حجت الاسلام حسین فتحی مدیر دفتر هنر و ادبیات هلال در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه خصوصیت دین از زمان پیامبر اکرم (ص) که برای عالمیان هدیه آورده، بر اساس خلاقیت بوده است، اظهار داشت: تمام روشهایی که این بزرگوار برای رساندن پیام دین به دنیا ارائه کرده روشهای نوآور و خلاق بود، به ویژه اینکه در پیامهایی که پیامبر مبنی بر رسالتش برای پادشاهان می فرستاد، خلاقیت داشت.
اسلام به نوآوری و خلاقیت فرا می خواند
وی با اشاره به اینکه علت رشد اسلام و عالمگیر شدن، نوآوری و خلاقیت است، تصریح کرد: اسلام دینی است که به نوآور بودن و خلاقیت دعوت می کند، کسی که در زمینه تبلیغ دین به عنوان مبلغ فعالیت می کند، باید به این نکته دقت کند که نوآوری در بیان مفاهیم دین باید در چارچوبی باشد که به ما اجازه داده شده و هر حرفی را نباید به عنوان نوآوری برای جلب نظر عده ای که ارزش و قیمتی ندارند با ادعای نوآوری مطرح کرد، در واقع نباید ادای روشنفکری و خلاقیت را در آورد، از سوی دیگر دین انسان را به نوآوری رهنمون می کند.
حجت الاسلام فتحی با اشاره به شیوه امام خمینی (ره)، یادآور شد: اگر وی از خلاقیت برای بیان مفاهیم دین به مردم استفاده نمی کرد، انقلاب به وجود نمی آمد، اگر یکسری نگاههای معمول بود احساس نیازی ایجاد نمی شد تا مرارتهایی چون تبعید، شهادت فرزند، فقر و سفر را متحمل شود. همه اینها به این خاطر بود تا بیانی نو و نوآوری از دین به عالم ارائه کند.
نوآوری عامل زایش علوم بسیاری شده است
وی با تأکید بر اینکه منشأ تمام تحولات عظیم عالم به ویژه در وادی دین، نوآوری و خلاقیت است، افزود: اگر نوآوری و خلاقیت نبود و همه بر اساس گذشتگان و پیشینیان حرکت می کردند، بسیاری از علوم زاییده نمی شد. اما چارچوبهایی داریم که باید حفظ شود یعنی باید چینش گذشتگان را حفظ کنیم، باید دیواری بسازیم که پایه آن محکم باشد، تفکر بزرگان و علما محترم شمرده و روی تفکر آنها تفکر نویی آورده شود.
عملکرد مبلغان را می توان مثبت ارزیابی کرد
حجت الاسلام حسین فتحی با اشاره به اینکه اگر همه مبلغان را در یک نگاه کلی بسنجیم، ارزیابی خوب است، گفت: ممکن است در سطوح مختلف شدت و ضعف داشته باشند. اما باید دید که هر کسی در لباس و ظاهر خود چه میزان موفق عمل کرده است. اما به طور کلی ارزیابی مثبت است، اگرچه در به هدر رفتن و هرز رفتن نیروها اشکال داریم.
در برنامه ریزی و استمرار تبلیغ هنوز کامل نیستیم
وی با تأکید بر اینکه اگر متفکران و صاحبان تفکر نیروی عظیم تبلیغ در فرصتهای مختلف به طور همگانی رو به تبلیغ آورند و تنها به مناسبتهایی چون محرم و رمضان اکتفا نکنند و استمرار دهند، دستاورد بیشتری خواهیم داشت، گفت: باید در طول سال و در طول عمر افراد برنامه ریزی شود و بهترین زمانها و بهره برداریها از فرصتهای تبلیغی داشته باشیم. اما در برنامه ریزی و استمرار آن هنوز کامل نشدیم .