به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، هاله شاهرخ محقق بخش آسیای مرکزی و اروپا در سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: این ادعا که منع حجاب تبعیض نیست هیچ توجیهی ندارد. آموزگاران محجبه آلمان براساس جنس و دین خود مورد تبعیض واقع شده و حقوقشان نقض میشود.
گزارش دیده بان حقوق بشر که تحت عنوان " تبعیض به نام بی طرفی: ممنوعیت روسری برای آموزگاران و کارمندان دولت در آلمان" براساس تحقیقات گستردهای است که طی یک دوره هشت ماه انجام شده است.
حجاب به عنوان یک اصل واجب و ضروری پوشش هر زن مسلمانی اخیراً موضع مناقشات سیاسی در کشور آلمان با 5/3 میلیون نفر مسلمان بوده است. تاکنون چندین ایالت در آلمان حجاب برای آموزگاران مسلمان را ممنوع اعلام کردهاند.
دیدهبان حقوق بشر همچنین اعلام کرد که مقامات آلمان ممنوعیت حجاب را برپایه وظیفه آموزگار برای بی طرف بودن در رابطه با دین و ایدئولوژی توجیه کرده و اشاره میکنند که پوشیدن حجاب بی طرفی آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
این سازمان حامی حقوق بشر با اعلام اینکه ممنوعیت ایالتی حجاب زنان مسلمان را مورد هدف قرار گرفته، گفت: هیچ کدام از قوانین موجود در آلمان به طور واضح روسری را مورد هدف قرار نداده اما گفتگوهای پارلمانی و اسناد تشریحی مقامات به وضوح نشان میدهد که همه آنها بر روسری تمرکز کردهاند.
براساس این گزارش این درحالی است که برخی از قوانین آنها استثناهایی را برای مسیحیان و سنتهای فرهنگی غربی قائل شده است.
شاهرخ، محقق دیده بان حقوق بشر اظهار داشت که تحقیقات آنها نشان میدهد که چنین قوانین به وضوح مسلمانان را به طور خاص مورد هدف قرار گرفته است.
وی گفت: در عمل تنها افرادی که تحت تأثیر این قوانین هستند زنان مسلمان بوده که حجاب میپوشند.
این سازمان التزامات حقوق بشر از چنین ممنوعیتهایی، تأثیر آنها بر زندگی آموزگاران مسلمان از جمله افرادی که سالهاست در این حرفه فعالیت می کنند را تحلیل کرده است.
این سازمان همچنین تصریح کرده است که این اقدامات باعث شده تا زنان مسلمان بین فعالیت اجتماعی و شغل خود و اعتقادات دینی یکی را انتخاب کنند، انتخابی که به طور واضح نقش آزادی دینی و رفتار مساوی با آنها است. این امر در بسیاری از شرایط به ترک کار از سوی آنها و یا ترک کشور آلمان منتهی شده است.
سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: افراد را باید برپایه رفتار آنها مورد قضاوت قرار داد نه دیدگاههای دینی و یا لباسهایی که بر تن میکنند.