به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی عسگرپور در بخشی از نشست امروز خود با اشاره به واکنشهای متناقض برخی رسانهها درباره سفر اعضای آکادمی اسکار به ایران گفت: یکی از روزنامههای رسمی که از هزینه بیتالمال استفاده میکند در واکنشی تند از این سفر انتقاد کرد. این تفکر به تولید فیلمهای مثل "300" منجر میشود. برای من قابل پیشبینی بود که این سفر چه واکنشهایی در پی دارد و چه گروه و افرادی چه اظهار نظری درباره این سفر میکنند.
وی افزود: به نظر گروهی اصرار دارند با رفتارهایشان به این میهمانان نشان بدهند ما همانهایی هستیم که در "بدون دخترم هرگز" و "300" دیدهاید. البته خوشبختانه گروهی تلاش میکردند سابقه فرهنگی ما را نشان بدهند و در شان این سوابق و تاریخ کهن حرکت کنند. در هیچیک از نشستها و برنامهها سینماگران ایرانی به اسکاریها تعظیم نکردند و برخلاف برخی اطلاعات نادرست هیچ سینماگری تحقیر نشد. اعضای اسکار با تصویری صادقانه از ایران، فرهنگ، تاریخ و مردمش روبرو شدند.
عسگرپور در کنار سید گنیس رئیس آکادمی اسکار
مدیر عامل خانه سینما ادامه داد: برخورد تلویزیون با این سفر برایم قابل پیشبینی بود. این برخورد متناقض، فقدان انسجام و یکدستی در سازمان بزرگ صدا و سیما را نشان میدهد. معاونت سیاسی سازمان با پخش برنامههایی به ریشه مشترک و پیوند عمیق سینمای هالیوود، اسکار و صهیونیزم اشاره کرد و اصرار داشت مخاطب متوجه این ارتباط بشود. اما دوستان سازمان در این ماجرا یک گل به خودی زدند. فیلمهایی که آنها دربارهشان حرف میزدند بارها از شبکههای مختلف روی آنتن رفته است.
عسگرپور در تشریح این تشبیه خود گفت: فیلم "رقص با گرگها" که در تحلیلهای دوستان نماد نگاه استعماری و نژادی هالیوود است، بارها از تلویزیون برای مخاطب گسترده پخش شده و "میلیونر زاغهنشین" که قرار است نوروز روی آنتن برود در این برنامهها نماد نگاه استعماری معرفی شد. اگر دوستان واقعا اعتقاد دارند نباید هیچ رابطه فرهنگی بین سینمای ایران و هالیوود و آکادمی اسکار نباشد، هیچ فیلم خارجی نباید از شبکههای مختلف تلویزیون روی آنتن برود.
مدیر عامل خانه سینما گفت: میدانم مهندس ضرغامی سینما را به خوبی میشناسد و از جایگاه سینمای ایران در جهان خبر دارد، اما این حرکت را ناشی از تعریف نشدن بعضی سیاستگذاریها در صدا و سیما میدانم. اگر دعوت از اعضای آکادمی اسکار و برپایی چند سفر و کارگاه آموزشی خلاف منافع ملی است، پخش انواع و اقسام فیلمهای هالیودی هم مصداق این ماجرا است و فقط باید از فیلمسازان سینمای مستقل آمریکا فیلم پخش کرد.
ما کلیت اسکار را قبول داریم اما همیشه نسبت به جزئیات آن نقدهایی داشتهایم و سینماگران ایرانی در مناسبتهای مختلف درباره این انتقادها صحبت کردهاند |
مدیر عامل خانه سینما |
وی با اشاره به روشن بودن مواضع درباره اسکار گفت: ما کلیت اسکار را قبول داریم اما همیشه نسبت به جزئیات آن نقدهایی داشتهایم و سینماگران ایرانی در مناسبتهای مختلف درباره این انتقادها صحبت کردهاند. در این نشستها و فضای تعامل که با اعضای آکادمی اسکار داشتیم سعی کردیم در این باره صحبت کنیم و به شکلی شفاف مواضعمان را به اطلاع آنها برسانیم.
رئیس هیئت مدیره خانه سینما ادامه داد: بعضی نصیحتها و اظهار نظرهای دلسوزانه در این مدت نشان میداد که بعضی دوستان باور ندارند ما مردمی با سابقه فرهنگی و تاریخی کهن هستیم و به سادگی فریب نمیخوریم و اصلا این دیدار و سفر قرار نبود زمینه فریب ما را فراهم کند. هدف اصلی تعامل فرهنکی برای رشد سینمای ایران بود.
عسگرپور با اشاره به واکنش مشاور رئیس جمهوری در امور هنری درباره این سفر گفت: اظهار نظر ایشان شبیه به اظهار نظر خانم هیلاری کلینتن وزیر امور خارجه آمریکا بود که او هم از سفر اعضای آکادمی به ایران انتقاد کرد. البته وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد صحبتهای کلینتن نظر شخصی او است و موضع دولت آمریکا نیست. این شباهت مواضع برایم جذاب بود.