به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی سیزدهمین جشن سینمای ایران صبح امروز سهشنبه با حضور فرهاد توحیدی دبیر این دوره، امین تارخ دبیر دوازدهمین جشن خانه سینما، محسن هاشمی مدیر اجرایی و جمعی از خبرنگاران در خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این نشست امین تارخ گفت: من به عنوان دبیر جشن پارسال و یکی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما به آقای توحیدی تبریک و خوشآمد میگویم و برای وی آرزوی موفقیت دارم. امسال نیز حضور فیلمهای سینمایی در جشن سینمای ایران با توجه به سیاست دوره قبل انجام شده و منوط به داشتن پروانه ساخت و نمایش است.
محسن هاشمی، فرهاد توحیدی و امین تارخ
وی افزود: پارسال بسیاری از دوستان در صنوف مختلف با آئیننامه موجود مشکلاتی داشتند و من به عنوان دبیر جشن درخواست کردم به این موضوع رسیدگی شود. پس از برگزاری دوازدهمین جشن سینمای ایران، انتخابات برای تشکیل کمیتهای به منظور تدوین آییننامه انجام شد. هنوز آئیننامه به صورت مکتوب از طرف این کمیته به ما ارائه نشده، اما میدانیم پیگیر هستند و به مدیر عامل خانه سینما اعلام کردهاند به زمان بیشتر نیاز دارند.
در ادامه این نشست فرهاد توحیدی دبیر سیزدهمین جشن سینمای ایران گفت: آقای تارخ پارسال این مسئولیت را بسیار دیر به عهده گرفتند و باری سنگین بر دوش ایشان بود. با این حال مراسم خوبی برگزار کردند و از همان فردای جشن دوازدهم، کار ما آغاز شد. به همین منظور دو جلسه با اعضای آکادمی اسکار برگزار کردیم و در جریان تجربههای آنها قرار گرفتیم.
وی افزود: تاکنون آئیننامه جدید به دلیل وسعت تغییرها به ما ارائه نشده است. گویا پیشبینی شده یک سازمان دائمی برای برگزاری جشن سینمای ایران برپا شود و به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم جشن سیزدهم را با تغییرهایی مختصر برگزار کنیم.
توحیدی درباره تغییرهای جشن امسال نسبت به دورههای قبل گفت: برخلاف چهار دوره قبل که داوری آثار با حضور 110 نفر برگزار میشد، در جشن سیزدهم برندگان تندیس پارسال به جمع داوران اضافه میشوند. همچنین در چند دوره قبل 12 نفر به انتخاب نماینده هیئت مدیره خانه سینما در داوریها حضور داشتند که امسال تعداد آنها به 15 نفر رسیده است.
وی افزود: امسال یک تندیس فیلمنامه اقتباسی نیز به جمع تندیسها اضافه شده که البته در صورتی در فهرست جوایز قرار میگیرد که حداقل پنج فیلمنامه اقتباسی در این دوره حضور داشته باشد. در جشن دوازدهم به همت امین تارخ پس از چند سال تأخیر تندیس عکس اهدا شد. امسال هم این تندیس به نمونه فیلم (عکس، پوستر و آنونس) تعلق گرفته و هر سه نمونه فیلم مورد داوری قرار میگیرند.
دبیر سیزدهمین جشن سینمای ایران درباره شرایط حضور فیلمها و داشتن پروانه ساخت و نمایش اظهار کرد: در جشن سیزدهم آثار شرکتکننده باید دارای پروانه نمایش یا پروانه ساخت باشند. البته اصلاحاتی جزئی در نوع امتیازبندی داوران به وجود آمده تا دقتی بیشتر در امتیاز دادن به آثار لحاظ شود.
وی به دیگر تغییرهای جشن امسال نسبت به دورههای قبل این چنین اشاره کرد: سینما یک کار جمعی است که باید به صورت گروهی جلو برود. به همین منظور امسال یک شورای سیاستگذاری متشکل از محمدمهدی عسگرپور، سید رضا میرکریمی، کامران ملکی، محمد سریر و من برپا شده که جلسههایی را برای تعیین سیاستهای کلی در پی داشته است.
توحیدی در ادامه افزود: مدیر اجرایی جشن سیزدهم آقای محسن هاشمی است و مدیر هنری نیز متعاقباً معرفی خواهد شد. قصد داریم قبل از برگزاری مراسم جشن سینمای ایران حدود یک هفته تا 10 روز نمایشگاه توانمندیهای سینمای ایران را در نمایشگاه بینالمللی یا مکانی دیگر برگزار کنیم. البته روز ملی سینما (21 شهریور) با ایام شهادت حضرت علی (ع) تقارن دارد و به همین دلیل جشن با کمی تأخیر برگزار میشود.
وی با اشاره به استقبال مردمی از جشن سینمای ایران گفت: همانطور که میدانید همواره جشن سینمای ایران با استقبال مردمی مواجه میشود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این جشن را به صورت تخصصیتر فقط برای اهالی هنر برگزار کرده و استقبال مردمی را در قالبی دیگر قرار دهیم.
این فیلمنامهنویس سینمای ایران افزود: نمایشگاه توانمندیهای سینمای ایران قرار است با مذاکرات مدیر اجرایی جشن با دقتی بیشتر بین یک هفته تا 10 روز برگزار شده و محلی برای حضور مردم باشد. در این نمایشگاه شرکت هایی سینمایی و داخلی که در زمینه تکنولوژی، ابزارهای سینمایی و جلوههای بصری فعال هستند، حضور دارند.
وی ادامه داد: همچنین قرار است دکور چند فیلم سینمایی که مورد توجه مردم قرار داشته، در معرض دید عموم قرار بگیرد. همچنین در حاشیه این جشن کارگاههای آموزشی هم برگزار میشود.
محسن هاشمی مدیر اجرایی جشن نیز درباره برپایی این نمایشگاه توضیح داد: از 23 آذرماه پارسال با نمایشگاه بینالمللی تهران مکاتبه داشتیم. تصمیم داریم مجموعه این نمایشگاه برای آشنایی مخاطبان با قلمرو سینما برگزار شده و کارگاههای آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان و کارگاههای تخصصی نیز برپا شود. این نمایشگاه همزمان با ماه مبارک رمضان ساعت 18 تا 24 برگزار شده و در هر شب به یکی از صنوف سینمایی میپردازد.
توحیدی همچنین خاطرنشان کرد: امسال یکی از بزرگترین دغدغههای ما این است که فشردگی جشن دوازدهم را که آقای تارخ تجربه کرده، تکرار نکنیم. به همین منظور دوره اول نمایش آثار برای داوران از 16 خرداد تا اواسط تیر برگزار میشود. هر فیلم در دو نوبت پخش شده و دوره دوم داوریها نیز از اواسط تیر تا شهریور انجام میشود. امسال هم مانند پارسال جشنهای مستقل هم برگزار میشود.