به گزارش خبرنگار مهر، سید جعفر تشکری هاشمی صبح پنجشنبه در حاشیه گردهمایی دست اندرکاران حمل ونقل شهری در جمع خبرنگاران گفت: دولت و شهرداری موظفند هر یک نیمی از یارانه بلیت مترو را پرداخت کنند.
معاون ترافیک شهرداری تهران افزود: میزان یارانه بلیت مترو به ازای هر سفر 370 تومان است که 70 تومان سهم شهروندان است. اما 300 تومان مابقی را باید دولت، مردم و یا شهرداری پرداخت کنند. با این همه شهرداری تهران نمی خواهد این هزینه را شهروندان پرداخت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر سال گذشته با آنکه میزان یارانه بلیت مترو 45 میلیارد تومان بود، دولت 17 میلیارد تومان به شهرداری پرداخت کرد که فاصله زیادی تا بودجه تخصیص یافته داشت.
تشکری هاشمی با اشاره به احداث 20 کیلومتر مترو و راه اندازی سه خط جدید اتوبوس تندرو تا پایان امسال تصریح کرد: سال گذشته 15 کیلومتر خطوط مترو با هزینه معادل 600 میلیارد تومان، احداث شد وعلاوه برآن، خطوط 4، 6 و 3 مترو در بخش تونل سازی به سرانجام رسید و این موضوع این نشان از عزم شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی دارد.
از موضوعات دیگری که در برنامه امروز مطرح شد برنامه های حوزه ترافیک شهرداری تهران و بویژه تمرکز زدایی و روی آوردن به مدیریت محله محوری بود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در این باره گفت: طبق این برنامه تلاش می شود نیازهای ترافیک مناطق 22 گانه شهرداری تهران براساس شناسایی محلات و ناحیه محوری برطرف گردد. همچنین تلاش خواهد شد با ایجاد سیستم یکپارچه حمل ونقل و توسعه حمل و نقل عمومی درسطح شهر شهروندان را بیشتر به استفاده از حمل و نقل عمومی ترغیب کنیم.
آمارهای رسمی حاکی از آن است که هم اکنون روزانه 15 تا 20 میلیون نفر ساعت اتلاف انرژی در سفرهای شهری اتفاق می افتد. بنا به اظهارات تشکری امسال معاونت ترافیک در نظر دارد در یک برنامه منسجم به صرفه جویی وقت مردم، سلامت و انرژی مردم کمک کند.
در ادامه برنامه تشکری هاشمی در پاسخ به این سئوال که چرا شهرداری پیش از ترخیص واگنهای مترو و اتوبوسها، هزینه های لازم را به دولت اعلام نمی کند، بیان کرد: وظیفه دولت ترخیص کالا نیست. بلکه دولت موظف است براساس سقف اعتباراتی که مجلس مشخص کرده صد در صد اعتبارات را در اختیار شهرداری بگذارد تا شهرداری به عنوان یک واحد اجرایی با استفاده این منابع، عملیات ترخیص واگنها و دیگر تجهیزات مورد نیاز خود در بخش حمل و نقل عمومی را انجام دهد. به این ترتیتب شهرداری انتظار ندارد دولت به عنوان ترخیص کار عمل نماید بلکه انتظارمان این است که دولت بودجه معین شده را در موعد مقرر به شهرداری پرداخت نماید.
مجلس شورای اسلامی در سال گذشته 290 میلیارد تومان بودجه به متروی تهران اختصاص داد و بر اساس قانون دولت موظف بود 100 درصد بودجه تخصیص یافته را پرداخت نماید، اما تنها 72/4 درصد این بودجه پرداخت شد .
تشکری هاشمی در پاسخ به اینکه مدیریت شهری چقدر قادر به حل مشکلات شهری است گفت: موضوع این نیست که مدیریت شهری می تواند مشکلات شهر را حل کند یا نه، بلکه مشکل اصلی نبود مدیریت واحد شهری است.
معاون شهردار تهران افزود: وقتی همه سازمانها مکلف شوند در یک راستا فعالیت کنند و در یک چارچوب و سیاست سرمایه های خود را صرف نمایند، دیگر با موازی کاریهای سازمانی سرمایه ها به هدر نمی رود و با توجه به فرمایشات رهبر در سال اصلاح الگوی مصرف یک هم افزایی در واحد ترافیک ایجاد می گردد که این امر به حل معضل ترافیک کمک خواهد کرد.