دکتر موسی نجفی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر ارائه مصرف بهینه کود و تعیین فرمولهای "کودی" و ارائه راهکارهایی برای کنترل بیولوژیک را از مهمترین اقدامات این مرکز ذکر کرد و گفت: در این راستا با اجرای پروژه IPM خیار موفقیت هایی را در زمینه دفع آفات به دست آوردیم.
وی پروژه IPM را استفاده از روشهای بیوکنترل به جای سموم شیمیایی دانست و افزود: در پروژه IPM از روش مدیریتی تلفیقی آفات استفاده می شود که شامل ترکیبات بیولوژیک و دشمنان طبیعی آفات و بیماریها می شود. در این روش از کارتها و تله های زرد و تله های "فرمونی" برای کنترل آفات استفاده می کنیم.
نجفی نیا تاکید کرد: با اجرای گسترده چنین شیوه هایی ادعا داریم که مرکبات جیرفت سالم ترین مرکبات کشور هستند زیرا به هیچ وجه از سموم در تولید آنها استفاده نمی شود.
وی تاکید کرد: دشمنان طبیعی آفات در منطقه فعال بوده و نیازی به سمپاشی برای از بین بردن آفات وجود ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی شهید مقبلی جیرفت و کهنوج از همکاری این مرکز با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی خبر داد و اظهار داشت: با توجه به سیاست سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همکاری با مراکز دانشگاهی و پژوهشی در دستور کار قرار دارد. از این رو همکاریهای پژوهشی و آموزشی با دانشگاههایی چون شهید باهنرکرمان، دانشکده کشاورزی جیرفت، دانشگاه آزاد جیرفت و پیام نور داریم.