رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت آموزش فرهنگ علمی به دانشجویان توسط متولیان آموزش کشور گفت: بسیاری از دانشجویان ما امروز در یک رشته تحصیل کرده اند اما در خارج از رشته خود از بسیاری از عوام، عوام تر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی شاهرودی ظهر یکشنبه در مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه پیام نور افزود: نقش علمی شهید مطهری در تاریخ معاصر، فرهنگ و انقلاب و سیاست کشور ما ارزنده بوده است. ایشان با فکر و تعلیم و تربیت خود در تاریخ انقلاب نقش مهمی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: ابعاد شخصیت ایشان تنها در بعد فرهنگی و علمی نیست بلکه استاد مطهری در انقلاب و همراهی با امام (ره) نقش حساس و اساسی داشته و از ارکان پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: اگر ایشان تنها نقش علمی داشتند و در بعد سیاسی و پیروزی انقلاب تاثیرگذار نبودند هیچ گاه مورد ترور منافقان و دشمنان اسلام قرار نمی گرفتند. وقتی یک عالم و یک دانشمند اسلامی و الهی بخواهد از دانش خود در جامعه بهره بگیرد و مردم را به این سو سوق دهد، مورد هجوم دشمنان اسلام قرار می گیرد.

هاشمی شاهرودی تاکید کرد: علما و دانشمندان علم را تنها برای علم و آموزه های دینی را برای نظریه پردازی نمی خواستند. آنها علم را تبدیل به جریان سیاسی می کردند و سعی داشتند مردم را به سمت این افکار هدایت کنند.

وی اظهار داشت: یکی از امتیازات این قبیل معلمان شاخص تاریخ، تاثیرگذاری در احیای فرهنگ علمی در جامعه بود. فرهنگ علمی به غیر از خود علم است. باید تحصیل کنندگان در نظام علمی، فرهنگ علمی را هم بیاموزند.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: فرهنگ علمی را باید متولیان آموزش در کشور به دانشجویان یاد بدهند زیرا دانشجویی که علم داشته باشد اما علمی فکر نکند دچار نقیصه بزرگی است. بسیاری از دانشجویان ما امروز در رشته تحصیلی خود تحصیل کرده اند اما در خارج از رشته خود از بسیاری از عوام، عوام تر هستند.

هاشمی شاهرودی گفت: اسلام بر روی فرهنگ علمی تاکید فراوانی دارد. جایگاه علم، رفتار عالمان و روش تحقیق و برخورد با نظریات علمی در فرهنگ علم خلاصه می شود.

وی تاکید کرد: امروز جامعه ما در بحث آموزش عالی توسعه و رشد فراوانی داشته و در این زمینه از بسیاری از کشورهای دنیا جلوتر هستیم اما باید فرهنگ علمی نیز در میان قشر تحصیل کرده کشور توسعه پیدا کند.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم در فرهنگ علمی رابطه میان علم، دین و اعتقادات است. یعنی اینکه باید بدانیم علوم چه جایگاه و رنگ الهی دارد. اسلام ضمن اینکه بر علم تاکید می کند برای فرهنگ علمی نیز جایگاه ویژه ای قائل است.

هاشمی شاهرودی افزود: همین فرهنگ علمی است که منشا بسیاری از نوآوریها و شکوفاییها در کشور می شود. فرهنگ علمی به دنبال خود خلاقیت و نوآوری را به همراه خواهد داشت.

مراسم تقدیر از اساتید نمونه دانشگاه پیام نور یکشنبه با حضور رئیس قوه قضاییه و قائم مقام وزیر علوم در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد.