به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" وقوع زلزله اخير در شعاع 70 كيلومتري تهران باعث گرديد بار ديگر موضوع زلزله و تبعات ناشي از وقوع احتمالي آن در تهران تشديد گردد ، به گونه اي كه مسئولان و مديران شهري را بر آن داشت زلزله تهران را جدي تر بگيرند. زيرا واقعيتي كه نمي توان نسبت به آن بي توجه بود واقع شدن تهران بر روي سه گسل زلزله خيز مي باشد ضمن اينكه با مراجعه به تاريخ وقوع زلزله هاي رخ داده در محدوده تهران نشان مي دهد كه بايستي همواره آمادگي مقابله با وقوع زلزله را در تهران داشت.
گسل شمال تهران از لشگرك و سوهانك شروع شده و تا فرحزاد و حصارك و از آنجا به سوي غرب تهران امتداد دارد. اين گسل در مسير خود نياوران ، تجريش، زعفرانيه ، الهيه و فرمانيه را در بر مي گيرد.
گسل ري يا گسل جنوب تهران نيز كه پيش بيني مي شود خطرناكترين گسل كشور در صورت وقوع زلزله است از جاده خاوران شروع و با گذر از دولت آباد و حركت روي جاده كمربندي در حد نصاب كوره هاي آجرپزي چهاردانگه پايان مي يابد.
گسل شرق تهران نيز با گذر از سرخه حصار و بزرگراه شهيد بابايي تا مجيديه و سيد خندان كشيده شده است.
اين سه گسل عمده در حالي شهر تهران را تهديد مي كند كه برخي محققان و پژوهشگران اظهار مي كنند رعايت موارد مقاوم سازي در ساخت و ساز تنها در بين 10 تا 15 درصد از ساختمانهاي تهران رعايت شده است و پيش بيني مي شود در زلزله 7 تا 8 ريشتري اكثر ساختمانها به خصوص سازه هاي بافت فرسوده شهر فرو بريزد.
گفته مي شود زلزله هاي دشت مغان در سال 235 هجري شمسي و اردبيل به سال 272 هجري شمسي به ترتيب با200 و 150 هزار كشته بزرگترين زلزله هاي ايران به لحاظ ميزان تلفات انساني بوده اند. هرچند به طور طبيعي در آن دوران ثبت اين زمين لرزه ها مقدور نبوده است اما حدس بر اين است كه بزرگي هر دوي انها بالاتر از 5/6 ريشتر بوده است.
رييس پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله ، آخرين زمين لرزه بزرگ تهران را مربوط به بيش از 170 سال پيش مي داند اما داده هايي كه براي تهران از نظر وقوع زلزله قابل استناد است به 300 سال قبل از ميلاد و 743، 855 ، 958 ، 1665 و 1830 پس از ميلاد بر مي گردد در عين حال آخرين زلزله قوي تهران مربوط به سال 1830 ميلادي مي شود.
اما آنچه بايد بر آن تاكيد كرد اين است كه به هر حال التهاب وقوع زلزله احتمالي در تهران بايد جاي خود را به آمادگي بيشتر براي مقابله يا آن دهد و مسوولان و برنامه ريزان كشور ، بويژه ستاد مديريت بحران بدون فوت وقت مردم را براي اين منظور ياري دهند .