رئیس سازمان فضایی از تولید نرم افزار شبیه ساز ماهواره با همکاری دو دانشگاه کشور خبر داد و گفت: این نرم افزار به گونه ای طراحی شده که با استفاده از آن ساخت نمونه و آزمایشهای مختلف عملکردی انجام می شود تا در صورت تایید اقدام به ساخت نمونه مهندسی ماهواره شود.

مهندس رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر شبیه سازها را سیستمهای آموزشی دانست و گفت: این سیستمها بیشتر برای خلبانان و کسانی که می خواهند تجهیزات مهم را هدایت کنند به کاربرده می شود.

وی با اشاره به تولید نرم افزارهای شبیه ساز ماهواره ها افزود: در این زمینه محققان سازمان فضایی کشور در زمینه ماهواره ها اقدام به طراحی و تولید شبیه سازهای نرم افزاری و شبیه سازهایی که به آنها سخت افزار "در حلقه" گفته می شود (hardwar in the lop) کرده است.

تقی پور به جزئیات این نرم افزار اشاره کرد و اظهار داشت: عملکرد این نرم افزار به این صورت است که کل عملکرد ماهواره توسط نرم افزار شبیه سازی می شود و به تدریج که زیر سامانه ها به صورت سخت افزاری ساخته می شوند جایگزین بخش نرم افزار می شوند به نحوی که کل نرم افزار به غیر از سیستم عامل که اداره سیستم را بر عهده دارد تبدیل به سخت افزار می شود.

وی با تاکید بر اینکه نرم افزارهای شبیه ساز ماهواره نمونه آزمایشگاه ماهواره ای است به مهر گفت: این آزمایشگاه به گونه ای طراحی شده است که پس از ساخت نمونه و انجام آزمایشهای مختلف عملکردی، معمولا اقدام به ساخت نمونه مهندسی ماهواره می شود.

رئیس سازمان فضایی کشور به موارد کاربرد این شبیه ساز اشاره و اضافه کرد: با استفاده از این شبیه سازها می توانیم آزمایشهایی چون اجرای تستهای مختلف بر روی نمونه پروازی و یا Flight model ماهواره برابر استانداردهای موجود، شبیه سازی فضایی، بررسی بحثهای مربوط به تشعشعات فضایی، نحوه کار در درجه حرارتهای مختلف، شبیه سازی از نظر موقعیت خورشید و بررسی موقعیتهای مختلف ماهواره در فضا را انجام داد.

تقی پور تاکید کرد: این نرم افزار در دو دانشگاه صنعتی امیرکبیر و علم و صنعت ایران طراحی و تولید شده است.

وی اضافه کرد: ماهواره هایی که نمونه های آن ساخته شده است بر اساس این نرم افزار آزمایش می شوند.