به گزارش خبرگزاری مهر، فضاپیمای کپلر متعلق به این سازمان در تاریخ 5 مارچ توسط راکت دلتا 2 و از پایگاه فضایی کیپ کاناورال به فضا پرتاب خواهد شد. به گفته یکی از مقامات سازمان ناسا این فضاپیما یکی از حیاتی ترین تجهیزات ناسا است که به منظور مطالعه بر روی سیاره های شبه زمین و شرایط موجود در آنها به فضا ارسال خواهد شد.
برخی از سیستمهای منظومه خورشیدی در مسیری در حرکتند که زمانی که از برابر ستاره هایشان عبور می کنند از زاویه دید سیاره زمین باعث کاهش نور ستاره ها شده و ایجاد نوری منقطع می کنند.
کپلر که به تلسکوپهای خاصی مجهز است قادر به ردیابی این فعالیتهای ستاره ای که سیاره ها عامل آن هستند بوده و می تواند کوچکترین و کم مقدارترین نور این ستاره ها را دریافت کند. در این صورت تلسکوپ کپلر می تواند به صورت دوره ای سیاره هایی را که از برابر ستاره های خود عبور می کنند را مشاهده کرده و درصد این سیاره ها را تعیین کند.
کپلر به مدت سه سال و نیم به جستجو و تحقیق بر روی بیش از 100 هزار ستاره شبه خورشیدی در منطقه سایگنوس-لیرا در کهکشان راه شیری ادامه خواهد داد.
به صورت تئوری سیاره های شبه زمینی که در مناطق قابل سکونت قرار دارند برای طی یک دور کامل به دور مدار ستاره خود به یک سال زمان نیاز خواهد داشت و به همین دلیل کپلر به مدت سه سال برای تایید حضور آنها به زمان نیاز خواهد داشت. این فضاپیما برای درک ساختار سیاره هایی که در مدار ستاره ها شکل گرفته اند بسیار حیاتی است.
کشفیات این تلسکوپ به سرعت و به منظور مطالعه اتمسفر سیاره های فراخورشیدی مورد مطالعه و استفاده قرار خواهند گرفت و در عین حال آماری که در نهایت به دست خواهد آمد می تواند تعداد سیاره های مشابه سیاره زمین را تعیین کند.
بر اساس گزارش زی نیوز، اخترشناسان معتقدند در نهایت این ماموریت اولین قدم در مسیر یافتن پاسخ به این سوال باستانی یونانی هاست که آیا جهانی مشابه جهان ما وجود دارد یا بشر در جهان خود تنهاست؟