همدان - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه ابوعلی ‌سینای همدان گفت: همایش ملی خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی اردیبهشت ماه امسال در همدان برگزار می‌ شود.

عبدالله عطایی در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان اظهار داشت: بررسی افکار و اندیشه ‌های سیاسی خواجه رشید در عصر مغول و بازشناسی چهره وی از اهداف این همایش است.

وی با اشاره به شخصیت خواجه رشید افزود: خواجه رشید از وزرای معروف و برجسته ایران در عصر مغولان است که در متمدن کردن مغولها و گسترش فرهنگ ایران اسلامی نقش به سزایی را ایفا کرد.

عطایی خاطرنشان کرد: این دانشمند برجسته مبدع اصلاحات غازان خان از حکام مغول بود و جز معدود وزرایی است نسبت به تاسیس شهرک دانشگاهی اقدام کرد و توانست با راه ‌اندازی دانشگاه ربع ‌رشیدی بسیاری از علوم زمان خود را در این مرکز جمع کرده و کارهای تحقیقی و پژوهشی فراوانی را در آنجا انجام دهد.

دبیر علمی همایش ملی خواجه رشید الدین فضل الله همدانی همچنین درباره محورهای این همایش یادآور شد: تاریخ ‌نگاری، نسخه‌ شناسی و کتاب ‌شناسی، زندگی و آثار، ربع‌ رشیدی، وزارت و اندیشه ‌های سیاسی و ویژگیهای هنری آثار مکتوب خواجه رشید در این همایش مورد بحث و بررسی قرار می ‌گیرد.

عطایی 28 و 29 اردیبهشت ماه را زمان برگزاری همایش اعلام کردد و بیان داشت: علاقمندان می ‌توانند تا 15 اردیبهشت ماه اصل مقاله‌ های خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.

خواجه رشیدالدین فضل الله بن عمادالدوله ابوالخیر همدانی، سیاستمدار نامی و وزیر مقتدر دولت ایلخانی در سال ۶۴۵ هجری قمری در شهر همدان دیده به جهان گشود از جمله تاریخ نگاران نامدار و مشهور روزگار فرمانروایی مغولان است.