به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر میرجلال الدین کزازی صبح دوشنبه در همایش خراسان و سبک خراسان در هنر ایران افزود: ادب پارسی شورانگیزترین و دل انگیزترین سامانه ادبی جهان است و نخستین سرایندگان و نویسندگان ایرانی از خراسان برخاسته اند و راه را برای دیگران هموار نمودند.
چهره ماندگار فرهنگ و ادب ایران تصریح کرد: نخستین کانونهای شکوفایی فرهنگ و ادب ایران، در خراسان پدید آمد و زبان خراسانیان، اندک اندک در سراسر ایران زمین فراگیر شد.
وی ادامه داد: یکی از گستردهترین دبستان های ادب ایران به نام دبستان خراسانی در این سرزمین پدید آمده و به نادرست به سبک خراسانی آوازه یافته است.
کزازی سرودههای دبستان خراسان را دارای سرشت و ساختاری حماسی خواند و گفت: این سرودهها از هر ریخت و کالبدی در شعر فارسی، از رزمنامه، چامه یا چارانه ساختاری حماسی دارند.
وی با بیان اینکه در دبستان خراسانی سرنوشت پیام را پیکره رقم می زند، خاطرنشان کرد: در این دبستان آوردگاه سخنور در آفرینش هنری، پیکره است نه پیام.
وی خراسان را سرزمین حماسه خواند و گفت: بیهوده نیست که بزرگترین حماسه سرای جهان، فردوسی در آن پدید آمده است به نحوی که هیچ حماسه سرایی را در صحنه گیتی نمی توان با استاد هم تراز دانست.
وی با اشاره به اینکه روزهای فردوسی را میگذرانیم، افزود: بزرگداشت فردوسی محدود به یک روز نمی شود، همه ایرانیان وامدار و در گرو خراسان هستند زیرا خراسان خاستگاه زبان دری و ادب شکرین و شیوای فارسی در ایران نوی پس از اسلام نیز هست.
کزازی با اشاره به شاهنامه ابراز داشت: شاهنامه سرشار از بیت هایی است که پیکره قدرتمند شعر خراسانی را نشان می دهد.