به گزارش خبرنگار مهر در مشهد عباس برهانی فرد صبح چهارشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: این سرپناه با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی در بافت پیرامون حرم تجهیز و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه شلتر یک مکان عام المنفعه است و در ازای ارائه خدمات در آن پولی از مراجعان گرفته نمی شود، افزود: افرادی که به سرپناه مراجعه می کنند اغلب معتادان بی خانمانی هستند که از تمام حقوق اجتماعی خود محروم شده و به هر دلیل از طرف خانواده رانده شده اند.
وی با تاکید بر اینکه ساختن سرپناه برای معتادین، امنیت اجتماعی را بالا می برد، اظهار داشت: به طور میانگین هر شب 55 نفر از معتادان می توانند در شلتر خوابیده و از خدمات آن بهره ببرند، آنها در این مکان حق مصرف مواد را نداشته و هنگام اقامت تنها می توانند وسایل ضروری خود را به همراه داشته باشند.
برهانی فرد با اشاره به اینکه مقررات حاکم بر شلتر برای سوق دادن معتاد به سمت بهبودی لازم است، افزود: در این جای خواب علاوه بر یک وعده غذایی گرم، وسایل بهداشتی و آموزشی در اختیار مراجعین قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: رویکردهای بهزیستی در سال جاری به سمت کاهش آسیب می رود و این بدان معناست که به جای پاک کردن سریع افراد آنها را به صورت موقف به سمت مصرف داروی جایگزین مثل متادون هدایت کرده و سپس در درازمدت آنها را از مواد مخدر دور و به طرف بهبودی خواهیم برد.
برهانی فرد افزود: مددکاران بهزیستی در این سرپناه ها تلاش می کنند معتادان را به سمت زندگی سالم هدایت کنند و افراد پاک شده در این مرکز به تی سی فرستاده می شوند تا مهارت های لازم را برای زندگی اجتماعی آموخته و بتوانند در آینده به یک عنصر فعال در جامعه تبدیل شوند.
عباس برهانی فرد با اشاره به اینکه دومین سرپناه معتادین بزودی کار خود را در میدان طبرسی مشهد آغاز می کند، افزود: برای جلوگیری از معضلاتی که معتادان برای زائران و مجاوران ایجاد می کنند، درصدد هستیم تا مکان هایی دیگری را نیز در حاشیه شهر و مناطق آسیب خیز برای این منظور در نظر گرفته و تعداد بیشتری از معتادان خیابان گرد و کارتن خواب را به طرف سرپناه ها هدایت کنیم.
وی با بیان اینکه اولین شلتر استان خراسان رضوی اسفندماه سال 85 در منطقه طبرسی با 30 نفر ظرفیت به بهره برداری رسید گفت: مراکز کاهش آسیب اعتیاد شامل دو نوع سرپناه و مراکز گذری روزانه هستند که در حال حاضر 5 مرکز گذری کاهش آسیب نیز در مشهد فعالیت دارد.
برهانی فرد گفت: کلیه مراکز کاهش آسیب پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی خراسان رضوی با نظارت خود به بخش خصوصی واگذار شده است.
همچنین کارشناس دفتر تحقیق و توسعه بهزیستی خراسان رضوی گفت: طرح پژوهشی تربیت کمک درمانگر خانوادگی برای معتادان در سال جاری با محوریت این استان اجرا می شود.
غلامحسین حقدادی با اشاره به اینکه این الگو در سال گذشته با کمک 6 استان سمنان، گلستان، مازندران، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و جنوبی بررسی و به تایید دفتر تحقیق و توسعه بهزیستی کشور رسیده، افزود: در این طرح پژوهشی یک نفر از اعضای خانواده معتادانی که در یکی از کلینیک های درمان اعتیاد در سطح استان های منطقه، مشغول درمان هستند برای آموزش انتخاب خواهند شد.
وی افزود: بسته آموزشی فراهم شده، توسط اساتید به کارشناسان داوطلب مراکز ترک اعتیاد آموزش داده می شود و روانشناسان این مراکز هم در یک دوره آموزشی چهارساعته آن را به عضو داوطلب خانواده معتادین، منتقل خواهند کرد.
وی هدف از اجرای این طرح را پر رنگ کردن نقش خانواده در پروسه درمان اعتیاد ذکر کرد و افزود: با افزایش آگاهی خانواده از سنگینی بار درمان اعتیاد که بر دوش دولت و کلینیک ها کاسته خواهد شد.
وی با بیان اینکه دلسوزی اعضای خانواده باعث کنترل نسبی بیمار و جلوگیری از گسترش اعتیاد خواهد شد، تصریح کرد: با درگیر کردن خانواده ها و ارتقاء سطح آگاهی و دانش آنها نسبت به مقوله اعتیاد باعث تغییر نگرش منفی آنها خواهیم شد و فرد معتاد هم به دلیل مشارکت و همکاری خانواده در پروسه درمان، بهتری برای ترک خواهد داشت.
وی گفت: در پایان سال جاری نتایج این طرح بررسی و تاثیر آن در روند درمان اعتیاد ارزیابی می شود و در صورت موفقیت طرح این الگوی پیشگیرانه با تایید بهزیستی کشور در سراسر کشور به اجرا در خواهد آمد.