اندیشمند مصری دیروز 17 فروردین در همایش "ارزشهای انسانی در اسلام" عدم ساماندهی دینی الازهر را عامل عجز علمای الازهر در تبیین صحیح اسلام خواند و الازهر را رشد نیافته و عقب مانده توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المصری الیوم، جمال البنا اندیشمند مصری دیروز در همایش بین المللی سه روزه "ارزشهای انسانی در اسلام؛ گفتگوی تمدنها"، با اشاره به اینکه علمای کنونی الازهر از تبیین اسلام صحیح در غرب عاجز شده‌اند و نمی‌توانند به اهانتهای مکرر و پی در پی آنها پاسخ دهند، این مسئله را ناشی از عدم ساماندهی دینی الازهر خواند و اظهار داشت: الازهر رشد نیافته و عقب مانده است، زیر ادعا می‌کند که تنها سخنگوی اسلام در محافل بین المللی و محلی است.

وی در ادامه با انتقاد از شیخ الازهر تصریح کرد: او مقلد پیشینیان است و کار او با عصر ما در تناقض است. بنابراین چگونه می‌تواند امیدوار بود که مؤسسه دینی ای مانند الارهر بتواند به بیداری اسلامی اقدام کند در حالی که خود از عقب ماندگی و رشد نیافتگی رنج می‌برد و علمایش از پیشینیان تقلید می‌کنند؟

جمال البنا در ادامه خواستار انتخاب شیخ الازهر به جای تعیین او شد.

به گزارش الدستور، علی السمان رئیس کمیته گفتگو و روابط اسلامی شورای عالی امور اسلامی در این همایش با اشاره به اینکه دین به احترام به دیگران تأکید می کند، یاد آور شد: دین به گفتگو با دیگران، اشاعه صلح در زمین، ارتباط و همکاری میان پیروان ادیان آسمانی دعوت می‌کند.

علی السمان با اشاره به اینکه بیشتر مؤسساتی که در زمینه تقریب فرهنگی و گفتگو فعالیت می‌کنند، در انتقال رسالت همزیستی موفق عمل نکرده اند و در این میان تنها نخبگان توانسته اند تلاش کنند، افزود: فعالیت آنها به منظور توسعه گفتگو جهت بهره‌گیری از فرصتها برای مبارزه با تفرقه میان ادیان و گروهها و مبارزه با درگیریهای دینی ضروری است.

یورن روزن استاد فلسفه آموزشگاه مطالعات انسانی اسن آلمان با اشاره به اینکه ابعاد مشترکی میان فرهنگها وجود دارد که برخی از فرهیختگان با وجود تلاشهای متعدد خود آن را درک نمی کنند، افزود: تأکید بر این جوانب مختلف فرهنگی نیازمند مطالعات و تحقیقات وسیع و دامنه دار بوده و برگزاری همایشها و نشستهای مختلف در کشورهای مختلف این مسئله را حل می کند.

به گزارش العرب آنلاین، محمد شحات جندی دبیرکل شورای عالی امور اسلامی مصر با اشاره به اینکه مشکل در ادیان نیست بلکه مشکل به دشمنی میان پیروان ادیان مختلف بازمی گردد، تصریح کرد: افکار نادرستی در میان غربیها از اسلام وجود دارد که برخی از آنها مدعی اند اسلام دین استعماری، خشونت و درگیری است. فهم نادرستی در چارچوب دین میان شرق و غرب وجود دارد که باید تصحیح شوند.

همایش بین المللی "ارزشهای انسانی در اسلام؛ گفتگوی تمدنها" از سوی کتابخانه اسکندریه با همکاری آموزشگاه گوته اسکندریه و مرکز مطالعات انسانی آسن آلمان 6 تا 8 آوریل (17 تا 19 فروردین) در کتابخانه فوق برگزار می‌شود.