علی مزروقی متخصص محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: با این همه مهاجرت برخی گونه های حیات وحش به ارتفاعات و مکانهای بلند، نتیجه تغییر اقلیم در کره زمین است و به عقیده کارشناسان این جابجایی زیستگاه از طرف حیوانات، انسان منشاء و دارای اثرات زیست محیطی جدی است.
به عقیده برخی از کارشناسان محیط زیست اگرچه تغییرات اقلیمی در جهان پدیده شناخته شده ای است اما گرمای هوا و ذوب شدن یخچالها و همین طور نوسانات ناگهانی جوی و ریزش برف و باران و طوفانهای سهمگین نتیجه دخالتهای انسانی در طبیعت است.
علی مزروقی افزود: نظر محققان در حوزه تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن بر محیط زیست به دو دسته تقسیم می شود. یک عده معتقدند در طول تاریخ حیات کره زمین، چنین نوساناتی بوده و تغییرات اقلیمی موجب گرم شدن و یا سرد شدن زمین در دوره ای از تاریخ بوده ولی امروزه بشر فهیمده تر شده و این تغییرات را ثبت می کند. با این حال گروه دیگری معتقدند این تغییرات کاملا منشاء انسان ساز دارند و نظریه همیشگی بودن این نوسانات را غیر علمی می دانند و بر این باورند، این تغییرات اقلیمی در یک دوره زمانی طولانی مدت مثلا 10 هزار سال طول می کشیده و با آنچه که امروزه با سرعت و شدت در حال تخریب کره زمین است تفاوتهای زیادی دارد.
مزروقی بالا آمدن آب سطح دریاها و شیوع طوفانها را از دلایل عمده گرم شدن زمین ارزیابی و تاکید کرد: گرم شدن کره زمین که ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای و سوراخ شدن لایه ازن است که تاثیر بسزایی در شکل گیری بادها بر سطح دریاها و سپس طوفانها دارد که عوارض زیست محیطی جدی به بار می آورد. البته خطراتی را نیز برای سازه های کنار آبی بوجود می آورد که خبرهایی مبنی بر احتمال بالا آمدن آب در سطح 1 تا 5/1 متر در آینده نیز منتشر شده است.