مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی بیان کرد: با توجه به آغاز حرکت بلندمدت بخش مسکن از جمله طرح جامع مسکن و از سویی قوانین موجود در قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن، توانسته ایم موارد ضروری این بخش را در برنامه پنجم بگنجانیم، زیرا سند توسعه 1404 به این قوانین به عنوان اسناد فرادست در برنامه ها توجه دارد به نحوی که اهداف کمی، کیفی و نیز سیاستهای اجرایی در قالب اسناد فرادست تهیه و تدوین شده است.
وی با اشاره به نکات مهم در تدوین برنامه پنجم بخش مسکن اظهارداشت: نقطه اوج تقاضا برای مسکن در برنامه پنجم اتفاق می افتد، زیرا با توجه به ساختار جمعیتی کشورافزایش خانوارهای تازه تشکیل شده که به عنوان تقاضای جدید برای بخش مسکن محسوب می شوند؛ براساس مطالعات در سالهای 1391 و 1392 اتفاق خواهد افتاد و بعد از این سالها روند تقاضاهای جدید سیرنزولی را درپیش می گیرد.
جهانی اعلام کرد: روند افزایشی تقاضا برای مسکن از سالهای 84 تاکنون ادامه دارد که در سال 91 میزان تقاضاها با توجه به ازدواجهای جدید در کشور به بیش از یک میلیون نفر خواهد رسید و از آنجایی که سالهای اوج تقاضا برای مسکن درسالهای برنامه پنجم اتفاق می افتد؛ لذا در این برنامه باید ظرفیتهای تولید و سرمایه گذاری مسکن از روند افزایشی قابل توجهی برخوردار شود تا پاسخگوی نیازهای ایجاد شده، باشد.
وی با تاکید بر افزایش ظرفیتهای تولید در برنامه پنجم، خاطرنشان کرد: در برنامه پنجم تقاضا برای مسکن در مناطق شهری سالانه از حدود 800 هزار واحد آغاز خواهد شد و تا حدود یک میلیون و 200 هزار واحد افزایش می یابد؛ لذا با افزایش ظرفیتهای تولید می توان به این نیاز پاسخ داد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی افزود: برای پاسخ به نیازمسکن در برنامه پنجم علاوه بر افزایش ظرفیتهای تولید، باید به مباحث مطرح شده در ارتباط با گروههای کم درآمد نیز پرداخته شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون حدود 50 درصد از اهداف کمی برنامه پنجم به اجرای برنامه های خاص برای این گروهها و نیز تقاضاهای مسکن که از سوی ازدواجهای جدید ایجاد می شود، اختصاص یافته است.