این کارشناس سینما درباره ویژگی مستندهای شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: مستندهای آوینی در کنار ثبت واقعیتهای تاریخی یکی از مهمترین و حساسترین دورههای حیات سیاسی اجتماعی ایران، ارزش هنری خاص نیز دارد. آوینی در مرحله تدوین کار خلاقانه روی تصاویر انجام میداد و خلق اثر هنری در این مرحله شکل میگرفت.
عالمی افزود: متنی که شهید آوینی میِنوشت و با صدای خود میخواند به این تصاویر اصالت و هویتی خاص میداد. نادیده گرفتن ارزشهای هنری مستندهای آوینی کملطفی به این شخصیت و تلاش برای ثبت هنرمندانه لحظههای دشوار جنگ است. مستندسازان زیادی خواستند روش و شیوه آن شهید را تقلید کنند، اما آثار این فیلمسازان جلوه و درخشش مستندهای آوینی را نداشته است.
وی ادامه داد: باور، ایمان و اعتقاد قلبی آوینی در این مستندها متبلور شده است. او این فیلمها را با قلبش میساخت و این امتیازی منحصربفرد در این آثار است. مستندهای شهید آوینی پیوندی عمیق با جنگ ایران دارد. رشادت و مظلومیت رزمنده ایرانی و حقیقت این جدال نابرابر را میشود در این مستندها دید.
عالمی در پایان گفت: با گذشت سالها از پایان جنگ، باید امکان نقد و تحلیل این مستندها فراهم شود. نقد آثار آوینی به برجسته شدن نقاط قوت این مستندها کمک میکند. نقد و تحلیل این آثار به معنای نادیده گرفتن دفاع مقدس و خون شهیدان نیست. شهید آوینی پدیدهای در سینمای مستند است و میتوان از تجربههای درخشان او در سینمای دفاع مقدس استفاده کرد.