يك ديپلمات نزديك به آژانس بين المللي انرژي اتمي به استناد گزارش محمد البرادعي تاكيد كرد كه وين ، تعليق و نيز مراحل سپري شده ميان ايران و آژانس را تاييد كرده است.

اين ديپلمات در تشريح تعليق و نيز مراحل سپري شده ميان ايران و آژانس به خبرنگار "مهر" گفت: آژانس به انجام فعاليتهاي بازرسي در مورد تعليق غني سازي  و بازسازي مربوط به فعاليتهاي TNRC، لشكر آباد ، اراك ، كارگاه شركت الكتريكي كلايه ، نطنز و UCF ادامه داده است و تاكنون فعاليتي در اين اماكن كه با تعهدات ايران مغاير باشد نديده است . ايران همچنين بيان كرده است كه توليد اجزاي سانتريفيوژ را از 9 آوريل 2004 متوقف كرده است .

وي افزود : آژانس توانسته است اين موضوع را در سه كارگاه تاييد كند ؛ اما سه كارگاه متعلق به شركتهاي خصوصي به توليد ادامه داده اند و ادعا مي كنند كه خسارت كافي از AEOI - سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي - براي توقف و يا خاتمه قراردادها دريافت نكرده اند . در مجموع  در 21 مي 2004 آژانس از سه كارگاه DIO - سازمان صنايع دفاع- بازديد نكرده بود چراكه شرايط دسترسي به اين اماكن هنوز بايد مورد موافقت ايران قرار مي گرفت .

اين ديپلمات به استناد گزارش البرادعي اذعان كرد : هم اكنون توافق در مورد اين شرايط ، حاصل شده است و سه كارگاه DIO در طول هفته از 31 مي مورد بازديد قرار خواهند گرفت . تا زمان نوشتن اين گزارش 2 كارگاه از اين سه كارگاه مورد بازديد قرار گرفته اند .
 
وي اين موضوع كه تعدادي از فعاليتهايي كه شامل تعليق مي شوند از قبيل توليد اجزا ، اساسا مشكل وارسي مي شوند را مورد اشاره قرار داد و گفت : تضمينهايي كه آژانس مي تواند به منظور ايجاد اعتماد بدهد متفاوت از آنهايي است كه با توجه به كشف تغيير مسير مواد هسته اي به دست آمده اند . بنابراين ، درحاليكه وارسيهاي بيشتر از اماكن بيان شده ممكن است ، يك توازن بين هزينه و امتيازات چنين وارسيهايي بايد محاسبه شود .
 

وي با اشاره بخش ديگري از گزارش البرادعي درباره تعليق غني سازي و فعاليتهاي فرآوري مربوطه ، دامنه تعليق را مورد توجه قرار داد و گفت : در گزارش مدير كل كه در نشست نوامبر سال 2003 به شوراي حكام ارائه گرديد ايران در دهم نوامبر سال 2003 وي را از تصميم خود براي تعليق غني سازي اورانيم و فرآوري فعاليتهاي مربوط به آن آگاه ساخت . در يك ياداشت شفافي كه در بيست و نهم دسامبر سال 2003 ارائه گرديد ايران به آژانس اطلاع داد كه تلاشهاي فوري زير را انجام داده است .اول عمليات و يا آزمايش و يا هر سانتريفوژ با يا بدون مواد اتمي در PFEP در نطنزرا به تعليق در خواهد آورد ؛ دوم وارد سازي بيشتر مواد هسته اي به داخل هر سانتريفيوژي را به حال تعليق در خواهد آورد ؛ سوم  نصب سانتريفوژ هاي جديد در PFEP و نصب سانتريفيوژها در برنامه غني سازي مواد سوخني در نطنز را به حال تعليق در خواهد آورد؛ و دست آخر مواد هسته اي را از تاسيسات غني سازي سانتريفيوز خارج خواهد كرد .

اين ديپلمات مستقر در وين افزود : در تماسهايي كه در بيست و نهم دسامبر 2003 انجام شد ايران همچنين بيان داشت كه اخيرا هيچ نوع از تسهيلات غني سازي سانتريفيوژ گازي در هر نقطه از ايران يا تاسيسات نطنز كه هم اكنون در حال ساخت است ندارد و هيچ برنامه اي هم براي احداث  آن ندارد . البته در خلال مدت تعليق تسهيلات جديد قادر به جداسازي ايزوتوپها هستند . طرحهاي غني سازي ليزري را برچيده است و همه تجهيزات مربوط به آن را جابجا كرده است و هم اكنون هم در حال انجام عمليات جداسازي پلوتونيم نيز نمي باشد .

وي همچنين تماسهاي بيست و نهم دسامبر 2003 تهران  با اين آژانس را كه در آن بيان شده بود در خلال مدت تعليق ايران تمايلي براي بستن قرارداد جديد براي ساخت دستگاههاي سانتريفيوژ و تجهيزات مربوط به آنها نداشت را مورد تاكيد قرار داد و اذعان كرد : آژانس به طور كامل توانست از انبار دستگاههاي سانتريفيوژ كه در مدت برنامه تعليق مونتاز شد نظارت داشته باشد .ايران قصد وارد كردن دستگاههاي سانتريفوژ يا تجهيزات مربوط آن يا تامين مواد براي فرآيند غني سازي را نداشت و همچنين در مدت برنامه تعليق هيچ برنامه اي براي تامين مواد براي روند غني سازي در ايران وجود نداشت .