غلامرضا غلامرضایی در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند اظهار داشت: ظرفیت مخازن ذخیره آب استان در حال حاضر 17 میلیون متر مکعب بوده و تا پایان سال جاری سه سد ذخیره ای رزه اسدیه، فرخی قاین و سیاهو سربیشه و همچنین سد تغذیه ای حصارسنگی با آورده 34 میلیون متر مکعب آبگیری می شود.
وی پیشرفت فیزیکی کنونی سد رزه اسدیه را 68 درصد، سد فرخی قاین را 59.5 درصد، سد سیاهو سربیشه را 48 درصد و سد تغذیه ای حصارسنگی را 56 درصد اعلام کرد و افزود: برای تکمیل سد رزه اسدیه به عنوان بزرگترین پروژه آبی استان 200 میلیارد ریال و سد فرخی و سیاهو نیز 120 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد که با قول مساعد مسئولان وزارت نیرو عملیات اجرایی سدهای فوق تا پایان امسال به اتمام برسد و عملیات آبگیری آن در سه ماهه چهارم انجام شود.
غلامرضایی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی خراسان جنوبی سالانه 137 میلی متر است، گفت: مقدار منابع آب تجدیدپذیر و قابل دسترس در استان یک میلیارد و 320 میلیون متر مکعب است که سهم آبهای زیرزمینی از این میزان 798 میلیون متر مکعب است.
وی با بیان اینکه میزان برداشت کنونی آب در استان حدود 930 میلیون متر مکعب است، ادامه داد: برداشت بالغ بر130 میلیون متر مکعب اضافه از توان دشتها باعث افت سطح آبهای زیرزمینی در استان شده که این میزان افت در دشتها بین 15 تا 80 سانتی متر در نوسان است.
به گفته این مسئول در حال حاضر آب در اختیار استان یک میلیارد و پنج میلیون متر مکعب است که 92 درصد آن در بخش کشاورزی، شش درصد آن در بخش آب شرب شهری و روستایی و دو درصد نیز در بخش صنعت استفاده می شود.
غلامرضایی با اشاره به بهره برداری از سه سد ذخیره ای استان در حاجی آباد قاین و فردوس اضافه کرد: در راستای کنترل سیلابها و روان آبها طرحهای تغذیه ای مصنوعی علاوه بر سه سد بزرگ ذخیره ای در دست اجرا است و در کنار آن عملیات آبخیزداری منابع طبیعی و طرحهای آبخوان داری جهاد کشاورزی نیز وجود دارد.
وی در مورد اعتبارات این شرکت گفت: اعتبارات شرکت آب منطقه ای با نگاه ویژه دولتمردان از 20 میلیارد ریال در سال 83 به 260 میلیارد ریال در سال 87 افزایش پیدا کرد.