 58 درصد و کتاب ترجمه ای 60 درصد بوده است.

وی از طراحی نقشه استراتژی آینده دانشگاه خبر داد و تاکید کرد: برنامه کوتاه مدت دانشگاه بر اساس برنامه چهارم توسعه و تا سال 90 و برنامه بلند مدت همزمان با سند چشم انداز کشور طراحی شده است.