گرگان - خبرگزاری مهر: معاون طرح و برنامه سازمان آموزش و پرورش گلستان گفت: اکنون 11 هزار و 500 دانش آموز استان در سن واقعی خود تحصیل نمی کنند که برای تحت پوشش قرار دادن آنها برنامه هایی در دست اجراست.

احسان گوهری راد در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: مهاجرت فصلی خانواده از دیگر دلایلی است که بروز این پدیده را دامن می زند و به عنوان نمونه در منطقه "مرواه تپه" شمار زیادی از دانش آموز بازمانده از تحصیل وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت کشاورزی منطقه نیز عاملی است که موجب می شود تا از دانش آموزان به عنوان نیروی کار استفاده شود.

به گفته گوهری راد، علاوه بر این نباید مشکلات تدریس معلمان مرد در مدارس دخترانه را نادیده گرفت که ترک تحصیل برخی از دختران را دامن می زند.

معاون طرح و برنامه سازمان آموزش و پرورش گلستان بیان داشت: وجود مدارس مختلط و نبود مدارس راهنمایی به تعداد کافی در مناطق نیز در رها کردن تحصیل از سوی دانش آموزان به ویژه دختران نقش زیادی دارد.

وی یادآور شد: برخی مشکلات ترک تحصیل نیز به مسائل فرهنگی خانواده ها باز می گردد و برخی خانواده ها حاضر نیستند فرزندانشان در مدارس مختلط یا مدارس مناطق دیگر به تحصیل بپردازند.

گوهری، گسترش مدارش شبانه روزی، استفاده از وسایل ایاب و ذهاب، جذب نیروهای زن برای مدارس دخترانه و پرداخت یارانه به خانواده بی بضاعت و دانش آموزان بازمانده از تحصیل را در جذب دانش آموزان ضروری دانست.

وی عنوان کرد: برای پوشش دادن دانش آموزان بازمانده از تحصیل از شیوه های آموزش از راه دور و رسانه ای نیز باید بهره گیری شود و در حال حاضر مراکز خوبی در زمینه آموزش از راه دور در استان فعالیت دارند.

گوهری راد، به طرح آموزش اجباری تحصیل دانش آموزان تا مقطع راهنمایی اشاره و اضافه کرد: باید از قانون استفاده شود تا خانواده ها نتوانند جلوی تحصیل فرزندانشان را بگیرند.

طبق آمار 28 مرکز مشاوره از راه دور در گلستان فعالیت دارد که هفت هزار نفر زیر پوشش آن هستند.