به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که ساعاتی پس از اعلام رتبه های آزمون دستیاری، داوطلبان مشغول تبادل اطلاعات با یکدیگر بودند برخی از داوطلبان به دلیل رتبه های دور از انتظار شبهاتی را در مورد سلامت آزمون دستیاری مطرح کردند.
پس از آن خبرنگار مهر از دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی برگزاری یکی از حساس ترین آزمون های گروه پزشکی علت این اعتراضات را جویا شد.
دکتر محمدعلی محققی دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در گفتگو با مهر عنوان کرد: این نوع شائبه ها در آستانه انتخاب رشته از سوی برخی از افراد مطرح می شود و طبیعی است که با توجه به رقابت فشرده 17 هزار و 880 نفر و ظرفیت محدود دوره دستیاری این مسائل مطرح شود.
وی تاکید کرد: بارها به داوطلبان اعلام شده است که تنها ملاک انتخاب آنها نمره علمی داوطلب در آزمون است و با توجه به سهمیه ای که داوطلب در آن حضور دارد می تواند رتبه خود را در کارنامه مشاهده کند.
محققی یادآور شد: موسسات آموزشی دستیاری هیچ گونه مجوزی از سوی وزارت بهداشت دریافت نکرده اند و اعلام رتبه ها و یا هر گونه ادعایی در این زمینه تنها حرکتی سودجویانه است.
اعلام رتبه ها و نمره ها از سوی داوطلبان در ساعات بعدی شکل دیگری به خود گرفت و برخی از سایت هایی که نماینده موسسات آموزشی دستیاری هستند برخی از نام های داوطلبان را به عنوان برترین فراگیران خود مطرح کردند.
پیگیری های خبرنگار مهر نشان می دهد که امسال 202 سئوال در آزمون دستیاری طراحی شده است که در صورت پاسخگویی صحیح به تمامی سئوالات داوطلب موفق به کسب نمره 600 می شده است اما بالاترین فرد این آزمون موفق به کسب نمره 507 شده است.
به زعم کارشناسان این حوزه با توجه به فشردگی این آزمون نمره 507 نمره معقولی است و نسبت به گذشته تفاوت خاصی ندارد.
از سوی دیگر تنها 66 نفر از داوطلبان توانسته اند نمره های میان 450 تا 507 را کسب کنند و رقابت اصلی میان نمره های زیر 450 رخ داده است.
در این میان سایت یکی از موسسات آموزشی با ارائه اطلاعات غلط به گونه ای عنوان کرده است که بخش عمده ای از فراگیران این موسسه توانسته اند نمره زیر 400 را کسب کنند.
به نظر می رسد که این موسسات آموزشی دستیاری در حال القای وضعیتی به فراگیران خود هستند که در صورت کسب نکردن رتبه لازم، آزمون و سختی سئوالات را بهانه آن قرار دهند.
در این میان برخی از داوطلبان در آستانه انتخاب رشته با دامن زدن به شایعاتی از این دست که با این نمره ها نمی توان در رشته مورد نظر قبول شد، سعی در کم کردن رقبای آزمون دارند در حالی که جمعیت داوطلبان نسبت به گذشته افزایش داشته است و همین مسئله رقابت را فشرده تر می کند.
دفترچه انتخاب رشته آزمون دستیاری امروز منتشر می شود و با توجه به انتشار پاسخنامه هر یک از داوطلبان به همراه کلید نهایی، راهنمای مناسبی برای انتخاب رشته در اختیار داوطلبان است.