معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله از تولید نرم افزار کاهش تلفات زلزله خبر داد و گفت: این نرم افزار در حالت فعال نبودن سیستمهای ماهواره ای می تواند اطلاعات زمین لزره را در اختیار کاربران قرار دهد.

دکتر مهدی زارع در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر به جزئیات این نرم افزار اشاره کرد و گفت: این طرح با این فرضیه آغاز شده که چنانچه اطلاعات دستگاههای ماهواره ای بر خط نباشد چه می توان کرد که با اطلاعات موجود، بلافاصله پس از وقوع زلزله از آن مطلع شویم.

وی افزود: تحقیقات و مطالعات اولیه در این زمینه آغاز شد و در نهایت موفق به تولید نرم افزاری شدیم که با اطلاعات موجود زمین شناسی می تواند بلافاصله پس از وقوع زلزله ما را مطلع کند و اطلاعاتی را در خصوص گسل ایجاد کننده زلزله و پهنه "هم شدت" یا ناحیه ای که بیشترین خسارت وارد شده است ارائه دهد.

زارع به مزایای این نرم افزار اشاره کرد و ادامه داد: این نرم افزار نیاز به سیستهای پیشرفته ندارد و در زمانی که حتی کلیه سیستمهای تشخیص زلزله فعال نباشد، اطلاعات لازم در زمینه کانون زمین لرزه و گسل مربوط را به کاربر ارائه می دهد.

به گفته وی استفاده از این نرم افزار در کاهش تلفات و خسارت بسیار موثر است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله با تاکید بر اینکه این نرم افزار برای سازمان هلال احمر تهیه شده است به مهر گفت: در حال حاضر این نرم افزار در اکثر استانها از سوی این سازمان راه اندازی و کاربردی شده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر طرحهای توسعه ای برای این نرم افزار از سوی پژوهشگاه به مسئولان سازمان هلال احمر ارائه شده است ولی آمادگی لازم برای اجرای این طرحها وجود ندارد که امیدواریم بتوانیم در جهت توسعه این نرم افزار گامهایی برداریم.