وزیر نیرو اعلام کرد: خط لوله انتقال گاز ایران به ارمنستان آماده و به صورت موقت به طرف ارمنستانی تحویل داده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز فتاح امروز در حاشیه دیدار وزیر انرژی ارمنستان در جمع خبرنگاران در تهران گفت: خط لوله انتقال گاز از ایران به ارمنستان از سوی شرکت صانیر تکمیل و به صورت موقت به ارمنستان تحویل داده شده است، این درحالی است که هدف ایران این است که با صدور گاز به این کشور، برق تحویل گیرد.

وزیر نیرو افزود: من و وزیر انرژی ارمنستان فردا در حضور روسای جمهور دو کشور، تبادل توافقنامه ای را خواهیم داشت که بر مبنای آن، قصد داریم که پروژه بسیار مهم احداث نیروگاه برقابی مشترکی را بر روی رودخانه مرزی ارس با سرمایه گذاری مشترک دو طرف به انجام رسانیم.

وی تصریح کرد: 2 سال قبل در حضور روسای جمهوری ایران و ارمنستان، موافقتنامه ای بر این اساس به امضا رسیده و در ماه گذشته نیز با سفر کارشناسان ایرانی به این کشور، وضعیت به صورت دقیق تر بررسی شده است.

فتاح خاطرنشان کرد: طرف ایرانی در سال جاری کار اجرایی را آغاز خواهد کرد و طرف ارمنی نیز که با ظرفیت مشابهی به احداث نیروگاه خواهد پرداخت، با مشارکت شرکتهای بخش خصوصی ایران به موازات ما کار را شروع خواهد کرد.

وزیر نیرو، نیروگاه برقابی ارس را یک نیروگاه استثنایی خواند و اظهار داشت: به زودی بر روی رودخانه دو نیروگاه 130 مگاواتی مجموعا به ظرفیت 270 مگاوات احداث خواهد شد که شرکتهای ایرانی نیز به احتمال زیاد پروژه طرف ارمنی را به صورت BOT اجرا خواهند کرد.

فتاح گفت: روابط دو کشور ایران و ارمنستان در سطح بسیار مطلوب و رو به توسعه ای قرار دارد و برنامه های رو به توسعه ای برای بخش انرژی در نظر گرفته شده است.

به گفته فتاح، هم اکنون تبادل برق ایران و ارمنستان در سطح 300 مگاوات صورت می گیرد که امید می رود در تابستان که همزمان با اوج مصرف برق در ایران است، بتوانیم اختلاف افقها و اوج مصرف به نفع ایران بهره گیریم.

وزیر نیرو با اشاره به توافقات ایران و ارمنستان برای احداث خط سوم برق، گفت: این خط انتقال در حال اجرا و نزدیک شدن به مرز دو کشور است، ضمن اینکه در ارمنستان نیز شرکت ایرانی در حال فعال کردن آن است که با احداث این خط، سهم 300 مگاواتی تبادلات برق میان دو کشور به 700 مگاوات گسترش خواهد یافت.

همچنین " آرمن موسسیان" وزیر انرژی ارمنستان نیز با ابراز رضایت از عملکرد ایران در روابط مشترک دو کشور گفت: از کیفیت تجهیزات ایرانی به کار گرفته شده در پروژه های مشترک ایران و ارمنستان رضایت داریم . بر همین اساس، تصمیم گرفته ایم که با به وجود آوردن شرایط لازم، ساخت نیروگاههای بادی به دست متخصصان ایرانی را در دستور کار قرار دهیم.