به گزارش خبرنگار مهر در رشت، فرماندار شهرستان رشت در این نشست که ظهر یکشنبه برگزار شد با اشاره به هفته سلامت و ضرورت اجرای طرح تفکیک انواع زباله ها از مبدا توسط خانواده ها گفت: اصلاح، بهبود، آموزش و توجیه مردم از طریق رسانه های عمومی و نهادهای ذیربط ضامن تامین سلامت عمومی است و می تواند بخشداریها و شهرداریها را در تامین پاکیزگی و زیبا سازی روستاها، بخشها و شهرها یاری کند.
ولی الله عظمتی با اشاره به راه اندازی کارخانه 250 تنی کمپوست در تیرماه سال گذشته بر ضرورت سرعت بخشیدن به فعالیت این کارخانه تاکید کرد.
وی در ادامه بر لزوم بازیافت زباله و تهیه کمپوست از زباله اشاره کرد و افزود: فرهنگ استفاده بهینه از مواد مصرفی درجهت تولید زباله کمتر باید از دوران کودکی به افراد جامعه منتقل شود.
عظمتی با قدردانی از همکاری نزدیک شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها و تعامل مطلوب این دو نهاد با مردم عظمتی بیان کرد: نتیجه این همکاری و تعامل توسعه فعالیتهای عمرانی در شهرهاست.
فرماندار رشت ادامه داد: روند زیباسازی شهرهای جزو دغدغههای اصلی عموم مردم و به تبع شهرداریها و متولیان نگهداری و حفاظت از محیط زیست است.
مدیرعامل سازمان بازیافت شهرداری رشت نیز در این نشست به اجرای طرح محوطه سازی و بهسازی محل جمع آوری زباله در منطقه سراوان اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح بخش زیادی از مشکلات این مکان برطرف شده است.
سیامک دوستار همچنین با اعلام اینکه ۷۰ درصد زبالهها به عنوان طلای کثیف میتوانند مورد بازیافت قرار گیرند، افزود: با توجه به این مقوله در زمینه کاهش میزان دفع زبالهها و نیز استفاده اقتصادی از زبالهها و نیز تهیه کمپوست میتواند مورد مصرف قرار گیرد.
وی یادآور شد: کم کردن مقدار زباله ها، استفاده مجدد، بازیافت و تهیه کمپوست از زبالههای دفعی چهار مقوله مهم در زمینه مدیریت پسماندها است که میتواند باعث کاهش اثرات مضر زباله در محیط زیست باشند.
این مسئول ادامه داد: برخورد با تولیدکنندگان اصلی زباله و افرادی که با دفع غیر اصولی زباله به محیط زیست آسیب میرسانند، موجب کاهش معضل زبالهها در طبیعت میشود.