به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رشید زاده - رئیس مرکز تحقیقات و فناوری کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: نانو ذرات سنتز شده در این پژوهش تا دمای 850 درجه سانتیگراد را تحمل کرده و تغییر حالت نمی دهند.
وی ساخت و استفاده از نانو ذرات به عنوان فوتوکاتالیست را به دلیل سنتز ذرات اکسید فلزات در مقیاس نانو و استفاده از نور خورشید به عنوان منبع انرژی برای فعال سازی این کاتالیست ها مهم دانست و افزود: منبع کنونی تأمین انرژی فعال سازی کاتالیستها کوره ها و یا گرم کننده هایی با مصرف انرژی بالا هستند اما در این پژوهش نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم قابلیت فعال شدن با نور ماورا بنفش خورشید را دارند.
رئیس مرکز تحقیقات و فناوری کاتالیست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: از این ترکیبات می توان در ساختار سنگ و آجرهای ساختمانی و به عنوان کاتالیست در فرآیندهای شیمیایی که مستلزم تحمل دمای بالا است استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در این پژوهش از آلکوکسیدهای تیتانیوم به عنوان ماده اولیه و از تولوئن به عنوان حلال استفاده شده است، اظهار داشت: سنتز در محیط گاز ازت انجام و از روش هیدروترمال برای سنتز نمونه بهره گرفته شد سپس نمونه ها پس از صاف کردن و شستشو در "آون" خشک و سپس در کوره کلسینه شد.
رشید زاده به کاربردهای این ذرات اشاره کرد و گفت: این نانو ذرات به عنوان کاتالیزور در صنایع نفت و در پاکسازی محیط زیست از مواد نفتی و آلایندههای آلی کاربرد دارند.