مدیرعامل موسسه تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران از راه اندازی پایلوت فرآوری مواد معدنی خبر داد و گفت: در صورت موفقیت آمیز بودن تحقیقات در آزمایشگاهها، مطالعات در مقیاس بزرگتر در پایلوت و با مدار پیوسته انجام می شود.

مهندس محمد حسین دره بیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این موسسه از دو بخش عمده آزمایشگاهها و پایلوت فراوری مواد معدنی تشکیل شده است، گفت: این موسسه دارای چهار آزمایشگاه کانی شناسی، محیط زیست، آنالیز شیمایی و فرآوری است که در هر کدام از آنها خدمات علمی در زمینه های مربوط ارائه می دهند که در صورت موفقیت آمیز بودن تحقیقات در آزمایشگاهها، مطالعات در مقیاس بزرگتر در پایلوت و با مدار پیوسته انجام می شود.

وی به قابلیتهای بخش پایلوت آزمایشگاه فرآوری اشاره کرد و افزود: سنگ شکنی یکی از بخشهای مهم پایلوت فراوری است که قادر است 15 تن در ساعت مواد معدنی را خرد کند. این پایلوت تمامی تجهیزاتی که در مقیاس آزمایشگاهی برای فراوری مواد معدنی استفاده می شود را در مقیاس بزرگتر و نیمه صنعتی در پایلوت فرآوری دارد.

دره بیدی با تاکید بر اینکه پس از نهایی شدن تحقیقات در بخش پایلوت، فلوشیتی برای احداث کارخانه فرآوری تهیه می شود، ادامه داد: بر اساس این فلوشیت می توان کارخانه را طراحی و تجهیزات مورد نیاز آن را پیش بینی کرد.  

مدیرعامل موسسه تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران به اهمیت فرآوری مواد معدنی اشاره کرد و افزود: غالبا مواد معدنی موجود در طبیعت را نمی توان مستقیما در صنعت استفاده کرد بنابراین باید با استفاده از روشهای مختلف، غلظت این مواد افزایش یابد تا مورد استفاده صنعت قرار گیرد. مثلا عیار ماده معدنی معدن مس سرچشمه که از بزرگترین معادن مس کشور است زیر یک درصد است و مسی که در صنعت استفاده می شود 99 درصد است بنابراین رساندن مسی که زیر یک درصد است به مس بالای 99 درصد نیاز به روشهایی دارد که بتوان به عیار مورد نیاز صنعت دست یافت.

وی به نمونه ای دیگر از تلغیظ اشاره کرد و اظهار داشت: عیار طلای معدن "موته" در حد دو گرم در یک تن سنگ است. زمانی که قرار است طلا در ساخت زیور آلات استفاده شود باید عیار آن به 750 در هزار قسمت برسد یعنی 75 درصد فلز زیورآلات طلا است و بقیه آن مخلوطی از مس و نقره است. رساندن عیار طلا از دو گرم در تن (یک تن ماده معدنی دو گرم طلا) به 75 درصد مراحلی را نیاز دارد که از روشهای فرآوری استفاده می شود.

مدیرعامل این موسسه تحقیقاتی ادامه داد: از این رو آزمایشگاه فرآوری یکی از مهمترین آزمایشگاههای موسسه تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران است. در این آزمایشگاه تحقیقات و عملیات مربوط به تلغیظ کلیه مواد معدنی به منظور قابل استفاده کردن این مواد در صنعت انجام می گیرد. این تحقیقات با استفاده از تجهیزات ویژه چون انواع جداکننده های ثقلی، مغناطیسی، جداکننده های شیمی - فیزیکی و دستگاه اتوکلاو انجام می شود.