به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، علیرضا ملکیان شامگاه چهارشنبه در آیین پایانی دومین سمینار تعامل اقوام، ادیان و مذاهب در مطبوعات با اشاره به هجمه هایی که از سوی استکبار برای سلطه بر فرهنگ کشورها صورت می گیرد، تصریح کرد: امروز در کنار زبان، فرهنگ، نژاد، ملیت، آداب و رسوم، سوابق تاریخی و موقعیت اقلیمی و جغرافیایی مهمترین موضوعی که موجب اجماع ملت ها می شود احساس مشترک، عدالت، ظلم ستیزی و حقانیت انسانها است.
وی دین را نکته اشتراک و وحدت تمام مذاهب در دنیا دانست و بیان داشت: در جامعهای که دین و احکام آن جاری باشد مردم با حفظ عزت، کرامت، رفاه، وحدت و همبستگی در کنار هم بدون هیچ مشکلی زندگی خواهند کرد.
ملکیان انقلاب اسلامی و مقاومت 22 روزه حماس در غزه را نمونه بازر دین باوری و اتحاد مسلمانان برشمرد و گفت: اگر جامعهای به دنبال و پیشرفت است باید حول محور دین به معنای واقعی کلمه حرکت کرده و عمل کند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: بحث تفرقه در بین قومیت ها و ممانعت از اتحاد و انسجام اسلامی کشور از برنامه ریزی های استکبار برای سلطه بر کشور است که تاکنون با تلاش و تعامل مردم و مسئولان این امر تحقق نیافته است.
وی با اشاره به برگزاری چنین سمینارهایی در تقویت بنیانهای وحدت اظهار داشت: رسانهها باید به عنوان پیش قراولان این عرصه پیام حقانیت انقلاب اسلامی را که با وحدت و یکدلی اقوام، ادیان و مذاهب مختلف اثبات شده به گوش جهانیان برسانند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان غربی هم در این همایش با بیان اینکه شان مطبوعات نباید وابسته به دولتها باشد اظهار داشت: مدیران مسئول و اصحاب قلم با برنامهریزی دقیق و بدون هیچ طمعی با تعاملی سازنده در حفظ ارزشها و آرمانهای نظام جمهوری اسلامی ایران کوشا باشند.
جمشید محمدزاده خاطرنشان کرد: مطبوعات باید با نکته سنجی و دلایل قانع کننده، تحلیل و نقد منصفانه، دولتها را راهنمایی کرده و آنها را در پیشبرد اهداف نظام کمک کنند.
وی همچنین با اشاره به ساخت هزاران برنامه ماهواره ای و اینترنتی و نیز وجود 15 سیستم اطلاعاتی در آمریکا برای هجمه و ناتوی فرهنگی علیه ایران تصریح کرد: مطبوعات با توجه به نقشی که در مدیریت جامعه دارند باید در شرایط کنونی بیش از پی به مسائل پیرامون توجه کرده و با هوشیاری عمل کنند.
محمدزاده با اعلام اینکه کوچکترین مسئله در مطبوعات ممکن است منجر به تنش شود، خاطرنشان کرد: افزادی که واقعا صلاحیت دارند باید در عرصه مطبوعات فعالیت کنند.
وی با اشاره به آزادی بیان مطبوعات کشور افزود: در کشورهایی مثل آمریکا که ادعای آزادی بیان دارند اگر فردی کوچکترین کلمه در خصوص هولوکاست به زبان بیاورد به بدترین شکل مجازات می شود این در حالی است در ایران به جز در مسائلی که موجب تضعیف بنیان خانواده و تفرقهافکنی بین اقوام میشود، انتشار هرگونه نقد و انتقادی آزاد است.
مدیرکل ارشاد آذربایجان غربی نیز در این آیین با اعلام اینکه اصحاب مطبوعات باید افرادی آگاه، آشنا به مسائل و تحرکات دشمن باشند، تصریح کرد: اصحاب قلم باید در صحنههای خارجی به عنوان دیده بان و حافظان سنگر اسلام و نظام و در داخل در اغنای عمومی و تقویت آرمانها میداندار باشند.
محسن غفاری آذر با اشاره به ناتوی فرهنگی دشمن در راستای ایجاد یاس، ناامیدی و عملیات روانی برای ایجاد رعب و وحشت در بین کشورهای منطقه از پیشرفتهای چشمگیر نظام اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی مطبوعات موظف هستند یاس و ناامیدی را به امید، نشاط و اعتماد به نفس تبدیل کرده و با ایفای نقش پدافندی توطئههای دشمنان را در خارج از مرزها خنثی کنند.
دومین سمینار تعامل اقوام، ادیان و مذاهب در مطبوعات صبح چهارشنبه با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد.
65 مقاله از 12 استان کشور به دبیرخانه این سمینار ارسال شده بود که 35 مقاله به خاطر عدم مطابقت با موضوع سمینار در مرحله نخست کنار گذاشته شده و پس از بررسی 30 مقاله مرتبط با موضوع سمینار هشت مقاله برتر شناخته و با اهدا لوح از آنها تقدیر شد.