شرقشناس بلغارستانی پس از ترجمه قرآن و فهم معانی آیات آن گفت: تمدن اسلام مادر تمدنهای جهان و از پیشرفته ترین آنها است به طوری که تمدن اروپا برگرفته از تمدن اسلامی بنا شده و اساس تمدن غرب، تمدن اسلام و مسلمانان است.
تمدن اروپا برگرفته از تمدن غنی اسلام است
دکتر توفیان تیوفا نوفا شرق شناس بلغارستانی و عضو شورای شرق شناسان آمریکایی و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه صوفیا در بلغارستان اظهار داشت: اسلام دینی است که میان بشر مساوات و برابری را رعایت کرده، حقوق همه انسانها را نگه می دارد و قوانین و اصول برای صلح و امنیت در جامعه بشری ارائه می کند.
وی با بیان اینکه 12 سال طول کشید تا معانی قرآن کریم را به صورت صحیح به زبان بلغاری ترجمه کنم، تصریح کرد: پس از فهم و درک آیات قرآن کریم، به مطالعه و تحقیق درباره اسلام، تمدن و فرهنگ اسلام پرداختم و به این نتیجه رسیدم که تمدن اسلام مادر تمدنها است.
دکتر نوفا با اشاره به اینکه برخی از شرق شناسان اسلام را به درستی نمی شناسند، افزود: برخی از آنها به علت جهل نسبت به قرآن افترائاتی به آن وارد می کنند، برخی از آنها معتقدند زنان در اسلام مظلوم واقع شده اند و آزادیهایی که زنان غربی دارند را ندارند، در مقابل مردان از این آزادیها برخوردار هستند و می توانند زوجهای متعددی داشته باشند. اما اگر هم اسلام آزادیهایی را برای زن و یا مرد قائل شده در چارچوب اصول اساسی و بر پایه دلایل قانع کننده آورده است. من در کتابی به شبهات شرق شناسان پاسخ داده ام و تألیفات بسیاری در زمینه اسلام دارم.
این شرق شناس بلغاری با تأکید بر اینکه آیات بسیاری از قرآن کریم به آزاد کردن برده فرا می خواند، یادآور شد: اسلام به شکل مثبتی سعی در به پایان بردن بردگی دارد و شرق شناسانی که می گویند قرآن کلام بشری است شیوه غلطی را در پیش گرفته اند که نتیجه خصومت تاریخی با مسلمانان است که از مدتها قبل غربیها در مقابل اسلام داشته اند. زیرا قرآن کلامی وحیانی و ربانی است.
استاد مطالعات اسلامی دانشگاه صوفیا با تأکید بر اینکه اسلام هیچ خطری برای دیگران ندارد، بلکه به ما حقایقی را نشان می دهد، گفت: اروپا از دستاوردهای تمدن اسلامی، فرهنگی، علمی و تمدنی مسلمانان بهره مند شده است به ویژه در زمینه های طب، داروسازی، ریاضیات و نجوم. تمدن اروپا بر پایه های تمدن اسلامی بنا شده و اساس تمدن غرب، تمدن اسلام و مسلمانان است.
سازمان کنفرانس اسلامی نقشی مهم در کاهش فقر کشورهای عضو دارد
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در همایش "اقتصاد اسلامی" در مالزی تلاش این سازمان به منظور کاهش فقر و افزایش قدرت اقتصادی کشورهای افریقایی عضو را مورد توجه قرار داد.
اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در همایش "اقتصاد اسلامی و اقتصاد کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی" در مالزی گفت: این همایش فرصتی برای بررسی اقتصاد اسلامی در جهان است و باید استراتژیهایی را به منظور مقابله با بحرانهای آینده جهان اسلام در نظر گرفت.
احسان اوغلو مهمترین دستاورد سازمان را تأسیس شورایی مستقل و دائمی برای حقوق بشر خواند که نقشی اصلی و سازنده در سطح بینالمللی بهویژه در زمینه گفتگوی تمدنها و دفاع از اسلام ایفا میکند.
وی ضرورت فعالیت اسلامی مشترک را که سازمان کنفرانس اسلامی از 40 سال پیش به این منظور تأسیس شده است مورد توجه قرار داد و یادآور شد: در این راستا کشورهای عضو اجازه تبادل نظر و اجرای طرحهای مشرک اقتصادی را دارند که در این رابطه تعدادی مؤسسه اقتصادی مانند بانک توسعه اقتصادی، کمیته دائمی همکاری اقتصادی و تجاری وابسته به سازمان تأسیس شده است.
همایش "اقتصاد اسلامی و اقتصاد کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی" طی دو روز 28 و 29 آوریل ( 8 و 9 اردیبهشت) در کوالالامپور برگزار شد.
آزادی بیان باید بدون اهانت و با احترام به دیگران همراه باشد
شرکتکنندگان در همایش مجمع بینالمللی فقه اسلامی تعرض به شخصیتهای دینی و مقدس مسلمانان را از مشکلات امروز اعلام کردند که در کشورهای غربی از آن به عنوان آزادی بیان تعبیر میشود .
سلطان بن محمد قاسمی عضو مجلس اعلای شارجه در همایش مجمع بین المللی فقه اسلامی با اشاره به اینکه این مجمع به رشد و پیشرفت امت اسلام کمک می کند، خدمت کردن به جوامع اسلامی و ارتقای آنها را از فعالیتهای این مجمع خواند.
وی با بیان اینکه مجموعه فعالیتهای این همایش مسائل امت اسلام را روشن می کند، تصریح کرد: تعمیق روابط میان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی عاملی برای رشد آنها خواهد بود و بسیاری از مشکلات در سایه وحدت از بین می رود.
محمد زحیلی استاد فقه تطبیقی و مطالعات عالی دانشکده شریعت و مطالعات اسلامی دانشگاه شارجه با اشاره به تنوعات مذهبی، آزادیهای دینی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: اندیشه و عقل از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما آزادی نباید زمینه ای برای ایجاد خشونت، نفاق و تفرقه میان مسلمانان باشد. چرا که هیچ اکراهی در دین نیست و آزادیهای دینی و تنوعات مذهبی باید در سایه احترام به یکدیگر مورد توجه قرار گیرند.
دیگر شرکت کنندگان با تأکید بر اینکه آزادیهای دینی و آزادی بیان باید با تمامی اصول و ضوابط آن مورد توجه قرار گیرند، اعلام کردند: آنچه امروز از مشکلات جهان اسلام به شمار می رود تعرض به شخصیتهای دینی و مقدس مسلمانان است که در کشورهای غربی با عنوان آزادی بیان تعبیر می شود. حال آنکه آزادی بیان باید در چارچوب مشخص و بدون اهانت به دیگران و با احترام همراه باشد.
نوزدهمین همایش مجمع فقه اسلامی با عنوان "حقوق بشر در محیط زیست مناسب و سالم" از 26 تا 30 آوریل (6 تا 10 اردیبهشت) در امارات برگزار میشود که یک هیئت ایرانی نیز در آن شرکت دارد . آزادی بیان از منظر احکام اسلامی، محیط زیست و حفظ آن از منظر اسلام، مبارزه با مواد مخدر، اهمیت و احکام آن، نقش مجامع فقهی در روند رشد بانکهای اسلامی، آزادی دینی در شریعت اسلام؛ ابعاد و شرایط آن از محورهای مورد بررسی این همایش عنوان شده اند.
اسلام برای همزیستی مسالمتآمیز قوانین خاصی دارد
دبیرکل انجمن جهانی مسلمانان در همایش "اسلام و همزیستی مسالمت آمیز" در بنین، گفت: اسلام بر رعایت و احترام به ارزشهای اخلاقی چون عدالت، صلح و نوعدوستی تأکید و برای همزیستی مسالمتآمیز قوانین خاصی دارد .
عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیرکل انجمن جهانی مسلمانان در همایش ائمه و رؤسای شوراهای اسلامی جمهوری بنین با عنوان "اسلام و همزیستی مسالمت آمیز" اظهار داشت: خداوند به وسیله اسلام به ما نعمتی عطا کرده که باید قدر آن را دانست. ارزشهای اخلاقی ارزشمندی چون صداقت، امانت، وفای به عهد و پیمان، احساس مسئولیت نسبت به دیگران، دوست داشتن دیگران، عدل و انصاف در معاملات همراه اسلام آمده که مسلمانان باید قدر این صفات و ویژگیهای خوب و پسندیده را بدانند.
عبدالله ترکی با تأکید بر اینکه اسلام از عادات و اخلاق نادرستی مانند کینه، ظلم، دشمنی، فساد در زمین نیز برحذر می دارد، افزود: این ویژگیهای اسلام در قرآن، سنت و سیره نبوی آمده است. اسلام در نظام اجتماعی، اقتصادی، سیاسی به منظور تعامل با مسلمانان و حتی غیرمسلمانان اصول و قوانینی دارد که این قوانین در زمینه های مختلف تجاری، آموزشی، کاری و دیگر مسائل است.
محمد عبدالله صالح مدیر دفتر انجمن در جمهوری بنین با اشاره به اینکه اسلام دینی کامل و جامع است که تسامح، الفت، محبت، برادری، جلوگیری از تفرقه و کینه در آن اهمیت و جایگاه بسیاری دارد، گفت: اسلام از مسلمانان می خواهد تا با یکدیگر به خوبی رفتار کنند و تأکید بسیاری بر همزیستی مسالمت آمیز با دیگر پیروان ادیان الهی دارد.
محمد احمد ثانی رئیس اتحادیه مسلمانان جمهوری بنین با اشاره به اینکه مسلمانان در مناطق و کشورهای مختلف، از این کشور حمایتهای لازم را به عمل می آورند، یادآور شد: برگزاری نشستها و همایشهای مختلف در این خصوص زمینه ای برای معرفی اسلام و مسلمانان به جهان است، از این رو اطلاع رسانی نسبت به دین اسلام را در همه جوامع ضروری است.
همایش "اسلام و همزیستی مسالمتآمیز" از سوی این انجمن با همکاری اتحادیه مسلمانان بنین 7 جمادی الاول (12 اردیبهشت) در بنین برگزار شد و دیدگاه اسلام درباره زندگی در کنار همدیگر، احترام و تسامح را مورد توجه قرار گرفت.
50 کنیسه مسجدالاقصی را احاطه کردهاند
مؤسسه وقف و میراث الاقصی از وجود 50 کنیسه در اطراف مسجدالاقصی خبر داد و اعلام کرد: صهیونیستها به منظور یهودی سازی قدس و تغییرات ریشهای در اطراف مسجدالاقصی تعداد دیگری کنیسه نیز در دست ساخت دارند.
شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین با اشاره به این مسئله اظهار داشت: کنیسه ها چهار طرف مسجدالاقصی را فرا گرفته اند و شرایطی ایجاد کرده اند که خطراتی جبران ناپذیر طی روزهای آینده بر مسجدالاقصی وارد می کند. صدها کنیسه زیر و اطراف مسجدالاقصی وجود دارد.
شیخ صلاح با اشاره به اینکه از موقعیت دقیق تمام کلیسه های اطلاعی در دست نداریم، تصریح کرد: تنها توانسته ایم به موقعیت 50 کنیسه ای که در اطراف مسجدالاقصی وجود دارد پی ببریم و دهها کنیسه دیگر نیز در دست ساخت است. برخی از این کنیسه ها در سال 1967 هنگام اشغال فلسطین ساخته شده اند، برخی دیگر نیز نمازخانه بوده اند که به کنیسه تبدیل شده اند. همچنین کنیسه های دیگری در اطراف مسجدالاقصی قرار دارند و حفاریهایی زیر مسجدالاقصی برای یهودیان افراطی انجام می گیرد که خبر از کنیسه ای زیر مسجدالاقصی می دهد.
رهبر جنبش اسلامی فلسطین در ادامه ساخت کنیسه یهودیان در اطراف مسجدالاقصی را به شدت محکوم کرد و افزود: ساخت کنیسه های رژی اشغالگر اسرائیل هیچ ارتباطی با مسئله عبادت ندارد، بلکه هدف آنها نژادپرستی و تعرض به اماکن مسلمانان و یهودی سازی شهر قدس است.
صهیونیستها از بازگرداندن سنگ تاریخی مسجدالاقصی خودداری میکنند
مشاور نخست وزیر فلسطین در امور قدس اعلام کرد: صهیونیستها از بازگرداندن سنگ تاریخی مسجدالاقصی که حدود یک ماه پیش سرقت شده، خودداری میکنند .
حاتم عبدالقادر مشاور نخست وزیر فلسطین در امور قدس تصریح کرد: رئیس بخش آثار تاریخی صهیونیستی طی نامه ای به دفتر وی، با بازگرداندن سنگ تاریخی به مکان اصلی خود مخالفت کرده است و علیه مخالفت صهیونیستها در بازگرداندن سنگ تاریخی به دادگاه عالی صهیونیستی شکایت می کند.
مشاور نخست وزیر فلسطین در امور قدس یادآور شد: اگرچه به دنبال عدالت از سوی این دادگاه نیست، اما این کار را برای اینکه موضوع سرقت آثار اسلامی، در سطح سیاسی، قانونی، رسانه ای و حتی یونسکو مطرح شود و دنبال کند، انجام می دهد. با این کار تلاش می کنم نماینده یونسکو در جلسه دادگاه حضور یابد.
عبدالقادر گفت: بی تردید اشغالگران پس از سرقت این سنگ، اقدام به سرقت دیگر آثار تاریخی مسجدالاقصی خواهنند کرد .
نیروهای اشغالگر صبح روز 16 فروردین ماه از طریق جرثقیل، جلوی چشمان ساکنان شهر، سنگ تاریخی واقع در جنوب شرقی مسجدالاقصی را که 5 تن وزن داشت، مصادره و درون کامیونی گذاشته و با خود بردند.
صهیونیستها آن را به کنیسه ای منتقل کرده و آن را در وسط حیاط قرار دادند تا هر کسی که وارد کنیسه می شود آن را ببیند. آنها سکویی بتونی در کنار این سنگ ساختند و بر روی آن نوشتند: "این سنگ از سنگهای هیکل دوم است" و مدعی شدند این سنگ از هیکل موهوم به جا مانده است.
علمای الازهر با ویزای صهیونیستی به قدس سفر نمیکنند
شیخ الازهر با تأکید بر نامشروع بودن رژیم صهیونیستی، اعلام کرد: سفر به قدس با ویزای صهیونیستی مشروعیت بخشیدن به این رژیم است، به همین دلیل علمای الازهر به قدس سفر نمیکنند .
محمد سید طنطاوی شیخ الازهر با اشاره به اینکه اگر این دیدار با ویزای رژیم اشغالگر اسرائیل انجام شود، نشانه مشروعت آنها خواهد بود، اظهار داشت: تمامی علمای الازهر نیز این موقعیت را مورد توجه قرار می دهند و از سفر به قدس خودداری کرده اند.
حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر پیش از این در سخنانی عنوان کرده بود: قدس پایتخت تاریخی مسلمانان است و باید مسلمانان بدون در نظر گرفتن مسائل حاشیه ای به آن سفر کنند.
اما در مقابل این سخنان، طنطاوی با اشاره به اینکه قدس از حقایق تاریخی و اسلامی برای همه مسلمانان به شمار می رود، اظهار داشت: باید از هر وسیله ای برای بازگرداندن زمین مسلمانان به آنها استفاده و سفر به این سرزمین با ویزای صهیونیستی جایز نیست.
دکتر نصر فرید واصل مفتی سابق مصر و عضو مجمع مطالعات اسلامی الازهر نیز با دیدار از قدس با ویزای صهیونیستی مخالفت کرد.
دانشجویان فلسطین از مسجدالاقصی بازدید کردند
بیش از 500 دانشجو از مراکز آموزشی فلسطین به منظور تأکید بر هویت اسلامی قدس، از صبح دیروز 10 اردیبهشت ماه راهی قدس شدند و از مسجدالاقصی و اطراف آن دیدن کردند.
این دانشجویان از مرکز دستنوشتههای قدس، مسجد البراق، موزه اسلامی، مساجد، قبرستان مأمن الله، خانقاه صلاح الدین ایوبی، مقام حضرت داود (ع)، دیوارهای قدیمی قدس و اماکن مختلف در مسجدالاقصی و اطراف آن بازدید کردند.
این دانشجویان که از صبح بسیار زود راهی مسجدالاقصی شده بودند، همزمان با نماز ظهر متعهد شدند تا عظمت و هیبت قدس و مسجدالاقصی را به آن بازگردانند. با وجود ممانعت پلیس صهیونیستی برای ورود آنها به مسجدالاقصی، نماز ظهر را اقامه کردند و در نمازخانه مروانی جمع شدند.
ابراهیم خلیل مسئول دانشگاه قدس برای دانشجویان سخنرانی کرد و اظهار داشت: قدس مسئلهای مهم برای جهان اسلام به شمار میرود و مسجدالاقصی اینک در محاصره است.
وی با اشاره به اینکه مسجدالاقصی بخشی از عقاید مسلمانان است، در ادامه ضرورت تشکیل کمیتهای به منظور اطلاعرسانی و بیداری ملتها را نسبت به آن مهم خواند و یادآور شد: این مراسم به منظور مبارزه با یهودیسازی قدس و تأکید بر حرمت مسجدالاقصی برگزار شده است.
نشانهای برای اثبات حضور تاریخی یهودیان در مسجدالاقصی وجود ندارد
خطیب مسجدالاقصی با تأکید بر اینکه هیچ نشانهای از حضور تاریخی یهودیان در مسجدالاقصی و اطراف آن وجود ندارد، ادعاهای صهیونیستها در مورد وجود هیکل موهوم در مسجدالاقصی را رد کرد.
شیخ عکرمه صبری رئیس شورای عالی اسلامی فلسطین و خطیب مسجدالاقصی طی نشستی نسبت به حفایهای رژیم اشغالگران در اطراف مسجدالاقصی هشدار داد و اظهار داشت: حفاریهای صهیونیستها خطری جدی برای مسجدالاقصی به دنبال دارد و هر لحظه امکان فروپاشی آن حس می شود.
وی در این نشست که به مناسبت قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 قدس برگزار شد، تصریح کرد: هیچ نشانه ای دال بر حضور یهودیان در اطراف مسجدالاقصی یا منطقه سلوان وجود ندارد که صهیونیستها به منظور اثبات وجود هیکل موهوم به آن استناد کنند.
شیخ عکرمه صبری با بیان اینکه قدس برای همیشه پایتخت فرهنگی جهان عرب خواهد ماند، یادآور شد: در طول تاریخ فرهنگ و تمدن قدس بارها مورد هدف اشغالگران قرار گرفته است. نیرویهای اشغالگر می خواهند ماهیت مسلمانان را که از قرنها پیش در این سرزمین ساکن شده اند، از بین ببرند. صهیونیستها باید بدانند مسجدالاقصی محل معراج و دروازه زمین به آسمان است.
خطیب مسجدالاقصی با اشاره به اینکه خطراتی از سوی رژیم اشغالگر به منظور یهودی سازی قدس، طرد ساکنان و تغییر آثار اسلامی آن احساس می شود که به صورت برنامه ریزی شده انجام می دهند، گفت: اگرچه ملت فلسطین صلح را انتخاب کرده اند اما اشغالگران وحشیانه ترین اعمال را در قبال ملت ما انجام می دهند.
خطیبان مصر از اطلاعرسانی نسبت به پوشش صورت زنان امتناع کردند
وزیر اوقاف مصر به منظور مبارزه با پوشش صورت زنان که اخیراً به بحرانی جدی در این کشور تبدیل شده است، کتابی منتشر کرده که خطیبان و ائمه مساجد از مطالعه این کتاب و اطلاعرسانی نسبت به پوشش صورت زنان امتناع ورزیدهاند.
محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر کتابی با عنوان "نقاب عادت است، عبادت نیست" نوشته و آن را در میان ائمه جمعه توزیع کرده است تا مطالعه این کتاب بهتر بتواند زنان را توجیه کند که نقاب هیچ ارتباطی با دین ندارد بلکه عادتی بیش نیست.
وی در این کتاب تلاش میکند تا زنان را قانع کند تا پوشش صورت آنها هیچ ارتباطی با مسئله دین و حجاب ندارد. در حالی که ائمه و خطیبان مساجد مصر نسبت به این مسئله اظهار تجاهل میکنند و تاکنون حاضر به همکاری با وزارت اوقاف نشدهاند.
وزارت اوقاف مصر در این کتاب نظرات محمد سید طنطاوی شیخ الازهر و علی جمعه مفتی مصر را نیز آورده است که آنها نیز به این مسئله که پوشش صورت عادت به شمار میرود، معتقد هستند. این کتاب در مراسم فرهنگی مختلف که از سوی شورای عالی امور اسلامی برگزار شده بود میان ائمه مساجد توزیع شد و دهها هزار نسخه از این کتاب برای فروش به بازار عرضه شد.
وزارت آموزش و پرورش مصر نیز درخواست 10 هزار نسخه از این کتاب را کرده است تا نسبت به مسئله نقاب و پوشش صورت هشدار داده و آگاهیدهی کند. از این رو وزارت اوقاف با ارسال این کتاب در میان کارمندان زن ادارههای مختلف تلاش میکند تا نسبت به مسئله حجاب و پوشش صورت اطلاعرسانی دقیقی صورت گیرد و دو مقوله به جای یکدیگر ارزیابی نشوند. به طوریکه زقزوق طی نشستی که برای زنان کارمند وزارت برگزار کرده بود تلاش کرد تا آنها را مجاب کند.
دکتر سالم عبدالجلیل رئیس اداره مرکزی دعوی اسلامی مصر نیز خواستار ترویج این کتاب در همایشها و نشستهای مختلف شد.
بیش از 9 هزار و 500 پرستار بیمارستانهای دولتی از سوی وزیر بهداشت مصر در آستانه اخراج قرار دارند و پوشش صورت پرستاران از سوی بیماران با اعتراض بسیار زیادی رو به روشده است که وزیر بهداشت را وادار کرده تا آنها یا باید پوشش صورت خود را بردارند و یا اینکه از کار بر کنار شوند و این امر بحرانهای شدیدی را در بیمارستانها ایجاد کرده است.
این مسئله از سالها پیش آغاز شده است و از سال 2007 با شدت بیشتری همراه شده است تا جایی که وزارت بهداشت تصمیم به ساخت لباسهای متحدالشکل برای پرستاران بدون پوشش صورت گرفته بود که به مرحله اجرا نرسید و با اعتراض از سوی اتحادیه پزشکان و نمایندگان پارلمانها مواجه شد.
اما تصمیم جدید بیش از 9 هزار و 500 پرستار را ملزم کرده که یا پوشش صورتشان را برم دارند و یا اینکه از کار برکنار شوند؛ این تعداد حدود 10 درصد از پرستاران بیمارستانهای دولتی را تشکیل میدهند.
کرسی علمی مطالعه سیره نبوی در دانشگاههای غربی احداث میشود
شرکتکنندگان در همایش بینالمللی علمی با عنوان "سیره نبوی در نوشتههای امریکایی" در فاس مراکش خواستار احداث کرسی علمی مطالعه سیره نبوی در دانشگاههای غربی شدند.
شرکتکنندگان طی همایش بینالمللی علمی با عنوان "سیره نبوی در نوشتههای امریکایی" که در فاس مراکش برگزار شد، به دفاع از اصول و آموز های امت اسلام پرداخته و حمایت از مقدسات، فعالسازی گفتگو میان فرهنگها و تمدنها، تصحیح اطلاعات در زمینه اسلام، تلاش برای ارائه چهره واقعی اسلام و سیره نبوی، توجه به مطالعات سیره نبوی از منابع موثق را مورد توجه قرار دادند.
شرکتکنندگان از محققان غیرمسلمان خواستند برای تحقیقات و پژوهشهای خود از منابع موثق استفاده کنند و خواستار ایجاد پل ارتباطی علمی با مؤسسات مرتبط با مطالعات شرقشناسی در کشورهای اسلامی شدند و افزودند: کمیتههای عالی مشترک یا مجمعهای گفتگوی فرهنگی و دینی و تمدنی میان علمای مراکش و غربی و شرکتهای علمی به منظور دستیابی به مطالعات علمای آکادمی درباره سیره حضرت محمد (ص) توسعه یابند.
آنها راهاندازی پایگاه اطلاعرسانی ویژه سلسله نشستهای تخصصی مطالعات سیره نبوی در نوشتههای غربی و ارتباط با دیگران را مورد توجه قرار داده و پیشنهاد دادند که همایش سال آینده با عنوان سیره نبوی در نوشتههای اسکاندیناوی و یا روسی برگزار شود.
همایش "سیره نبوی در نوشتههای امریکایی" با همکاری سازمان تربیت، علوم و فرهنگ آیسیسکو، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محمد بن عبدالله فاس، وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش، وزارت اوقاف و امور دینی عمان، شورای علمی فاس، کمیته تبادلات آموزشی و فرهنگی مراکشی امریکایی دوشنبه 14 اردیبهشت ماه به پایان رسید.
شرکتکنندگان از کشورهای عربستان، امارات، مصر، الجزایر، امریکا، مراکش، عمان و مالزی در این همایش که با هدف معرفی تاریخ مطالعه و تألیف سیره نبوی در میان شرقشناسان امریکایی و بیان شیوه آنها، مطالعه چهره سیره نبوی در خطابههای دینی و ادبیات امریکا و ارزیابی نوشتههای آنها برگزار شده بود، شرکت کردند.
سکههای تاریخی ایران در ریاض نگهداری میشوند
کتابخانه ریاض مجموعهای از سکههای اسلامی نادر که در عصر اسلامی ضرب شدهاند را نگهداری میکند که برخی از آنها به دوران سامانیها، غزنویها و سلجوقیها تعلق دارند.
کتابخانه ملک عبدالعزیز ریاض در اطلاعیه ای اعلام کرده است: این سکه ها پولهای اسلامی هستند که نظیر آنها در جهان وجود ندارد. برخی از آنها درهم عباسی است که در دوران ابوجعفر منصور در بصره ضرب شده اند، برخی نیز در مدینه و برخی از آنها در دوران عباسیان ضرب شده اند.
این کتابخانه 7 هزار قطعه سکه اسلامی را که نگهداری می کند.
این کتابخانه سکه های نادر دیگری چون دینار طلایی اموی، درهم عربی عصر ساسانی ضرب شده در دمشق، پولهای اسلامی دیگر را که به دوران خلفا و یا خانواده های آنها بازمی گردد را نگهداری می کند.
سکه های مربوط به دوران طولونیهای مصر، امولیان اندلس، فاطمیها، ایوبیها، مملوکیها، حمدانیها و حتی دولتهای شرقی مانند سامانیها، غزنویها، مغولها، صفویها، سلجوقیها، صفاریها نیز در این مجموعه هستند.
مسجدالحرام با بیش از 28 هزار تخته فرش مفروش شده است
رئیس امور مسجدالحرام و مسجدالنبی اعلام کرد: بیش از 28 هزار تخته فرش از بهترین فرشها ، زینتبخش مسجدالحرام در مکه مکرمه هستند .
شیخ صالح عبدالرحمان حصین این فرشها زینت بخش مسجدالحرام است که از کشورهای مختلف وارد عربستان شده و از آنها استفاده می شود.
حمود بن صالح عیاده مدیر اداره نظافت و فرش مسجدالحرام اظهار داشت: این اداره به منظور خدمت رسانی به زائران خانه خدا مسجدالحرام را مفروش کرده تا ادای مناسک حج از سوی حجاج با آرامش و راحتی انجام گیرد.
این فرشها از بهترین فرشهای هستند که از سراسر جهان و توسط بافندگان ماهر بافته شده اند.
مسجدالحرام یکی از سه مسجد برجستهای است که در ایام حج از اهمیت بسیاری برخوردار است. مسجدالحرام در وسط شهر مکه و در وادی ابراهیم قرار دارد که 277 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. این مسجد از شمال به مروه، از شرق به سعی و از غرب به باب عمره محدود می شود.
مسجدالحرام اینک دارای 79 در است و بنایی بسیار عظیم است که مساحت آن به 356 هزار و 850 متر رسیده است. در وسط حیاطی به ابعاد تقریبی 150 در 100 متر کعبه قرار دارد. به بیانی دیگر می توان گفت که مسجد دارای حیاطی وسیع است که کعبه در وسط آن قرار دارد.
مراسم کوالالامپور به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام آغاز شد
مراسم ویژه انتخاب "کوالالامپور به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009" از سهشنبه 14 اردیبهشتماه با حضور شخصیتهای برجسته جهان اسلام در مالزی آغاز شده است. بیش از 200 برنامه از سوی وزارت تبلیغات، ارتباطات و فرهنگ مالزی در نظر گرفته شده که به منظور معرفی تاریخ، تمدن و فرهنگ اسلام در کوالالامپور برگزار میشوند.
این فعالیتها شامل برگزاری نمایشگاههای مختلف، انتشار کتابهایی در زمینه میراث معماری مساجد، سخنرانیهای متعدد و برنامههای تلویزیونی درباره مسائل اسلام خواهند بود.
عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیرکل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) در مراسم انتخاب کوالالامپور به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام منطقه آسیا در سال 2009 که در موزه هنرهای اسلامی کوالالامپور مالزی برگزار شد، مشارکت کرد.
آیسیسکو جدول کاملی از پایتختهای فرهنگی جهان اسلام از سال 2005 تا 2014 ارائه کرد. این شهرها عبارتند از: سال 2006 اصفهان ایران، حلب سوریه، تومبوکتو مالی؛ سال 2007 فاس مراکش، تاشکند ازبکستان، طرابلس لیبی؛ سال 2008 اسکندریه مصر، لاهور پاکستان، جیبوتی جمهوری جیبوتی؛ سال 2009 قیروان تونس، کوالالامپور مالزی، باکو آذربایجان؛ سال 2010 تریم یمن، دوشنبه تاجیکستان، مورونی مجمع الجزایر کومور؛ سال 2011 نوآکشوت موریتانی، جاکارتای اندونزی، کوناکری گینه؛ سال 2012 بغداد عراق، داکای بنگلادش، نیامی نیجر؛ سال 2013 طرابلس لبنان، باکوی آذربایجان، کانو نیجریه؛ سال 2014 تلمسان الجزایر، بیشکک قرقیزستان و اوآگادوگو بورکینافاسو.
فعالیتهای آیسیسکو جهت تقریب مذاهب اسلامی ارزیابی میشوند
همزمان با سالروز تأسیس سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) فعالیتهای این سازمان جهت همزیستی ادیان و ملتها و تقریب مذاهب اسلامی بررسی و ارزیابی میشوند. طی این مراسم آیسیسکو مجموعه فعالیتها و مطالعات علمی خود را که به منظور اشاعه معرفت، فعال سازی نقش فرهنگ، توسعه جهان اسلام، همزیستی میان ملتها، از بین بردن شکاف میان کشورهای اسلامی و زمینه سازی برای پیشرفت و ترقی آنها انجام داده را ارائه می کند.
سهم تمدن اسلامی در میادین علمی، تصحیح چهره اسلام و مسلمانان در غرب، توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی در زمینه فرهنگ، علوم، ارتباطات و آموزش، ایجاد ابتکار و خلاقیت، تقریب بین مذاهب اسلامی از مباحثی هستند که در این مراسم مورد بررسی قرار گرفته و سهم آیسیسکو در آن مشخص شود. سازمان آیسیسکو 3 می سال 1982 به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازها و درخواستهای سازمان کنفرانس اسلامی در مراکش تأسیس شد.
نمایشگاه کتاب تونس از عرضه کتابهای قرضاوی جلوگیری کرد
نمایشگاه بینالمللی کتاب تونس در حالی یکشنبه 13 اردیبهشت به پایان رسید که عرضه کتابهای برخی علمای جهان اسلام از جمله قرضاوی ممنوع بود.
نمایشگاه بین المللی کتاب تونس که هر سال برگزار می شود، چند سالی است از توزیع کتابهای شیخ یوسف القرضاوی، سلیم عوا، محمد عماره، محمد رمضان بوطی و حسن ترابی جلوگیری می کند که این ممنوعیت امسال با شدت بیشتری دنبال شد.
یک ناشر لبنابی در این مورد گفت: کتابهایی که در این نمایشگاه ممنوع شده اند از اتحادیه جهانی علمای مسلمان و اندیشمندان هستند که با انتقادات سیاسی تونس رو به رو شده اند.
این ناشر که با ممنوعیت توزیع کتاب مواجه شده است، اعلام کرد که دیگر در نمایشگاه کتاب تونس مشارکت نمی کند. چرا که معتقد است کتابهایی که منتشر کرده، در زمینه مسائل و مباحث دینی بوده که برخی از آنها شامل ایمان و اسلام است اما از توزیع آنها جلوگیری شده است.
مسئولان نمایشگاه اعلام کرده اند: اگرچه این کتابها نام دینی را بر خود نهاده اند اما فروش آنها مناسب نیست زیرا ضد اسلامی بوده و به گونه ای انحرافی و افراطی هستند.
همایش "صندوقهای سرمایهگذاری اسلامی" برگزار میشود
همایش سالانه "صندوقهای سرمایهگذاری اسلامی و بازارهای اسلامی" 25 و 26 می (4 و 5 خردادماه) در بحرین برگزار میشود. پنجمین همایش سالانه "صندوقهای سرمایه گذاری اسلامی و بازارهای اسلامی" با هدف بررسی بحرانهای مالی جهان به ویژه بحرانهای اقتصادی کشورهای اسلامی برگزار می شود.
این همایش از مهمترین همایشهای اقتصاد اسلامی است که روند جدید رشد سرمایه گذاری بر اساس شریعت اسلام را مورد بررسی قرار می دهد به طوریکه جایگاهی جدید به منظور بررسی تغییرات کنونی اقتصادی است.
فرصتهای حقیقی در زمینه سرمایه گذاری اسلامی، تأکید بر شریعت اسلام از سوی کارشناسان بین المللی و منطقه ای، جهش و رشد بازار سکه و توسعه آن، خطرات احتمالی بانکهای اسلامی از موضوعات مورد بررسی در این همایش هستند. این همایش با مشارکت بیش از 400 کارشناس مسلمان 25 و 26 می ( 4 و 5 خرداد) در هتل الخلیج بحرین برگزار می شود.
همایش "رسانهها و گفتگوی تمدنها" برگزار میشود
همایش "رسانهها و گفتگوی تمدنها" با هدف ارزیابی رسانههای اسلامی در جهان 5 و 6 می (15 و 16 اردیبهشت) در تونس برگزار میشود. چگونگی استفاده از شبکههای رسانههای گروهی، استفاده از تکنولوژی به منظور ساخت جامعهای سالم و امن و ارزیابی رسانههای اسلامی در میادین بینالمللی طی این همایش مورد بررسی قرار میگیرند.
در این همایش نقش رسانهها در تصحیح چهره اسلام و مسلمانان، تشریک مساعی رسانهها در ایجاد فرهنگ اسلامی جوانان در جهان اسلام، اطلاعرسانی نسبت به گفتگو و جلوگیری از افراط و تفریط و تعصب نیز بررسی خواهند شد.
سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) در همایش سالانه تونس که امسال با موضوع "رسانه ها و گفتگوی تمدنها" برگزار میشود، شرکت و دکتر محجوب بن سعید کارشناس ارتباطات آیسیسکو با موضوع "نقش رسانهها در تحکیم و تثبیت بین تمدنها و فرهنگها از منظر آیسیسکو" مقالهای ارائه میکند.
این همایش با حمایت زین العابدین بن علی رئیس جمهور تونس برگزار میشود و کارشناسان ارتباطات و اطلاعات کشورهای اسلامی از سازمانهای بینالمللی و منطقهای در این راستا حضور مییابند.