تبریز ـ خبرگزاری مهر: ‌مدیر عامل خبرگزاری مهر امروز شنبه در آئین انتخاب رسانه برتر فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی رسالت رسانه‌های ارتباط جمعی را جامعه‌سازی فکری دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، پرویز اسماعیلی در این مراسم گفت: به موازات دگرگونی های گسترده جهانی، فرصتها و تهدیدهای شگفت انگیزی برای بقای حیات و تداوم فعالیت رسانه ها ایجاد شده که در صورت عدم شناخت این فرصتها و تهدیدها مغلوب تهاجم فرهنگی خواهیم شد.

وی با تشریح نگاه رسانه های معتبر بین المللی به مقوله اخلاق فناوری، ‌رویکرد آنها را متفاوت از همدیگر بیان کرد و گفت: برخی از این رسانه ها نظیر رویترز اخلاق در رسانه را نفی می کنند ولی تعداد دیگری مانند بی بی سی به عدم بیان واقعیت ها توسط رسانه ها معتقدند.

اسماعیلی ادامه داد: اخلاق در حوزه های مختلف فردی، اجتماعی، شخصی سازمانی تقسیم بندی می شود که هر کدام بر دیگری اثر گذار است.

مدیر عامل خبرگزاری مهر در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در کشورمان بیش از آنکه اخلاق حرفه ای داشته باشیم، اهالی قدرت، مسئولان و حکمرانان، ‌اخلاق مناسبی در برخورد با رسانه ها ندارند.

اسماعیلی ادامه داد: در حال حاضر با کسانی مواجهیم که آنان در فعالیت رسانه ای اساساً با نوعی بی اخلاقی حرفه ای مواجهند.

وی استقلال حرفه ای و نیز‌حرفه ای بودن حقوق رسانه ها را از عناصر ضروری اخلاق رسانه ای دانست و گفت: هم اکنون از نوعی نقص قوانین رسانه ای در کشور رنج می بریم.

مدیر عامل خبرگزاری مهر با تاکید بر اینکه از ابعاد تاثیر رسانه ها بر جامعه شناخت کافی نداریم،‌ تصریح کرد: فاقد قانون مطبوعاتی هستیم که دارای جامعیت و مانعیت لازم برای مدیریت رسانه ای کشور باشد و از همین روست که حقوق حرفه ای رسانه ای در کشور وجود ندارد.

این فعال رسانه ای، ‌داشتن صنف حرفه ای و آموزش های حرفه ای را نیز از عناصر ضروری تحقق اخلاق رسانه ای دانست.

اسماعیلی همچنین با بیان اینکه ساختار رسانه ها با گذشت زمان متحول شده است، ‌تصریح کرد: با رشد تکنولوژی ارتباطی، زمینه برای بروز رفتارهایی مغایر با اخلاق حرفه ای فراهم شده و لذا ضرورت دارد قوانین مربوط به مطبوعات و رسانه ها بر مبنای این تحولات تدوین شود.

قوانین حقوقی مطبوعات ساختار سنتی دارند

مدیر عامل خبرگزاری مهر قوانین حقوقی مرتبط با فعالیت های مطبوعاتی را دارای ساختاری سنتی خواند و خواستار تجدید نظر قانونگذاران در این زمینه شد.

وی همچنین ارتباط حاکمیت با رسانه ها را دارای مشکلات فراوان دانست و گفت: علیرغم تجربه 170 ساله روزنامه نگاری در ایران، ‌اهالی رسانه و مسئولان کم تجربه اند و گهگاه مسئولان، رسانه ها را در مقابل خود می بینند.