خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: این کتاب پژوهشی است که توسط نگارنده طی سالهای اخیر در زمینه آموزش عالی و دانشگاه انجام یافته است. هر فصل کتاب ابعاد معینی از موضوعات و مسایل دانشگاه و آموزش عالی را در ایران تبیین و بررسی می کند. لذا کتاب طیف وسیع و کم وبیش همه جانبه ای از موضوعات متعدد مربوط به آموزش عالی و دانشگاه را پوشش می دهد.
کانون تمرکز این مباحث رویکرد مردم نگارانه و فرهنگی است که نگارنده سعی کرده به آن وفادار بماند. در رویکرد مردم نگارانه و در تجزیه و تحلیل مسائل و موضوعات، نکات ذیل مورد توجه نگارنده قرار گرفته است: 1 – توصیف و تشریح بستر اجتماعی و زمینه فرهنگی موضوعات در حد امکان و نیاز.2 – توجه به فرایند تکوین و تحول مسایل در بافت تاریخی آنها.3 – بهره گیری از تجربه زندگی نگارنده در هر جا که ممکن و مناسب بوده است.4 – داشتن رویکردی کل نگر به مسایل و در نظر گرفتن ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی موضوعات در پرتو چشم اندازی فرهنگی.5 – داشتن رویکردی تطبیقی به مسایل و بهره گیری از داده ها و ایده های میان فرهنگی.6 – قرار دادن مسایل در بافت و زمینه اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران معاصر.7 – توجه به فرهنگ دانشگاهی و کارکردهای فرهنگی دانشگاه در جامعه معاصر.
از منظر نگارنده موضوعات بررسی شده در کتاب اغلب مسایلی هستند که آموزش عالی و دانشگاه های ما سخت با آنها درگیرند. برای مثال، یکی از مشکلات اساسی اجتماعات علمی ایران، ضعف و توسعه نیافتگی فرهنگ نقد و نقادی است.
فهرست عناوین این کتاب عبارتند از: فهم آموزش عالی در بستر جهانی با تأکید بر شناخت وضعیت آموزش عالی ایران؛ تولید علم و چالشهای علوم انسانی و اجتماعی ایران؛ فرهنگ دانشگاهی ایران و بریتانیا: مطالعه ای تطبیقی در علل ناکارآمدی آموزش دانشگاهی ایران؛ مباحثه روشی برای تدریس در دانشگاه؛ فرهنگ نقد در اجتماعات دانشگاهی ایران: با تأکید بر مطالعات فرهنگ نقد و بررسی کتاب در رشته های علوم اجتماعی و انسانی؛ ارتباطات بین المللی علمی و دانشگاهی: اهمیت، مفهوم و تحولات آن؛ تأثیر زندگی و تحصیل در خارج: نگرش و بینش دانشجویان ایرانی نسبت به غرب و بریتانیا؛ سیاست های تولید علم و فناوری در بریتانیا.