حجت‌الاسلام یاسر خمینی ـ نوه امام راحل (ره) ـ در مراسم پایانی دومین جشنواره ادبی یار و یادگار و جایزه امام مهربانی گفت: بعد از انقلاب اهمیت هنر بیش از قبل مورد تاکید قرار گرفت، اما گروههای زیادی خود را متولی هنر معرفی و مشکلاتی برای نویسندگان و هنرمندان ایجاد کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم پایانی دومین جشنواره ادبی "یار و یادگار" و جایزه "امام مهربانی" عصر دیروز با حضور حجت‌الاسلام یاسر خمینی - نوه امام راحل (ره) - حمید سبزواری و چند تن از شاعران انقلاب در دبیرستان البرز تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام خمینی در سخنانی با اشاره به کاربرد برخی علوم گفت: علوم به دو دسته عالی و استدلالی تقسیم می‌شوند؛ علوم عالی علومی هستند که خودشان موضوعیتی ندارند بلکه فقط ما را به هدف احتمالاً خیر رهنمون می‌شوند. مثلاً منطق علم وسیله‌ای است برای اینکه درست فکر کنیم. اما در مقابل علومی هستند که مستقلاً هدف ما هستند مثل فلسفه. ما فلسفه می‌خوانیم تا بتوانیم حقایق هستی را بشناسیم.

وی در ادامه ادبیات و هنر را جزو علوم عالی معرفی کرد و افزود: اگر هنر بخواهد راهگشا باشد، باید نگاهش به سعادت بشر باشد. لذا هنر چون می‌تواند بهترین شکل معارف دینی را در اختیار بشر قرار دهد، شاید اهمیتش از هر علم دیگر بالاتر است و شاید ما تنها متدینینی هستیم که معجزه پیامبر‌شان بیان هنرمندانه واقعیات است. قرآن کلامی است هنرمندانه که فقط خالق آن می‌تواند خدا باشد.

فرزند مرحوم حاج سیداحمید خیمنی (ره) با اشاره به تاکیدات موجود در قرآن بر داستانپردازی اضافه کرد: خوشبختانه بعد از انقلاب اهمیت هنر بیش از قبل از انقلاب مورد تاکید قرار گرفت و ما توانستیم بیش از قبل هنر را در خدمت معارف اسلامی قرار دهیم. با این وجود همین بیش از حد مهم شدن هنر خودش مشکلی برای هنرمندان و نویسندگان شد. به این جهت که هر گروهی آمد و خودش را متولی هنر معرفی کرد و برا هنرمندان مشکل ایجاد کرد.

نوه امام راحل با بیان اهمیت معارف و منابع عرفانی و اخلاق اسلامی گفت: بسیاری از مضامین باشکوه که در شعرهای بزرگان ما خودنمایی می‌کند و باعث می‌شود ما بیش از اندازه از آنها لذت ببریم، مطالبی است که از عرفا گرفته شده است. به همین جهت است که وقتی امام راحل (ره) به میخائیل گورباچف (رهبر شوری سابق) آن نامه تاریخی را نوشت، او را به کتب ابن عربی ارجاع داد و این نشاندهنده نگاه امام راحل به مطالب عرفانی است.

حجت‌الاسلام یاسر خمینی در عین حال با اشاره به صعوبت مفاهیم موجود در کتب عرفانی تاکید کرد: شاید تنها روش در اختیار قرار دادن این مفاهیم به جامعه روش هنرمندانه باشد؛ غربی‌ها بیش از ما از داستان‌ استفاده کرده‌اند. آنها در قالب رمان، نمایشنامه و داستان توانسته‌اند منابع سختشان را انتقال دهند.

در این مراسم همچین خسرو آقایاری - نویسنده و از داوران بخش داستان جشنواره یار و یادگار - در سخنانی انقلاب اسلامی را معجزه‌ بزرگ الهی دانست که "نمی‌توان آن را با هیچ انقلاب دیگری در دنیا مقایسه کرد" و گفت: بزرگترین بیّنه امام خمینی (ره) این بود که قلوب مردم را نورانی کردند و به این شکل زمینه ذهنی مردم برای تحقق انقلاب فراهم شد.

در مراسم پایانی دومین جشنواره ادبی "یار و یادگار" و جایزه "امام مهربانی" همچنین تنی چند از شاعران پیشکسوت و جوان از جمله حمید سبزواری، سینا علی‌محمدی، مهدی دهقان نیری و ابوالفضل فیروزی به شعرخوانی پرداختند.