نتایج یک پژوهش گروه پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی نشان می دهد 80 درصد از درخواستهای طلاق ارائه شده در میان زوجهای با پنج سال سابقه زندگی مشترک توسط زنان انجام گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، این پژوهش که به وسیله گروه پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی و توسط دانشجویان فوق دکترا (MPH) در واحد درسی آسیب شناسی اجتماعی این دانشگاه انجام شده این نتایج را نشان می دهد.

در همین رابطه رئیس گروه پژوهش دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه این تحقیق در مدت زمان یکسال و با مراجعه به دادگاههای خانواده، زوجهای مطلقه و مراکز حمایتی گردآوری شده است به خبرنگار مهر گفت: در ریشه یابی علل این درخواست از سوی زنان، اصرار آنها به داشتن وکالت در طلاق از همسران به صورت یک پرسش مطرح گردیده که تقریبا همه آنها تمایل و اصرار خود به داشتن چنین حقی را اعلام کردند.

 

 
بر اساس دیگر نتایج این پژوهش مشخص شده بیکاری، فقر و اعتیاد به عنوان عوامل اصلی آشکارساز اختلافات و عدم تفاهم جنسی ناشی از ضعف آموزش روابط زناشویی از عمده ترین دلایل سردی روابط و گسستن آن بوده است
  
دکتر مجید ابهری افزود : این مسئله از نظر آسیب شناسی اجتماعی نشان دهنده عدم اعتماد این زوجها به تداوم زندگی است.

این آسیب شناس همچنین در رابطه با علل و عوامل بروز چنین مشکلی اعلام کرد: کوتاه بودن مدت آشنایی قبل از ازدواج، توجه به معیارهای مادی و ظاهری در گزینش همسر، عدم توجه به شباهتهای فرهنگی، مادی و مذهبی همدیگر، گرایش به داشتن زندگیهای تشریفاتی و عدم آموزش مهارتهای زندگی از عمده ترین دلایل وقوع این آسیب اجتماعی است.

 بر اساس آمار دفتر آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور که در اختیار خبرگزاری مهر قرار دارد در سال گذشته 51 هزار و 48 مورد طلاق در میان مردان زیر سی سال و 72 هزار و 87 مورد نیز در میان زنان زیر سی سال کشور به وقوع پیوست که بیشترین میزان طلاقهای رخ داده در میان مردان جوان در بازه سنی 25 تا 29 سال با 31 هزار و 775 واقعه و بالاترین میزان نیز برای زنان در بازه سنی 20 تا 24 سال با 29 هزار و 812 واقعه رخ داده است.

دکتر ابهری با اشاره به دوری از معنویت در میان بسیاری از زوجهای جوان تاکید کرد: این دوری باعث شده است با بروز کوچکترین مشکلات رفتاری زوجها قادر به تحمل و حل مشکل نباشند و به اهانت کردن به همدیگر گرایش پیدا کنند.

بر اساس دیگر نتایج این پژوهش مشخص شده است بیکاری، فقر و اعتیاد به عنوان عوامل اصلی "آشکارساز" در بروز اختلافات میان زوجهای جوان نقش بسیار مهمی داشته و علاوه بر این عدم تفاهم جنسی ناشی از ضعف آموزش درباره روابط زناشویی از عمده ترین دلایل سردی روابط و گسستن آن بوده است.

از دیگر مسائلی که نتایج این نشان می دهد نگرفتن مشاوره از والدین و بزرگترها با بهانه اختلاف سلیقه نیز در گروه دلایل اصلی وقوع این درخواستهای طلاق بوده است.