به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، احمد محمود زاده در جلسه شورای آموزش و پرورش استان افزود: بیش از 85 درصد مدارس آذربایجان غربی در دو نوبت صبح و عصر با تراکم کلاسی بیش از 40 نفر فعال هستند.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی از نظر جمعیت دانش آموزی رتبه هشت کشوری را دارد، اظهار داشت: با این وجود استان رتبه اول تراکم دانش آموز در کلاس را دارا است که این رقم با میانگین کشوری فاصله زیادی دارد و باعث کاهش کیفیت آموزش در مدارس استان شده است.
محمودزاده تصریح کرد: سال گذشته 500 کلاس درس بیش از 40 نفر داشتیم که با احداث مدارس جدید این رقم در سال جاری به 200 کلاس درس با این تراکم رسید.
وی با بیان اینکه کمیته عمران سازمان آموزش و پرورش جهت ساماندهی و جهت دهی به ساخت مدارس برای رفع کمبود کلاس درس تشکیل شده است، افزود: در سال 88 اولویت کاری سازمان آموزش و پرورش استان انجام عملیات عمرانی جهت داشتن توزیع متقارن فضای آموزشی در استان و ایجاد توازن در تراکم کلاسی برای نزدیک شدن به میانگین کشوری است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش آذربایجان غربی همچنین با اشاره به اینکه در سال جاری در 171 روستای استان جشن پایان بیسوادی گرفته شده است، خاطر نشان کرد: با وجود روند مناسب در افزایش میزان با سوادی در استان هشت درصد با میانگین کشوری و 19 درصد با استان هایی که دارای رتبه اول هستند فاصله داریم.
محمودزاده همچنین از تدوین برنامه نهضت سوادآموزی استان خبر داد و افزود: این طرح طی 6 سال آینده برای اتمام بی سوادی استان اجرا خواهد شد که نیازمند عزم جدی مسئولان دستگاه های اجرایی مرتبط است.
وی در ادامه از اجرای طرح شناسایی اسمی بیسوادان و بازماندگان از تحصیل با همکاری معاونت برنامهریزی استانداری آذربایجان غربی برای حل معضل بیسوادی استان بویژه برای 27 هزار نفر از افراد 6 تا 15 ساله واجب التعلیم خبر داد.
وی تصریح کرد: آذربایجانغربی به لحاظ نرخ باسوادی در رتبه 28 کشور قرار دارد.
احمد محمودزاده با بیان اینکه از اول فروردین سال 88 ، 570 نفر از نیروهای حق التدریسی استان استخدام آموزش و پرورش می شوند اظهار داشت: دو هزار و 652 نیروی حق التدریس آزاد در مدارس استان وجود دارد که از این تعداد 290 نفر مربی پرورشی و 280 شاغل در مقاطع مختلف تحصیلی هستند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استان در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر نرخ باسوادی استان در گروههای سنی شش تا 9 سال 90.92 درصد، شش به بالا 77.7 درصد،10 به بالا 76 درصد، 10 تا 29 سال 93 درصد و 10 تا 49 سال 85 درصد است که با میانگین کشوری فاصله دارند.
جمشید محمد زاده معاون سیاسی - امنیتی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه آموزش و پرورش به عنوان پایه فرهنگ کشور آغازگر هر گونه تغییر و تحول در زمینههای فرهنگی، تربیتی، پرورشی و حتی نیروی انسانی است، تصریح کرد: در طی 100 سال گذشته فرهنگ اسلامی ایرانی به وسیله فرهنگ غرب تحت الشعاع قرار گرفته است که ما باید همزمان با پیشرفت تکنولوژیکی غرب، اثر پذیری خود را با تقویت پایه های تربیتی و آموزشی کاهش دهیم.
همچنین در ادامه این جلسه معاون آموزشی و نوآوری سازمان آموزش و پرورش آذربایجان غربی در زمینه بررسی عملکرد و تهیه طرح راهبردی نهضت سوادآموزی استان گفت: طرح استانی شناسایی اسمی بیسوادان و بازماندگان از تحصیل به منظور اجرایی کردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ریشه کنی بی سوادی ، افزایش پوشش تحصیلی و فراهم کردن فرصتهای برابر آموزشی در زمینه سیاستهای سوادآموزی اجرا میشود.
موسی کریمی با اشاره به اینکه در این طرح افراد بیسواد شش تا 49 ساله روستاها و مناطق حاشیهای شهرستانها توسط پایگاههای شهری شناسایی و جذب کلاسهای نهضت سوادآموزی استان میشوند، خاطر نشان کرد: اعتبار لازم برای اجرای این طرح یک میلیارد و 661 میلیون ریال است که نیمه نخست سال آینده اجرا خواهد شد.