به گزارش خبرنگار مهر، در کنکور کارشناسی ارشد امسال سه نوع شیوه پذیرش اعمال می شود. شیوه پذیرش آموزشی پژوهشی یکی از این روشها است که در این روش، پذیرش مانند سال گذشته یعنی گذراندن دروس تئوری به همراه پایان نامه است.
وزارت علوم با سیاستی جدید در راستای افزایش ظرفیت دوره های تحصیلات تکمیلی برای اولین بار روش آموزش محور را نیز به روش پذیرش دانشجو در کنکور کارشناسی ارشد اضافه کرده است که در این شیوه تمامی واحدها به صورت تئوری ارائه می شود و دانشجو از گذراندن پایان نامه معاف می شود.
در نهایت شیوه جدید دیگر پذیرش دوره ای با محوریت پژوهش که دستاورد آن (ارائه فناوری جدید، ارائه نظریه و ایده جدید، تولید دانش فنی، ثبت اختراع ...) است که مشتمل بر اخذ واحدهای درسی محدود و الزام به ارائه پایان نامه خواهد بود.
دانشگاه صنعتی شریف
علی مقداری - معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص میزان پذیرش دانشجو در دوره کاارشناسی ارشد به ویژه روش جدید در سال تحصیلی آینده گفت: ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف نسبت به سال قبل نزدیک به 15 درصد افزایش دارد.
وی در رابطه با اعمال شیوه آموزش محور در دانشگاه شریف افزود: دانشگاه صنعتی شریف از پیشنهاد کنندگان اجرای این شیوه بود و امسال نیز نزدیک به 15 درصد ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد دانشگاه به این شیوه مربوط می شود.
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: اعمال این شیوه ظرفیت پذیرش را افزایش می دهد به طوریکه در دانشگاه شریف نزدیک به 150 دانشجو با شیوه آموزش محور پذیرش می شوند.
وی اظهار داشت: با اعمال این شیوه در کل رشته ها نزدیک به 15 درصد افزایش ظرفیت داشته ایم.
دانشگاه علم و صنعت
محمد سعید جبل عاملی - رئیس دانشگاه علم و صنعت نیز در این رابطه به مهر گفت: ظرفیت پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت نسبت به سال قبل تفاوتی نداشته است.
وی افزود: شیوه آموزش محور در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشگاه اعمال می شود اما این شیوه در دوره های رسمی اجرا نخواهد شد و به دفتر گسترش پیشنهاد داده ایم که تنها در دوره های مجازی دانشگاه اعمال شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: از این رو نزدیک به 90 دانشجو در سه رشته مجازی مدیریت اجرایی، مهندسی فناوری اطلاعات و مخابرات به شیوه آموزش محور در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه علم و صنعت پذیرش خواهند شد.
وی کل ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در سال 88 در دانشگاه علم و صنعت را حدود 970 نفر عنوان کرد.
دانشگاه تربیت مدرس
حسین نادری منش - معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس نیز درباره ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و اعمال روش آموزش محور در این دانشگاه به خبرنگار مهر گفت: از آنجا که دانشگاه تربیت مدرس با حجم زیاد دانشجو مواجه است، در سال جاری از وزارت علوم درخواست کرده بودیم که میزان پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد به خصوص در دوره های شبانه دانشگاه را کاهش دهد اما با عدم موافقت این وزارتخانه مواجه شدیم بدین ترتیب ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس تغییری نمی کند.
وی با بیان اینکه در سال 88 شیوه آموزش محور را تنها در دوره های مجازی دانشگاه اعمال می کنیم گفت: ظرفیت پذیرش دانشجو در این شیوه پذیرش حداقل 150 نفر خواهد بود.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس افزود: IT ،ITC، مهندسی صنایع و دو رشته حقوق رشته های مجازی دانشگاه تربیت مدرس هستند که شیوه آموزش محور در آنها اعمال خواهد شد.
وی اظهار داشت: پس از اعمال این روش در سال بعد از گروه های مختلف نظر خواهی خواهیم کرد که تمایل به پذیرش دانشجوی آموزش محور دارند یا خیر.
دانشگاه خواجه نصیر
محمد تقی بطحایی - رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز از پذیرش 700 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و پذیرش 900 نفر در مقطع کارشناسی این دانشگاه خبر داد و به مهر گفت: طبق برنامه چشم انداز 20 ساله نظام هر ساله باید در مقطع کارشناسی ارشد 20 درصد افزایش ظرفیت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شیوه آموزش محور را در دانشگاه خواجه نصیر اعمال خواهیم کرد گفت: دانشکده های عمران، صنایع، هوا و فضا و نقشه پردازی و مکانیک نزدیک به 50 دانشجو در این شیوه می پذیرند.
دانشگاه اصفهان
رئیس دانشگاه اصفهان نیز به مهر گفت: ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در این دانشگاه نسبت به سال قبل کمتر شده و امسال بین 500 تا 600 نفر پذیرش خواهیم داشت.
محمد حسین رامشت افزود: در رابطه با اعمال شیوه آموزش محور منتظر موافقت شورا هستیم و آمادگی اعمال این شیوه در دانشگاه اصفهان وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر شیوه پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش محور در دانشگاه اصفهان نهایی شود حدود 600 نفر در این شیوه پذیرش می شوند.
دانشگاه صنعتی اصفهان
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به خبرنگار مهر گفت: امسال مانند سال قبل 700 نفر را در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه پذیرش خواهیم کرد و افزایش ظرفیت نخواهیم داشت.
وی در رابطه با اعمال شیوه اموزش محور افزود: این شیوه پذیرش را نیز در دانشگاه اعمال خواهیم کرد به طوریکه 100 نفر دانشجو را به این شیوه پذیرش می کنیم.
دانشگاه شیراز
عبدالحسین جهانمیری - معاون آموزشی دانشگاه شیراز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در رابطه با پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد به شیوه آموزش محور تابع سیاست وزارت علوم هستیم، گفت: ظرفیتی که در روش آموزش محور به وزارت علوم اعلام کرده ایم، 20 درصد تعداد کل دانشجویانی است که در کنکور کارشناسی ارشد این دانشگاه پذیرفته می شوند.
وی ادامه داد: ظرفیت پذیرش در کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه شیراز یک هزار نفر است که این تعداد نسبت به سال قبل 10 درصد افزایش دارد که به احتمال زیاد وزارت علوم نیز رشته هایی را به این تعداد اضافه خواهد کرد.
دانشگاه فردوسی مشهد
علیرضا عاشوری - رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در رابطه با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه گفت: هنوز تعداد دقیق مشخص نشده است اما نسبت به سال قبل افزایش پذیرش داریم.
وی در رابطه با اجرای شیوه آموزش محور گفت: به دنبال این هستیم که شیوه آموزش محور را اجرا کنیم و منتظر اعلام وزارت علوم هستیم.
دانشگاه تبریز
محمد تقی علوی - رئیس دانشگاه تبریز نیز از افزایش پذیرش دانشجو در دوره های روزانه کارشناسی ارشد این دانشگاه خبر داد و به مهر گفت: بر همین اساس برای دانشگاه تبریز در سال تحصیلی آینده 641 دانشجو در 79 رشته کارشناسی ارشد در دوره های روزانه و همچنین 277 دانشجوی کارشناسی ارشد در دوره های شبانه اعلام ظرفیت شده است.
وی ادامه داد: ظرفیت اعلام شده برای کل پذیرش دانشجو در سال تحصیلی آینده 918 نفر است که البته دانشگاه تبریز برای پذیرش بدون کنکور 79 دانشجوی ممتاز نیز ظرفیت دارد.
رئیس دانشگاه تبریز افزود: دانشگاه تبریز ظرفیت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد برای سال اینده را مشخص کرده است و در صورتی که وزارت علوم پذیرش دانشجو به شیوه آموزش محور را اعلام کند، بستر افزایش پذیرش دانشجو در این زمینه را فراهم خواهیم کرد.
دانشگاه شهید چمران اهواز
مرتضی زرگر شوشتری - رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به مهر گفت: در پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نسبت به سال قبل که این ظرفیت دو هزار نفر بوده است افزایش پذیرش داشته ایم.
وی ادامه داد: در رابطه با اعمال روش آموزش محور نیز در حال بررسی هستیم تا با توجه به ظرفیتی که در دانشگاه داریم پذیرش داشته باشیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پاسخ به این سئوال که چه تعداد دانشجو در این شیوه پذیرش خواهند داشت گفت: هنوز تعداد را مشخص نکرده ایم اما قاعدتا تعداد دانشجویان باید به اندازه یک کلاس باشد.