به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان فضایی آمریکا - ناسا - به همراه سازمان فضایی اروپا قصد دارند ماموریتهایی را به سمت سیاره های مشتری و زحل و قمرهای متعددی که در حال گردش در مدار این سیاره ها هستند به انجام برسانند.
این ماموریتها شامل ارسال فضاپیماهای چندگانه به سیستم زحل و مشتری به منظور اکتشاف در این سیاره ها و قمرهای منحصر به فرد آنها مانند قمر اروپا و قمر تایتان است.
به گفته مقامات ناسا اولین ماموریت بر روی سیاره مشتری انجام خواهد گرفت و طی آن دو ماهواره مدارگرد به منظور مطالعه سیاره و قمرهایش به سیستم مشتری ارسال خواهند شد. یکی از این ماهواره ها توسط ناسا و دیگری توسط آژانس فضایی اروپا تولید خواهد شد. این ماهواره ها در سال 2020 از سکوهای پرتاب متفاوت و با هدف دستیابی به مشتری در سال 2026 به فضا پرتاب شده و به مدت سه سال به مطالعه بر روی این سیاره خواهند پرداخت.
در ماموریت سیاره زحل نیز ناسا ماهواره ای مدارگرد را به منظور مطالعه این سیاره ارسال خواهد کرد و در کنار آن آژانس فضایی اروپا نیز بالونهای تحقیقاتی خود را به نزدیکی قمر تایتان و انسلادوس ارسال خواهد کرد.
به گفته ناسا قبل از آغاز ماموریت به زحل باید بر چندین مانع تکنیکی غلبه کرد. همچنین آغاز چنین ماموریتی نیازمند مطالعه و توسعه بیشتر تکنولوژی خواهد بود.
بر اساس گزارش بی بی سی، در این میان ماهواره مدارگرد ناسا، آژانس فضایی اروپا و ایتالیا در حال حاضر در حال گشت زنی به دور سیاره زحل بوده و از سال 2004 اطلاعات با ارزشی را از این سیاره و قمرهایش در اختیار دانشمندان قرار داده است.