به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رئیسی ظهر یکشنبه در حاشیه نشست مشترک مسئولان مشارکتهای مردمی ادارات کل نوسازی مدارس و مدیران مشارکتهای مردمی سازمانهای آموزش پرورش استانها در جمع خبرنگاران درباره وجود مدارس دو نوبته در کشور و فاصله ایران با استانداردهای جهانی در این زمینه افزود: حذف مدارس دو نوبته موضوعی است که باید با توجه به نیازهای مخاطبان آموزش و پرورش باید هرچه سریعتر برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته به مواردی همچون مقاوم سازی مدارس، احداث سالنهای ورزشی، راه اندازی آموزشگاه و سایتهای کامپیوتری کمتر توجه شده است اظهار داشت: در این مدت تنها به ساخت کلاسهای درس توجه شده است بدون اینکه به استانداردهای موجود جهان که با نیازهای دانشآموزان تناسب دارد توجهی شود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در ادامه افزود: برای یک نوبته شدن مدارس 30 هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که دولت به تنهایی قادر به تامین مجموع این اعتبار نیست.
برگزاری جشن کپرزدایی تا پایان فروردین
رئیسی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا طبق وعده وی جشن کپرزدایی در اسفند ماه 87 برگزار نشد، گفت: به دلیل وجود برخی مشکلات این اقدام تحقق نیافت اما جشن نمادین ملی کپرزدایی در کشور تا پایان فروردین ماه در روستای «نیک شهر» سیستان و بلوچستان برگزار میشود.
وی همچنین از وجود 132 هزار کلاس درس تخریبی خبر داد و گفت: تعدادی ازاین مدارس بازسازی شده و بخش دیگری نیز در دست بازسازی است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با بیان این که مدارس کپری اغلب در مناطق جنوبی کشور و به خصوص در استان سیستان و بلوچستان مشاهده میشود اظهار داشت: کلاسها و مدارس کپری این استان از طریق ساخت مدارس پیش ساخته و یا احداث کانکس در این استان و نیز سایر استانهای کشور در حال جمعآوری است.
مقاوم سازی 1200 مدرسه مدرسه طی سال جاری
رئیس سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس همچنین درباره روند مقاومسازی مدارس در کشور نیز افزود: دو هزار و 800 پروژه مقاومسازی مدارس در سال جدید در دست مطالعه قرار دارد که مطالعات مقاومسازی تعدادی از آنها به پایان رسیده و بخشی نیز در دست مطالعه یا عملیات اجرایی قرار دارد.
رئیسی ادامه داد: بیشترین مدارس در حال مقاومسازی در تهران متمرکز هستند و در سال جاری بیش از 200 مدرسه در تهران و یک هزار مدرسه در سراسر کشور مقاوم سازی خواهند شد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه 27 درصد از مجموع اعتبارات این سازمان به نوسازی و بازسازی کلاسها و مدارس تخریبی اختصاص می یابد گفت: اعتبارات دولتی تخریب و بازسازی مدارس ظرف یک سال گذشته با افزایش بیش از سه برابر از 450 میلیارد به یک هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است .
رفع برخی از مشکلات آموزش و پرورش با معافیت از مالیات
رئیسی درباره وجود برخی مشکلات و ناهماهنگیها بین شهرداریها و خیرین مدرسه ساز در زمینه واگذاری زمینهای مورد نیاز آموزش و پرورش برای تامین فضاهای آموزشی کشور تاکید کرد: این مشکل تا حد قابل توجهی برطرف شده است و شهرداریها زمینهای قابل استفاده را به آموزش و پرورش تحویل داده اند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مصوبه قانون بودجه مجلس شورای اسلامی مبنی بر معافیت آموزش و پرورش از پرداخت هرگونه عوارض گفت: این موضوع در رفع موانع موجود برای اجرای پروژهها و همچنین برطرف سازی برخی مشکلات بین آموزش و پرورش و شهرداریها بسیار موثر خواهد بود.