محمد علی ملبوبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: علیرغم اینکه در جلسات کمیسیون کشاروزی برای تدوین طرح تلاش کردیم دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی در ریاست جمهوری مستقر باشد امروز با ارائه آمار و اطلاعات غلط توسط ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست و تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی این دبیرخانه در سازمان حفاظت محیط زیست مستقر می شود.
وی اظهار داشت: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ارائه آمار غلط مبنی بر اینکه دبیرخانه شورا در سازمان محیط زیست فعال بوده موفق شد آرای نمایندگان را جلب کند این در حالی است که دبیرخانه مستقر در سازمان حفاظت محیط زیست در این دو سال نشان داده که نتوانسته کار مفیدی انجام دهد.
رئیس انجمن علمی بیوتکنولوژی با اشاره به یکی دیگر از مصوبات امروز مجلس در خصوص طرح ایمنی زیستی گفت: در زمان تدوین طرح در کمیسیون کشاروزی مقرر شد همانطور که محققین باید برای تجاری سازی محصولات زیست فناوری مراحلی را طی کنند مدیران نیز باید با ارائه مستندات علمی مانع استفاده از تجاری سازی محصولات زیست فناوری شوند که این بند از قانون با قسم خوردن توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حذف شد.
وی با اشاره به جلوگیری از تولید و کشت برنج تراریخته در کشور به مهر گفت: از کشت این محصول بدون هیچ دلیل و جوابی جلوگیری شده است و اکنون 10 گیاه تراریخته دیگر یا در مرحله گلخانه و آزمایشگاه هستند و یا آماده برای دریافت مجوز برای کشت.
ملوبی گفت: از نظر من تصمیم گیری امروز مجلس مخدوش بود چون آمار غلط ارائه شده بود و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در صحن علنی مجلس به دروغ عنوان کرد که چرا در حالی که گیاه تراریخته در اروپا کشت نمی شود ما باید در کشوری مسلمان و شیعه نسبت به این امر اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: ریاست سازمان درحالی چنین دروغی را عنوان می کند که بارها با ارائه دلایل علمی و مستدل به وی نشان داده شده است که در اروپا نیز گیاه تراریخته کشت می شود و تنها آمریکا نسبت به کشت این محصولات کمتر اقدام کرده است.
رئیس انجمن علمی بیوتکنولوژی با اشاره به استناد ریاست سازمان حفاظت محیط زیست به قانون یکی از کشورهای جهان سوم در زمینه ایمنی زیستی گفت: مایه تأسف است در حالیکه مسئولان نظام بر پیشرفت ایران و توانمند شدن کشور تأکید می کنند ما در تدوین قوانین از کشورهای جهان سوم الگو بگیریم.
وی با بیان اینکه گیاه تراریخته سالم تر از گیاهان آلوده به سم است، گفت: چرا باید مردم را از داشتن چنین فناوری در کشور محروم کنیم.
ملبوبی اضافه کرد: این اقدامات فناوری هراسی است و برای داشتن فناوری زیستی ممانعت ایجاد می شود و این ممانعت ما را از داشتن فناوری زیستی در کشور متضرر خواهد کرد.