به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میدل ایست آنلاین، با توجه به اینکه عمان کشوری اسلامی است، مساجد بسیاری دارد که از برجسته ترین آنها مساجد سلطان قابوس است، نخستین مسجد جامع سلطان قابوس عمان در دهه هفتاد قرن گذشته در شهر مسقط افتتاح شد و پس از آن مساجد سلطان قابوس دیگری در شهرهای مختلف این کشور تأسیس شد.
با توجه به وسعت شهر مسقط و با هدف توسعه عمرانی آن، پادشاه عمان دستور ساخت بزرگترین مسجد جامع عمان را که از نظر معماری برجسته بود در سال 1992 صادر کرد تا علاوه بر اینکه مکانی برای نماز و تعبد باشد، مرکزی برای اشاعه روح اسلام، تمدن و دین اسلام نیز بوده و بتواند تاریخ و معماری و فرهنگ اسلامی این کشور را اشاعه و توسعه دهد.
به همین منظور مسابقه معماری بین المللی برگزار و از مشاوران برجسته عرب و بین المللی خواسته شد در ارائه پروژه های معماری برای ساخت بزرگترین مسجد جامع سلطان قابوس اقدام کنند، این طرحها از سال 1993 شروع و تا سال 1995 ادامه داشت و ساخت آن را در این سال آغاز کرده و اوایل سال 2001 به پایان رساندند.
مساحت این مسجد 416 هزار متر مربع است که 3 ورودی دارد . ورودی اصلی طی یک محور افقی به گلدسته منتهی می شود که ارتفاع آن به بیش از 91 متر می رسد. صحن مسجد دارای 24 هزار و 400 متر مربع مساحت است و گنجایش حدود 8 هزار نمازگزار را دارد. نمازخانه اصلی مربع شکل است که ابعاد آن 75 در 75 متر مربع است و بقعه آن نیز 50 متر است. در نمازخانه اصلی بیش از 6 هزار و 500 نفر می توانند نماز بخوانند و در بخش زنان نیز حدود 1 هزار نفر می توانند نماز بخوانند. این مسجد به طور کلی امکان اقامه نماز 20 هزار نفر را دارد.
کتابخانه ای به این مسجد ضمیمه است که دارای 20 هزار جلد کتابهای مرجع در زمینه های مختلف علوم و فرهنگ اسلامی و انسانی است، سالن اجتماعات و همایشها با گنجایش 300 نفر و وضوخانه از دیگر بخشهای ضمیمه شده به این مسجد به شمار می روند.
در این نمازخانه از درهای چوبی که آیات قرآنی با خط ثلث نوشته شده، تابلوهای شیشه ای رنگی استفاده شده است. نوارهای بسیار زیبایی در دیوارهای نمازخانه قرار دارند که آیات قرآنی و اسماء الحسنی بر روی آنها نوشته شده اند. محرابها با آیات قرآن و پنجره های رنگی شیشه ای که رنگ طلایی دارند، مزین شده اند . ستونهایی از سنگ مرمر و تابلوهای چوبی دیگر نمادهای ویژه این مسجد هستند. کریستالهای زیبا و شفاف به این مسجد زیبایی خاصی داده اند.
فرشی که در این مسجد گسترده شده دارای 1 هزار و 700 گره با وزن 21 تن است که بافت آن 4 سال طول کشید و از طرحهای فرش ایرانی "تبریز، کاشان و اصفهان" استفاده شده است. 28 رنگ متنوع از رنگهای گیاهی و طبیعی در این فرش به کار رفته و زینت دهنده این مسجد شده است.