به گزارش خبرگزاری مهر، این طیف سنج دقیق نور خورشید را به دو شعاع شکافته و به سمت دو آینه هدایت می کند. این آینه ها نیز نور را به سمت ردیابهایی بازتاب می دهند که شعاعها را مجددا با یکدیگر تلفیق خواهند کرد.
گذشته از فرایندهای پیچیده ریاضی که در این عملیات رخ می دهد - الگوی تداخلی طیفهای نور خورشید - دسته ای از نورهای مرئی تشکیل دهنده خود را با وضوحی بالا به نمایش خواهد گذاشت.
لکه های تیره موجود در تصویر نهایی خطوط فرانهوفر نام دارند که به واسطه عناصری خاص در لایه خارجی نور قابل جذب خورشید به وجود آمده و طول موجهایی که جذب نشده اند را به شکل لکه هایی تیره نمایش می دهد.
تصویر نهایی بارکد مانند می تواند مواد موجود در خورشید را به خوبی و دقت نمایان سازند. برای مثال قسمت تاریک موجود در بخش قرمز رنگ نشاندهنده وجود اکسیژن بوده و دو خط تیره در قسمت زرد رنگ از وجود سدیم خبر می دهد.
این اطلاعات علاوه بر اینکه در درک مواد تشکیل دهنده خورشید بسیار موثرند در عین حال می توانند در رابطه با اتمسفر سیاره هایی که در مدار ستاره های دیگر در گردشند نیز اطلاعات با ارزشی را ارائه کند. اخترشناسان به این منظور ابتدا زمانی که سیاره در پشت ستاره میزبان خود قرار گرفته است به جمع آوری طیفهای نوری ستاره می پردازند و زمانی که سیاره به مقابل ستاره رسید، طیف های موجود دوباره ثبت شده و با کم کردن طیفهای دوم از طیف های نوری ستاره می توان به طیف نوری سیاره دست پیدا کرد.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، با استفاده از چنین تحقیقاتی و در صورتی که سیاره ای مشابه زمین در میان کهکشانها یافته شود، اخترشناسان می توانند طیفهای سیاره را به منظور کشف بخار آب، اکسیژن و یا متان در اتمسفر سیاره، مورد مطالعه قرار داده و میزان امکان حیات در سیاره را بررسی کنند.