محمدرضا شجاعی با اعلام اینکه هم اکنون مباحث آبخیزداری ماسوله در دستور کار کشور و استان گیلان قرار دارد اعلام کرد: اقدامات خوبی در حوزه آبخیز ماسوله انجام شده ولی کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه کلیه دستگاهها در کنترل و وقوع مجدد سیل در ماسوله با یکدیگر مشارکت داشته باشند، اظهارداشت: سازمان جنگها و مراتع نیز در صورت داشتن برنامه صحیح آبخیزداری اعتبارات مورد نیازاز محل اعتبارات ملی در اختیار استان قرارمی دهد.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها همچنین بیان داشت: هم اکنون آبخیزداری در کشور نهادینه شده و از اهمیت و جایگاه خوبی در میان مردم، مسئولین لشکری و کشوری برخورداراست.
شجاعی تصریح کرد: در مصوبات سفر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور به استانها به بحث آبخیزداری توجه ویژه شده و بالغ بر چهار هزار و 700 میلیارد ریال اعتبار و چندین ردیف اعتباری مجزا در سفرهای هیئت دولت به بخش آبخیزداری اختصاص یافته است.
وی بیان داشت: پروژه هایی مانند کارون، اترک، ضوابط اجرایی زمینهای شیب دار، سدهای شفارود، پل رود، ذیلکی رود، حاشیه کویر مرکزی و ... از جمله پروژه هایی است که دارای ردیف اعتباری مستقل هستند.
شجاعی همچنین از اجرای مناسب مصوبات بخش آبخیزداری دور دوم سفر هیئت دولت به استانها خبرداد و ابراز امیدواری کرد: اجرای این پروژهها در زمانبندی پیش بینی شده و با در اختیار قرار گرفتن اعتبارات به نحو احسن انجام شود.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها با اشاره روند رو به رشد فعالیتهای آبخیزداری در کشور اظهار داشت: افزایش نظارتهای کیفی و کمی پروژه های آبخیزداری در دستور کار قرار دارد.
شجاعی ضمن تأکید بر به کارگیری توان بخش خصوصی و تعامل با سایر بخشها در راستای استفاده بهینه از اعتبارات، افزود: بر اساس تفاهم نامه های مشترک در مناطق گردشگر پذیر پروژه های آبخیزداری برای جلوگیری از خطرات سیل، زمین لغزش و ... انجام خواهد شد و همچنین یگان حفاظت منابع طبیعی کار تأمین امنیت پروژه های آبخیزداری را به عهده خواهد گرفت.
وی انجام فعالیتهای مشترک آبخیزداری با منابع طبیعی و معاونت فنی در استان گیلان را بسیار مثبت ارزیابی کرد و تاکید کرد: در تلاش هستیم تا این گونه فعالیتها را در تمام سطح استان گسترش دهیم و دریافت ردیف اعتباری مجزا برای سدهای شفارود، پل رود و شهر بیجار در بخش آبخیزداری یکی از توفیقات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان دردور دوم سفر رئیس جمهور به گیلان بوده است.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها اذعان داشت: اعتبارات آبخیزداری استان گیلان در سال 88 و خارج از محدوده سدها 100 درصد رشد داشته است و همچنین اعتبارات ملی گیلان در سال جاری بالغ بر20میلیارد ریال است.
شجاعی خاطر نشان کرد: فعالیتهای معاونت آبخیزداری کشور به دوبخش ملی و استانی تبدیل می شود که در سال جاری در بخش ملی 10 طرح با اعتبار یک هزار و 400 میلیارد ریال و در بخش استانی پنج پروژه با اعتبار 600 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
وی مجموع اعتبارات مصوب آبخیزداری کشور را دو هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این رقم در مقایسه با حجم بالای کار و گستردگی فعالیتهای آبخیزداری بسیار ناچیز است.
این مسئول ادامه داد: تاکنون بیش از 95 درصد از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به استانها در بخش آبخیزداری اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان نیز گفت: کمبود نیروی انسانی در بخش آبخیزداری و سایر بخشها، فرسودگی ناوگان حمل و نقل، محدود بودن امکانات و تجهیزات یگان حفاظت منابع طبیعی، کمبود اعتبارات جاری و ... از جمله مسائل و مشکلات عمده این اداره کل است.