در پی انتشار پرونده اختصاصی مهر درباره تسهیلاتی که در اختیار دانشجویان معلول قرار می گیرد بدون هماهنگی قبلی با روسای چند دانشگاه این درباره گفتگو شد. پاسخهای روسای دانشگاهها درباره تسهیلات در نظر گرفته شده برای دانشجویان معلول قابل توجه است!

رئیس دانشگاه اراک: معلولی در دانشگاه ندیده ام

ملک سلیمانی مهرنجانی رئیس دانشگاه اراک در گفتگو با خبرنگار مهر درباره امکاناتی که در اختیار دانشجویان معلول قرار می دهند، گفت: در دانشگاه اراک مورد خاصی نداشتیم. صادقانه بگویم که موردی پیش نیامده که بخواهم با آن برخورد کنم و بتوانم توضیحی بدهم اما در صورتی که اگر موردی باشد طبیعتا به آنها کمک می شود.

رئیس دانشگاه اراک در پاسخ به اینکه آیا ساز و کار خاصی در خوابگاههای دانشگاه اراک برای دانشجویان معلول وجود دارد، اظهار داشت: تا کنون با این موارد برخورد نداشته ایم.

سلیمانی مهرنجانی در ادامه گفت: پاسخم خیلی جواب راحتی بود؟!

رئیس دانشگاه یزد: معلولان درخواستی داشته باشند، تامین می کنیم!

سید علی محمد میرمحمدی میبدی رئیس دانشگاه یزد نیز به مهر گفت: در خوابگاهها سعی می شود اتاق با نفرات کمتر را به دانشجویان معلول اختصاص دهیم.

وی از افتتاح یک کتابخانه در سال گذشته برای نابینایان دانشگاه یزد خبر داد و گفت: امکانات سمعی و بصری و کامپیوتری نیز در اختیار دانشجویان نابینا و معلول قرار می دهیم.

رئیس دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: باید دانشجویان معلول نیازهایشان را اعلام کنند. هر دانشجوی معلولی در صورتی که درخواستی را اعلام کند، انجام می دهیم. ظرف یک هفته هم این کار را انجام خواهیم داد.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان: نمی دانم چه تعداد دانشجوی معلول داریم

غلامرضا قربانی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان درباره تسهیلاتی که به دانشجویان معلول ارائه می شود به مهر گفت: متاسفانه از تعداد دانشجویان معلول خبر ندارم اما تعداد کارمندان معلول را می دانم. حدود 15 کارمند معلول و یک عضو هیئت علمی معلول در دانشگاه صنعتی اصفهان فعال هستند اما تعداد دانشجویان معلول دانشگاه خیلی کم است چون اگر زیاد بود حتما به دنبال راهکار بودیم. فکر می کنم یک یا دو دانشجوی معلول بیشتر نداشته باشیم.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان درباره تسهیلاتی که برای کارکنان معلول این دانشگاه در نظر گفته شده گفت: کاری که در دانشگاه صنعتی اصفهان برای کارکنان معلول شده است به نظر می رسد که در مملکت بی نظیر بوده است. سرویسهای ویژه برای کارکنان معلول در نظر گرفته شده است زیرا دانشگاه صنعتی اصفهان در خارج از شهر قرار دارد و کارکنان معلول در گذشته با هزار سختی مجبور بودند سوار اتوبوس شوند و اتوبوسها نیز که به سیستمی مجهز نیستند تا ویلچر بتواند در آن سوار شود بنابراین سرویس ویژه در نظر گرفته شده و ماشینهای شخصی دانشگاه این کارکنان معلول دانشگاه را از منزل تا محل کار منتقل می کنند و برعکس.

 وی افزود: در حوزه دانشجویان معلول نیز سعی شده امکاناتی فراهم شود و این دانشجویان در صورتی که ساکن خوابگاه باشند در طبقه اول اسکان پیدا کنند. همچنین کلیه دانشکده های دانشگاه صنعتی اصفهان ظرف همین روزها مجهز به آسانسور شده و از این بابت دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.

رئیس دانشگاه ارومیه: در جلسات امتحان کمکشان می کنیم

احمد صدقی گمچی رئیس دانشگاه ارومیه نیز در گفتگو با مهر گفت: آن طور که اطلاع دارم برای دانشجویان معلول در امتحانات حتما یک نفر کمکی در نظر گرفته می شود. همچنین در ساختمانهای جدید دانشگاه از جمله مسجد و دانشکده های جدید التاسیس یک گذرگاه شیبدار قابل اطمینان مخصوص معلولان طراحی شده است.

رئیس دانشگاه ایلام: اسکان دانشجویان معلول در اتاقهای خلوت و ارائه کمک مالی

عباس قربانی رئیس دانشگاه ایلام نیز گفت: در خوابگاهها یک سری کمکهایی برای دانشجویان معلول وجود دارد به این ترتیب که در اتاقهای خلوت تر اسکان پیدا می کنند.

وی افزود: در جلسه امتحان فردی کمک حال آنها در نظر گرفته می شود همچنین برخی نیز که از بهزیستی هستند در صورتی که کمک مالی نیاز داشته باشند از محل صندوقی به نام صندوق حضرت ولیعصر (عج) به آنها کمک می شود.

رئیس دانشگاه ایلام اضافه کرد: حتی به یکی از دانشجویان معلول که از روستاهای اطراف به دانشگاه ایلام می آمد در زمینه رفت و آمدش مساعدت شد.

قربانی در پاسخ به اینکه آیا تسهیلاتی برای ارائه کتاب گویا به دانشجویان نابینا در دانشگاه ایلام وجود دارد؟ گفت: معمولا تقاضایی در زمینه کتابهای گویا نداشته ایم. به نظر می رسد دانشجو بیشتر علاقمند است که در کلاس یادداشت یا ضبط کند.