ساری - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: میزان فرسایش خاک در ایران روند صعودی داشته به گونه ای که میزان فرسایش خاک در کشور پنج برابر متوسط کشورهای آسیایی است.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، محمد امینی عصر شنبه در ششمین جلسه اتاق فکر مازندران در استانداری افزود: 125 میلیون هکتار از 163 میلیون هکتار وسعت کشور در معرض فرسایش آبی است.

وی افزود: بر اساس آمارها طی سی سال اخیر 30 درصد مراتع کشور به واسطه عوامل انسانی و جانوری به بیابان تبدیل شده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با اشاره به اینکه مصرف سرانه آب آشامیدنی در ایران 256 لیتر و یک و هشت دهم برابر متوسط جهانی است، خاطرنشان کرد: سرانه مصرف آب در ایران یک سوم سرانه دنیا است.

امینی با بیان اینکه 75 درصد بارندگی های کشور در فصول غیرآبی صورت می گیرد، یادآور شد: بیست سال از 40 سال گذشته، بحران خشکسالی در ایران وجود داشته است.

وی با اعلام این مهم که 75 درصد بارندگی های کشور در 25 درصد اراضی کشور اتفاق می افتد بیان داشت: کشور چین سالانه دو میلیون هکتار نهال کاری می کند که این روند در ایران باید با سرعت بیشتری صورت گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه سالانه دو میلیمتر خاک در کشور نابود می شود عنوان کرد: کارآیی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بالا بوده بنابراین باید در این بخش بیشتر سرمایه گذاری شود.

این مسئول با اشاره به اینکه 68 درصد آبخیزهای شمال کشور کوهستانی و 32 درصد اراضی آن کم شیب است، افزود: قدمت جنگلهای ایران تا 40 میلیون سال برآورد شده است.

امینی با بیان اینکه چهار گونه گیاهی نادر دنیا فقط در جنگلهای شمال یافت می شود، افزود: مهاجر پذیری در شمال ایران بسیار بالا است.

وی با اشاره به اینکه سهم سرانه جنگل ساکنین در شمال کشور 27 صدم هکتار است، اعلام کرد: سهم سرانه هر ایرانی از جنگل های شمال 260 متر مربع است.

این مسئول با بیان اینکه استان های شمالی از نظر تراکم جمعیتی در ردیف استان های شاخص کشور و از نظر شاخص جمعیت شهرنشینی در ردیف استان های متوسط قرار دارند گفت: در شمال کشور از هر 72 کیلومتر مربع یک شهر و از هر شش و نیم کیلومتر مربع یک آبادی وجود دارد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه سالانه سه میلیون متر مکعب چوب در جنگل های شمال تولید می شود، متذکر شد: بر اساس آمارها سالانه یک و نیم میلیون متر مکعب چوب بر اساس مجوزهای پروانه دار و سه و نیم میلیون متر مکعب توسط دامداران ساکن در جنگل ها برداشت می شود.

به گفته وی، میزان برداشت چوب از جنگلهای شمال بیشتر از بهره برداری و تولید چوب در این مناطق است.

امینی با اشاره به وجود شش هزار کیلومتر جاده جنگلی در شمال کشور، خاطرنشان کرد: سه هزار و 400 هکتار آبادی شمال کشور 100 هزار هکتار از اراضی جنگلی شمال را اشغال کردند.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی در جامعه از طریق رسانه ها برای حفظ اراضی طبیعی توسط مردم و جنگل خواستار تشکیل شورای عالی آمایش سرزمین به ریاست استاندار و دبیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی در مازندران شد.