به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، روح الله حاجی پور صبح پنج شنبه در جمع کارشناسان موزه استان افزود: هرچند سرزمین پهناور ایران به اعتقاد بعضی از صاحب نظران موزه ای بزرگ است که در هر گوشه و کنار آن می توان نشانه هایی از فرهنگ و تمدن مردمی که تاکنون در این سرزمین میزیستهاند را یافت ولی به هر صورت ایجاد موزه ها یکی از آسان ترین راه های عملی برای مطالعه علمی تاریخ و تمدن این خطه از گیتی است.
وی احداث موزه بزرگ استان و صنایع دستی را از مصوبات سفر دوم هیئت دولت به خراسان جنوبی دانست و تصریح کرد: این دو موزه به 130 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که از محل اعتبارات استانی و ملی تأمین می شود.
مسئول موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: تاکنون در خصوص موزه بزرگ استان، موقعیت زمین، جانمایی و شرح خدمات آن تدوین شده است و آماده ارائه به مشاوران ذیصلاح است که مراحل برگزاری مناقصه پیش از واگذاری زمین توسط سازمان مسکن و شهرسازی انجام خواهد شد که امیدواریم واگذاری زمین برابر مذاکرات صورت گرفته با سازمان مذکور هر چه سریع تر انجام شود.
حاجی پور اظهارداشت: تاکنون اعتباری برای اجرای موزه بزرگ خراسان جنوبی اختصاص نیافته و برای مطالعات اولیه اعتبار لازم پیشنهاد شده که در صورت اختصاص کامل و واگذاری زمین، کار مطالعه آن از طریق مناقصه انجام خواهد شد.
وی در زمینه ایجاد موزه روستایی در مرک بیرجند نیز گفت: تاکنون یک حمام قدیمی توسط اعضای شورا و انجمن میراث فرهنگی روستا به سازمان برای ایجاد موزه روستایی پیشنهاد شده که قسمتی از آن توسط حوزه میراث فرهنگی این سازمان مرمت شده است و مراحل ثبت ملی آن نیز در دست اقدام است.
مسئول موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی تصریح کرد: طرح ایجاد موزه مردم شناسی پس از مرمت کامل آن در دستور کار سال 88 حوزه فرهنگی و ارتباطات سازمان قرار خواهد گرفت.
حاجی پور در مورد موزه های زعفران و فرش اظهار داشت: هر دو موزه در مرحله پیشنهاد می باشد و هنوز در مرحله مطالعات قرار نگرفته است.
وی با اشاره به اکو موزه روستایی استان و با بیان اینکه طرح مورد نظر به سازمان مرکزی ارائه شده است، گفت: طرح فوق باید دارای شرایط خاصی از قبیل بافت با ارزش، واقع شدن در کنار جاده اصلی و دارای سکنه و دسترسی به امکانات و تأسیسات خدماتی باشد که هم اکنون در دست بررسی است.
مسئول موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی تصریح کرد: اکو موزه روستایی پس از تأیید سازمان و اختصاص اعتبار لازم برای انجام این کار در اولویت برنامههای حوزه فرهنگی و ارتباطات قرار خواهد گرفت.
حاجی پور ادامه داد: در حال حاضر در استان 11 موزه مرد مشناسی، باستان شناسی، حیات وحش، میراث پهلوانی، مشاهیر و مفاخر و موزه وقف بیرجند، موزه مردم شناسی و آب قاین، موزه مردم شناسی نهبندان و موزه بشرویه فعال است.
وی در خصوص ساماندهی و تجهیز مجموعه باغ موزه اکبریه بیرجند نیز گفت: قرار است همه موزه های شهرستان بیرجند به باغ اکبریه منتقل شوند و این باغ به یک مجموعه فرهنگی باغ موزه تبدیل شود که در حال حاضر شرح خدمات این مجموعه آماده و مشاوران ذی صلاح نیز مشخص شده اند و آماده برگزاری مناقصه است.
مسئول موزه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: پیگیری لازم نیز برای اختصاص اعتبار طرح مطالعات از طرف سازمان مرکزی انجام شده که به محض اختصاص اعتبار مرحله مطالعات آن آغاز خواهد شد.
حاجی پور خاطرنشان کرد: در حال حاضر موزههای باستانشناسی، مردمشناسی و حیات وحش و کتابخانه و چایخانه سنتی در این مجموعه فعال است و برای معرفی موزه ها و جاذبه های گردشگری استان بروشور، CD معرفی موزه های خراسان جنوبی و پوسترهای تاریخی تهیه شده و در سال جاری نیز برای معرفی بناها و موزههای منطقه در سطح قابل توجهی پوستر و بروشور چاپ خواهد شد که قرارداد مورد نظر با شرکت معتبر پس از انجام مراحل قانونی و بررسی کار، طراحی و چاپ آنها شروع می شود.