تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۴۱

شصت و سومین شماره از ماهنامه تخصصی "شعر" ویژه اشعار آئینی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در تازه ترین شماره مجله شعر مقالاتی با عناوین "جادوی شعر و اعجاز قرآن" به قلم نعمت الله ‌سعیدی، "شعر مذهبی بایدها و نبایدها" به قلم  محمد کاظم کاظمی، " شنیده‌های منظوم پیامبر" به قلم سید محسن مصطفی زاده و "عینیت‌گرایی در شعرمذهبی" نوشته فروردین پارسا منتشر شده است.

"حماسه تغزل در شعر عاشورا" نوشته دکتر غلامرضا کافی، "گنجشک و جبرئیل" نوشته محمدرضا تقی‌دخت، "شاعری در رستاخیز واژه‌ها" نوشته محمد علی مجاهدی، "شوق تکامل" سعید بیابانکی، "بر موج آهو" نوشته اسماعیل محمدپور، "درآمدی بر مجلس حربن یزید ریاحی اثر استاد علی معلم دامغانی" نوشته محمدرضا تقی‌دخت، " بررسی مشخصه‌های شعر ولایی" نوشته جواد کلیدری و "شعر آینی از سه زاویه دید" نوشته آرش شفاعی از دیگر مطالب شماره اخیر نشریه شعر است.

مصطفی محدثی خراسانی سردبیر نشریه طی یادداشتی درباره شعر آئینی نوشته است: در دهه‌های پس از انقلاب اسلامی و با نگاه تازه و نافذی که انقلاب و آموزه‌های آن به شعر و شاعران داد شعر آئینی افقی بدیع و ژرف را تجربه کرده که دست آورد و آن سحری است که می‌رود تا صبح دولتش در افق انقلاب اسلامی بدمد.

دکتر غلامرضا کافی در مقاله‌ای با عنوان "حماسه و تغزل در شعر عاشورا" نوشته است: شعر عاشورایی دارای قدمتی همپای آن حادثه عظیم (حوادث کربلا) است در واقع آغاز سرایش شعر عاشورایی را باید دقایقی بعد از اتمام واقعه دانست.

وی همچنین سرایش شعر عاشورایی را به چهار دوره، عصراول قرون اولیه، عصر دوم تا قبل از تشکیل حکومت صفویه، عصر سوم شامل دوره های کوتاه افشاریه و زندیه و نیز دوران حکومت شاهان قاجار و دوره معاصر تقسیم کرده و به تشریح ویژگی شعرهای این ادوار پرداخته است.

"از گلوی غمگن فرات" عنوان ترکیب بندی تازه از سید علی موسوی گرمارودی که در این مجله منتشر شده است.

در بخش دیگری از این مجله گزیده شعرهای آئینی از شاعرانی چون قیصرامین‌پور، حسین‌منزوی، مشفق‌کاشانی، طاهره صفارزاده و سلمان‌هراتی آمده ‌است.

ماهنامه تخصصی شعر با مدیر مسئولی حسن بنیانیان در 88 صفحه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.